Γιορκ: «Αφήνω όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τη νέα χρονιά - Θα ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ»!

Γιορκ: «Αφήνω όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τη νέα χρονιά - Θα ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ»!
Photo Credits: INTIME

O Γκέιμπ Γιορκ από τις 08/05 που έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στον Κολοσσό (15π., 3/6τρ.), την τελευταία αγωνιστική της Basket League, μέχρι και το Game 2 με τον Προμηθέα, μετρούσε κατά μέσο όρο 10 πόντους, έχοντας 12/37 σουτ. Όλα, όμως, άλλαξαν στο τρίτο παιχνίδι με την ομάδα της Πάτρας, στο οποίο ο πρώην γκαρντ των Μπαϊρόιτ και Λέικλαντ Μάτζικ «έλαμψε» (23π., 5/8τρ.) κι έκανε ένα ματς που τόσο πολύ είχε ανάγκη, βοηθώντας τους «κιτρινόμαυρους» να φτάσουν σε μια μεγάλη νίκη (88-60)!

«Επιτέλους, έκανα ένα καλό ματς!», είπε κάπως… ανακουφισμένος στο gazzetta.gr μετά το τέλος του τρίτου αγώνα στο ΟΑΚΑ κόντρα στους Πατρινούς. «Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ και με “έφτιαξαν”, οπότε μπόρεσα κι εγώ να βάλω κάποια μεγάλα σουτ!».

Μετά την ήττα στην Πάτρα, η ΑΕΚ έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ειδικά στην τρίτη περίοδο (38-15), για να πάρει το προβάδισμα στην σειρά (2-1).

Ο Αμερικανός υποστήριξε πως «Το χρειαζόμασταν οπωσδήποτε! Έπρεπε να επιστρέψουμε! Κάναμε τη νίκη στο πρώτο ματς, στην έδρα τους ηττηθήκαμε, οπότε ήταν πολύ καλό που ήρθε μια νίκη με αυτόν τον τρόπο και πήραμε το μομέντουμ. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς αυτό της Τετάρτης, ελπίζω να πάρουμε τη νίκη ξανά, κάνοντας μια εμφάνιση, όπως τώρα».

Τι ήταν, όμως, αυτό που έκανε την διαφορά στο Game 3, σε σχέση με τα άλλα δύο παιχνίδια; «Πιστεύω πως για πρώτη φορά, από τότε που είμαι εγώ εδώ, παίξαμε πολύ καλά στην επίθεση. Η άμυνά μας ήταν καλή στα τελευταία παιχνίδια, αλλά επιθετικά ήμασταν πιο… ταιριαστοί. Στην τρίτη περίοδο ήμασταν καταιγιστικοί, είχαμε το πόδι πατημένο στο… γκάζι και δεν κοιτάξαμε πίσω. Ο Τζέιμς έκανε κάποια κλεψίματα κι ένα ωραίο κάρφωμα και ο Σάκοτα ήταν επίσης πολύ καλός!».

Η ψυχολογία είναι το «Α» και το «Ω» για έναν σουτέρ και ο Γιορκ δεν θα μπορούσε να παρεκκλίνει από αυτή την άποψη. «Σίγουρα είναι θέμα ψυχολογίας! Μόλις δεις την μπάλα να μπαίνει μέσα στο καλάθι, νιώθεις πως το καλάθι είναι σαν μια… θάλασσα! Πως ό,τι κι αν σουτάρεις, θα μπει μέσα! Αναμφισβήτητα, η αυτοπεποίθηση είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας ενός σουτέρ!».

Όσο για την τέταρτη αναμέτρηση με την ομάδα του Μάκη Γιατρά; «Περιμένω μια “μάχη”. Ο Προμηθέας θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικός, από ότι στο τρίτο ματς. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι, να κάνουμε τη νίκη. Έχουμε την ευκαιρία να είμαστε στους τελικούς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Γκέιμπ Γιορκ ήρθε στην Αθήνα και το ελληνικό πρωτάθλημα στα μέσα Απριλίου και σημείωσε: «Μου αρέσει η Αθήνα! Μοιάζει πολύ με το Λος Άντζελες! Ο καιρός είναι πολύ καλός, το κέντρο της πόλης είναι πολύ ωραίο, έχει πολύ κόσμο, οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι! Ίσως επισκεφθώ και κάποια νησιά, όταν τελειώσει η σεζόν. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα».

Το μέλλον ακόμα δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει, αλλά αν είχε την προοπτική να μείνει στην ΑΕΚ, ο ίδιος το βλέπει με καλό μάτι! «Σίγουρα θα το ήθελα! Εξαρτάται από το τι θέλει να κάνει κι η ομάδα. Αφήνω όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα ακόμα για το που θα είμαι την επόμενη σεζόν.

Ό,τι κι αν συμβεί, ξέρω πως ο ατζέντης μου θα κάνει το καλύτερο για μένα. Αν είναι εδώ, σίγουρα θα χαρώ πολύ να επιστρέψω!», είπε με ένα μεγάλο χαμόγελο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X