Σαντ-Ρος στο enwsi.gr: «Τα παιχνίδια μακριά από την έδρα σου είναι πιο σημαντικά»

Σαντ-Ρος στο enwsi.gr: «Τα παιχνίδια μακριά από την έδρα σου είναι πιο σημαντικά»
Photo Credits: INTIME

Ένας εκ των πρωταγωνιστών στο πρώτο ματς της ημιτελικής σειράς των Play Offs της Basket League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Προμηθέα, στο νικηφόρο 83-82 των «κιτρινόμαυρων» στο ΟΑΚΑ, ήταν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Ο Κουβανός γκαρντ/φόργουορντ πραγματοποίησε μία αρκετά «γεμάτη» εμφάνιση, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση, αφού σε 34 λεπτά συμμετοχής, είχε 18 πόντους (6/8δ., 2/5τρ.), 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, βάζοντας πολύ δύσκολα, στο σύνολο του Μάκη Γιατρά, ως προς την αντιμετώπισή του.

Μετά από το τέλος της αναμέτρησης, ο 28χρονος άσος μίλησε στο enwsi.gr και στην αρχική του τοποθέτηση, έκανε ένα σχόλιο για τη νίκη της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό αγώνα: «Ήταν ένα σκληρό ματς. Ξέραμε από το ξεκίνημα, ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Όλοι στην ομάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Φυσικά, υπήρχαν αρκετά… σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια του αγώνα. Το μυαλό μας όμως, ήταν εδώ. Είναι η ώρα των Play Offs και μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Εμείς, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη στο τέλος, όπως θέλαμε».

Όσον αφορά στην εμφάνισή του, κόντρα στην ομάδα της Πάτρας, ο αθλητής από την Αβάνα της Κούβας, ξεκαθάρισε ότι είναι πάντα έτοιμος για να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα του: «Πάντα ο… γνωστός «Λόκο». Απλώς προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου. Όπως είπα και πριν, τώρα είναι η ώρα των Play Offs και επειδή πολλά μπορούν να συμβούν, πρέπει να είσαι έτοιμος για τα πάντα. Σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) είχα μία καλή απόδοση στο επιθετικό κομμάτι, αλλά εγώ κυρίως επικεντρώνομαι στην άμυνα. Προσπαθώ να είμαι το ίδιο καλός και στις δύο πλευρές του παρκέ και να κάνω τη δουλειά μου».

Αρκετά ήταν τα παράπονα από τους «κιτρινόμαυρους» για τη διαιτησία της αναμέτρησης, με τον έμπειρο σμολ φόργουορντ, να μην θέλει να πραγματοποιήσει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο, για τους διαιτητές του αγώνα, προτιμώντας να «μιλάει» στο παρκέ: «Ποτέ δεν μιλάω για τους διαιτητές. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους και εγώ τη δική μου. Όπως εγώ κάνω λάθη, έτσι κάνουν και αυτοί. Μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

Μόλις πάρουν μία απόφαση με τη σφυρίχτρα, δεν μπορούν να την πάρουν πίσω. Δεν μιλάω στους διαιτητές και δεν βάζω το μυαλό μου, σε αυτό το πλαίσιο. Εγώ απλά προσπαθώ, κάθε φορά να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου».

Τέλος, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος μίλησε και για το αποψινό ματς της σειράς, όπου η «Βασίλισσα» θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος» (17:00-ΕΡΤ2) για το δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο ματς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε κόντρα στον Χολαργό. Είναι η ώρα των Play Offs, πρέπει να κάνεις καλή εμφάνιση, τόσο στην έδρα σου, όσο και μακριά από αυτή. Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά της έδρας σου.

Σίγουρα, πρέπει να προστατέψεις το «σπίτι» σου, αλλά αν καταφέρεις να πάρεις την εκτός έδρας νίκη, παίρνεις πολύ μεγάλο πλεονέκτημα από αυτό. Μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, έχουν καλή ομάδα, ένα καλό σύνολο και εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει, για να κερδίσουμε».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X