Αν δεν θέλει ο διαιτητής, δεν ‘πα να του το πουν και να δει… 100 VAR!

«Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου», είχε πει ο Σοφοκλής. Κοινώς, κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο. Είναι δεκάδες οι φάσεις που είδαμε φέτος στην Ευρώπη και που ήρθαν να… μάθουν στους άσχετους, τι σημαίνει οφσάιντ και για ποιο λόγο σφυρίζεται όταν ο επιτιθέμενος επηρεάζει τη φάση και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κι ας μην ακουμπάει την μπάλα.

Στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, είδαμε και φάση, από την οποία το ντεμπούτο του VAR στη χώρα μας, συνδυάστηκε με καταφανέστατη αδικία και με ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Θύμα, ποιος άλλος; Η ΑΕΚ…

Στη συνέχεια, την ανωτερότητα επιπέδου της «Ένωσης» και του περιβάλλοντός της, την εκμεταλλεύτηκε η ασπρόμαυρη προπαγάνδα, που βαδίζει τα τελευταία χρόνια, στα χνάρια της ερυθρόλευκης.

Η ΑΕΚ θέλησε να προτάξει την κακή εμφάνιση και την ψυχολογική της ανετοιμότητα, αφήνοντας να περάσει σε δεύτερη μοίρα, μια ακόμα ξεδιάντροπη κλοπή σε ματς με τον ΠΑΟΚ, με δύο πέναλτι-μαρς, που δεν της δόθηκαν. Με το πρώτο μάλιστα, να  λένε από το VAR στον Γερμανό διαιτητή, Τσβάιερ, ότι υπάρχει πέναλτι, αλλά ο ίδιος αφού πήγε και το είδε, να το παίρνει πάνω του και να μην το δίνει!

Δύο μέρες αργότερα μάλιστα, εξηγήθηκαν κάποια πράγματα, με το σκάνδαλο της περίεργης τριγωνικής αλλαγής στους διαιτητές του τελικού. Μην τα θυμίζουμε ξανά. Στη ζωή, λοιπόν, αργά ή γρήγορα, η αλήθεια έρχεται στην επιφάνεια.

Στην περίπτωση της ασπρόμαυρης προπαγάνδας, το ξεμπρόστιασμα ήρθε μάλιστα με τον πλέον πειστικό τρόπο, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Από το σημαδιακό 21ο δευτερόλεπτο μάλιστα, με το πέναλτι που κέρδισε η Λίβερπουλ, σε φάση που ο διαιτητής δεν πήγε καν να κοιτάξει το VAR, αρκούμενος απλά στα όσα του μετέφεραν από την ενδοσυνεννόηση, οι χειριστές του VAR. Του είπανε δηλαδή οι χειριστές του VAR «δεν χρειάζεται να έρθεις, είναι πέναλτι» και τελείωσε η ιστορία!

Το θεϊκό της υπόθεσης είναι ότι ένας από τους χειριστές του VAR στον χθεσινό τελικό, ήταν ο Γερμανός Τσβάιερ! Αυτός που αρνήθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ σε φάση ακόμα πιο… μαρς, από τη χθεσινή, με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του παίκτη του ΠΑΟΚ! Τότε, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τους ανθρώπους από το VAR, που του είπαν ότι υπήρχε πέναλτι και τα ριπλέι που είδε από διαφορετικές κάμερες.

Σάββατο τότε, Σάββατο και χθες! Τελικός τότε, τελικός και χθες! Χέρι τότε, χέρι και χθες! Κόρνερ τότε, πεναλτάρα χθες! Γιατί, όταν ένας διαιτητής δεν θέλει, δεν ‘πα να του το πουν κι από… δέκα VAR, δεν ‘πα να δει και εκατό ριπλέι! Και μάλιστα, θα το ξαναγράψω, ότι στην περίπτωση του Κάνιας, έχουμε χερούκλα, με την οποία παίρνει καθαρό πλεονέκτημα στη φάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X