Καλείται να σοβαρευτεί και να κάνει αυτό που πρέπει η ΑΕΚ με τον Προμηθέα Πατρών (19:30, LIVE enwsi.gr)

Καλείται να σοβαρευτεί και να κάνει αυτό που πρέπει η ΑΕΚ με τον Προμηθέα Πατρών (19:30, LIVE enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Ώρα να δείξει τα… δόντια της η «Βασίλισσα»!

Την τρίτη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση των πλέι οφ της Betshop Basket League θα δώσει σήμερα η ΑΕΚ καθώς υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ (19:30-LIVE enwsi.gr-Cosmote Sport 4).

Με ουκ ολίγα προβλήματα τραυματισμών, καθώς και με εικόνα που δεν… πείθει στα δύο πρώτα ματς η Ένωση καλείται να παίξει με βάση τις πραγματικές δυνατότητές της και να διπλασιάσει της νίκες της κόντρα στην ομάδα του Μάκη Γιατρά. Με τη σειρά να κρίνεται στις τρεις νίκες συνολικά, είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως ο νικητής της αποψινής αναμέτρησης, θα πάρει σαφές προβάδισμα αλλά και ψυχολογία για πρόκριση στους μεγάλους τελικούς του πρωταθλήματος, κάτι που η «Βασίλισσα» έχει να το κάνει από τη σεζόν 2004-05.

Στο πρώτο ματς της σειράς στο ΟΑΚΑ την περασμένη Τετάρτη, η ΑΕΚ είχε δυσκολευτεί αρκετά, αλλά είχε κατορθώσει να πάρει τη νίκη με 83-82, με τον Τζόρνταν Θίοντορ να δίνει τη λύση στο φινάλε, με μία εύστοχη βολή στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Αντίθετα, στο δεύτερο κατά σειρά ματς το οι «κιτρινόμαυροι» είχαν θετική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο στο «Δημήτρης Τόφαλος», ωστόσο στη συνέχεια «λύγισαν» και μοιραία ηττήθηκαν με 74-65. Στο πρώτο παιχνίδι, η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στην άμυνα, ενώ στο δεύτερο βελτιώθηκε πολύ, αλλά υστέρησε ακόμα περισσότερο στην επίθεση με πολλά άστοχα σουτ και βιαστικές αποφάσεις.

Αμφίβολοι οι Θίοντορ και Χάντερ

Τα προβλήματα στην ΑΕΚ τη φετινή σεζόν δεν έχουν τελειωμό, αφού για ακόμα μια φορά ο Λούκα Μπάνκι «πονοκεφαλιάζει» με τους τραυματισμούς, ενώ είναι αναγκασμένος να κάνει τη δουλειά του συνεχώς χωρίς όλους τους παίκτες του διαθέσιμους.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη φορά, οι Βινς Χάντερ και Τζόρνταν Θίοντορ, επέστρεψαν «λαβωμένοι» από την Πάτρα. Σε επίσημη ενημέρωση η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ υπογράμμισε πως ο Χάντερ έχει ένα «σφίξιμο» στο δεξί πόδι και ο Θίοντορ μία θλάση στο δεξί χέρι.

Αμφότερων η συμμετοχή στο αποψινό ματς, θεωρείται αμφίβολη, με τον Θίοντορ να μοιάζει η πιο δύσκολη περίπτωση για να τα καταφέρει. Εκτός είναι φυσικά οι γνωστοί απόντες, Γιόνας Ματσιούλις και Βασίλης Καββαδάς, αλλά και ο Γιώργος Τσαλμπούρης, που δεν είναι έτοιμος.

Από την άλλη πλευρά, η προετοιμασία του Προμηθέα για το τρίτο παιχνίδι των ημιτελικών, ολοκληρώθηκε δίχως να υπάρχουν προβλήματα και ο Μάκης Γιατράς θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Απόλυτη ισορροπία στην παράδοση

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει, όσον αφορά στα στατιστικά στοιχεία της ημιτελικής φάσης αλλά και της παράδοσης ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αρχικά, η ΑΕΚ συμμετέχει για 11η φορά στην ιστορία της, σε ημιτελικά στα Play Offs της Betshop Basket League, στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Η «Βασίλισσα» έχει τέσσερις προκρίσεις στους μεγάλους τελικούς, στις 10 προηγούμενες φορές, οπότε θέλει να τις κάνει πέντε.

Κόντρα στον Προμηθέα, υπάρχει απόλυτη ισορροπία, αφού τόσο η ΑΕΚ, όσο και η ομάδα της Πάτρας, μετρούν από 4 νίκες ο καθένας. Στα φετινά δύο ματς που έγιναν στο ΟΑΚΑ, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν ισάριθμες φορές τη νίκη, κάτι που ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη σειρά.

Στο ματς της κανονικής σεζόν, ο «Δικέφαλος» κέρδισε με 83-62, με κορυφαίους, τους Γιόνας Ματσιούλις (18π.) και Ντελρόι Τζέιμς (15π.). Ακολούθησε πριν από λίγες μέρες, ο πρώτος ημιτελικός στο ΟΑΚΑ, όπου η «Βασίλισσα» νίκησε με 83-82, με κορυφαίους, τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη (19π.) και Χάουαρντ Σαντ-Ρος (18π.).

Από 5 ευρώ τα εισιτήρια…

Για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια η ΑΕΚ είναι μπροστά στη μεγάλη ευκαιρία να περάσει στους Τελικούς της Betshop Basket League, αφού έχει να συμμετάσχει από τη σεζόν 2004-05.

Στο πλαίσιο αυτό, οι «Ενωσίτες» πρέπει να είναι στο πλευρό της ομάδας του Λούκα Μπάνκι, στο αποψινό ματς κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ και να βοηθήσει με τον παλμό του και το πάθος του, για να έρθει η νίκη για τους «κιτρινόμαυρους».

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 5 ευρώ, ενώ θα διατίθενται και σήμερα από τα εκδοτήρια του γηπέδου, τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή από τις 16:30 και μετά (εκδοτήριο ΕΙΡΗΝΗ και εκδοτήριο Ρ5).

*Διαιτητές στο αποψινό ματς θα είναι οι διεθνείς, Γιώργος Πουρσανίδης (Θεσσαλονίκης) και Βάσω Τσαρούχα (Αττικής), μαζί με τον Στέφανο Μαγκλογιάννη (Αττικής).

Το enwsi.gr θα βρίσκεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με γραπτή περιγραφή των εξελίξεων!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X