Ξανθόπουλος: «Είναι η ευκαιρία μας να παίξουμε στους τελικούς, η άμυνα είναι η ταυτότητα μας»

Ξανθόπουλος: «Είναι η ευκαιρία μας να παίξουμε στους τελικούς, η άμυνα είναι η ταυτότητα μας»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είχε ένα εύκολο βράδυ χθες στο ΟΑΚΑ, αφού επικράτησε με 88-60 του Προμηθέα στον τρίτο τελικό και έκανε το 2-1 στις νίκες.

Ένας από τους παίκτες που είχαν καλή παρουσία στο παρκέ ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος ο οποίος πρόσφερε στον κόσμο της «Βασίλισσας» ένα τρομερό στιγμιότυπο, όταν σκόραρε από τα 17 μέτρα με ένα buzzer beater στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr εκεί όπου αρχικά στάθηκε στην εν λόγω φάση: «Όταν έβαλα το buzzer, είχε κριθεί το παιχνίδι εκεί, δεν ήταν τόσο σημαντικό. Την ώθηση μας την έδωσε η άμυνα κι από εκεί πετύχαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Πηγαίναμε σε όλες τις φάσεις πρώτοι εμείς. Παίξαμε καλύτερα. Δεν είναι θέμα διαφοράς, αλλά του τρόπου παιχνιδιού μας στο γήπεδο. Κάναμε 2-3 απλά πράγματα σωστά και ήρθε αυτή η νίκη».

Έπειτα, ο Βασίλης Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στην ταυτότητα της ΑΕΚ:  «Στο δεύτερο παιχνίδι δεν ήμασταν τόσο κακοί αμυντικά, ειδικά στο πρώτο μέρος. Η ταυτότητά μας είναι η άμυνά μας. Στην επίθεση γυρίσαμε καλύτερα την μπάλα και φυσικά βοήθησε και το ότι ο Γιορκ ήταν σε πολύ καλή ημέρα. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα, από όταν έγιναν αυτές οι δύο αλλαγές (σ.σ. Γιορκ και Εμπάκουε), άλλαξε λίγο την ταυτότητα της και αυτό δεν είναι εύκολο στο τέλος της χρονιάς. Παρόλα αυτά, είχαμε δείξει και στα φιλικά ότι μπορούμε να «χτυπήσουμε» με αυτόν τον τρόπο και νομίζω πως ό,τι σουτ πήρε ο Γκέιμπ, ήταν μετά από καλή ψυχολογία που είχε, και κάποια του βγήκαν κι από τα καλά σκριν στην επίθεση».

Ο 35χρονος άσος έπειτα, μίλησε για το 4ο παιχνίδι της σειράς, που είναι αύριο στην Πάτρα: «Δεν θα είναι εύκολο, γιατί ο Προμηθέας είναι ποιοτική ομάδα κι έχει πολύ καλούς παίκτες. Είναι σε 48 ώρες, αλλά πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι και να κάνουμε σωστά ό,τι και στο τρίτο ματς. Να βρούμε τι άλλο κάναμε λάθος, για να το φτιάξουμε, και να πάρουμε μια σημαντική νίκη».

Με «διπλό» στο «Δημήτρης Τόφαλος», αύριο η «Βασίλισσα» θα βρεθεί σε τελικούς πρωταθλήματος μετά από 14 χρόνια και αν μη τι άλλο αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο, με τον  Ξανθόπουλο να τονίζει: «Κίνητρο πρέπει να έχουμε γενικότερα, γιατί μας δίνεται μια ευκαιρία, λόγω της κατάστασης, να παίξουμε σε τελικούς, μετά από τόσα χρόνια! Και για την ομάδα, αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά. Ναι, είναι κίνητρο! Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα περάσουμε και να το κάνουμε την Τετάρτη».

Τέλος, σε περίπτωση, που η «Βασίλισσα» δεν τα καταφέρει, θα δώσει το πέμπτο και τελευταίο ματς της σειράς με τους Πατρινούς κεκλεισμένων των θυρών, μετά την τιμωρία που επέβαλε η Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ, με τον έμπειρο άσο να σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι, μπορεί να μην είχε πάλι πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ (σ.σ. στο τρίτο ματς), αλλά σε κάποια σημεία μας βοήθησε αρκετά. Ελπίζω να μην πάμε σε πέμπτο παιχνίδι. Τώρα, αν πάμε, πρέπει να έρθουμε στο ΟΑΚΑ να κερδίσουμε κεκλεισμένων των θυρών. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X