Αυτά είναι τα έργα που… ξεκολλάνε μετά την εκλογή Βούρου!

Αυτά είναι τα έργα που… ξεκολλάνε μετά την εκλογή Βούρου!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Oι εκλογές στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είχαν τεράστιο ενδιαφέρον για την ΑΕΚ, με την εκλογή του Γιάννη Βούρου να δίνει μεγάλη ικανοποίηση στους ανθρώπους της Ένωσης. Ο νέος Δήμαρχος της πόλης είχε την απόλυτη στήριξη της ΑΕΚ και η πανηγυρική εκλογή του δίνει επιτέλους στους Κιτρινόμαυρους τη δυνατότητα να έχουν συνεργασία με την δημοτική αρχή, για να προχωρήσει χωρίς προβλήματα το πρότζεκτ «Αγια-Σοφιά».

Το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει μια σειρά από συνοδευτικά έργα, που αφορούν στην ανάπλαση και στην ανάπτυξη της πόλης. Έργα που με την απερχόμενη δημοτική αρχή είχαν «κολλήσει» και μάλιστα για τα καλά, αφού ο Άρης Βασιλόπουλος και οι συνεργάτες του δεν έδειξαν ποτέ πνεύμα συνεργασίας. Αντίθετα, για ζητήματα που περνούσαν από τα χέρια τους έβαλαν τεράστια εμπόδια στην ΑΕΚ. Εμπόδια που θα ήταν δύσκολο να ξεπεραστούν ακόμα και τώρα, εφόσον ο Δήμος δεν άλλαζε σελίδα.

Προχωρά η μελέτη του οδικού δικτύου για την υπογειοποίηση

Μπορεί το έργο της υπογειοποίησης των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών και «περνά» μέσα από την Περιφέρεια, όμως λόγω της άμεσης σύνδεσης που έχει με το πρότζεκτ «Αγια-Σοφιά» υπάρχουν ζητήματα που αφορούν και την ΑΕΚ, για την υλοποίησή του. Ένα εξ αυτών είναι η έγκριση μελέτης για τις διαμορφώσεις που θα υπάρξουν στο οδικό δίκτυο, στο διάστημα των εργασιών.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Άρη Βασιλόπουλου είχαν βάλει στο… συρτάρι τη σχετική μελέτη εδώ και πόσο καιρό, παρότι το έργο είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Πλέον, η ΑΕΚ ξεκινά τη συνεργασία της με τη νέα δημοτική αρχή επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ξεκινώντας από την αρχή τη διαδικασία που απαιτείται, για να έρθουν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την τεχνική υπηρεσία Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Διάνοιξη πεζοδρόμων πέριξ του γηπέδου

Ο χώρος που «εφάπτεται» του γηπέδου αναμένεται να αλλάξει εντελώς, καθώς θα πραγματοποιηθεί διάνοιξη των πεζοδρόμων, προκειμένου να διαμορφωθούν καταλλήλως. Το παραπάνω έργο είναι μεταξύ εκείνων που για να γίνει, πρέπει να συναινέσει ο δήμος και να εκδώσει τις σχετικές άδειες. Κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί.

Να σημειωθεί πως η διάνοιξη των πεζοδρόμων πέριξ του γηπέδου είναι ένα έργο που έχει και λειτουργική σημασία, καθώς σε κάποια σημεία, οι εργασίες που θα γίνουν θα σχετίζονται με την έξοδο ορισμένων εξεδρών του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Στοιχείο που καθιστά αυτά τα έργα απαραίτητα.

Μπαίνει μπροστά η δεντροφύτευση και η ανάπλαση του Άλσους

Ο νόμος που ψηφίστηκε για το γήπεδο της ΑΕΚ και παραχωρούσε στην Ένωση 2,5 στρέμματα επιπλέον, προκειμένου το πρότζεκτ να είναι απόλυτα λειτουργικό, υποχρεώνει παράλληλα την ομάδα για κάποια «ανταποδοτικά» έργα. Μιλάμε για δεντροφυτεύσεις αλλά και άλλες εργασίες με στόχο την ανάπλαση του Άλσους, που άμεσα θα ξεκινήσουν. Καθώς ακόμα και για αυτό το θέμα, ο απερχόμενος Δήμαρχος είχε… αντιρρήσεις, παρότι η εικόνα του Άλσους σήμερα προκαλεί μάλλον θλίψη.

Η ΑΕΚ θέλει να προχωρήσει το συντομότερο τις συγκεκριμένες εργασίες, έτσι ώστε το Άλσος να γίνει ξανά πνεύμονας πράσινου και να αποκτήσει την παλιά του μορφή.

Στο τραπέζι ξανά η πεζοδρόμηση του Περισσού

Κατά την παρουσίαση του γηπέδου της ΑΕΚ είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της Ένωσης για ένα σημαντικό, «παράπλευρο» έργο της «Αγια-Σοφιάς», που αφορούσε στην πεζοδρόμηση του δρόμου από τον σταθμό του Περισσού, μέχρι τον χώρο που θα βρίσκεται το νέο «σπίτι» της ομάδας. Το εν λόγω πλάνο είχε απορριφθεί με… συνοπτικές διαδικασίες από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να έχει δοθεί ποτέ κάποια απάντηση στην ΑΕΚ για το παραπάνω.

Η Ένωση θα φέρει ξανά στο τραπέζι αυτό το πρότζεκτ, ξεκινώντας μια νέα κουβέντα με τον Γιάννη Βούρο και τους ανθρώπους που θα έχει στο πλευρό του. Προκειμένου να συζητήσει με τον Δήμαρχο της πόλης το πλάνο που έχει εκπονηθεί και τα όσα απαιτούνται, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή.

Πιθανό να προκύψουν και νέες θέσεις πάρκινγκ

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραχωρήσει έναν χώρο που ανήκει στη Μητρόπολη, για τη δημιουργία θέσεων πάρκινγκ, που θα εξυπηρετούν και τον κόσμο της ΑΕΚ. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δρομολογηθεί και προχωρά, όμως είναι πιθανό να μην είναι και το μοναδικό, αναφορικά με τις θέσεις πάρκινγκ για το νέο γήπεδο.

Στόχος της ΑΕΚ είναι να αναζητηθούν και άλλες λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, που θα δίνουν παράλληλα τη δυνατότητα σε εγκαταλελειμμένες ή ανεκμετάλλευτες περιοχές, να αναβαθμιστούν. Κάτι που πάντως θα ξεκαθαρίσει εν καιρώ, μέσω των συζητήσεων που θα έχουν οι άνθρωποι του Δικεφάλου με τον νέο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, στο προσεχές διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X