Αλλάζει πρόσωπο η Φυλή για να υποδεχθεί την ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)

Μπαίνει στο παλάτι της η AEK - Πέφτουν οι υπογραφές για τα Ανω Λιόσια!
Photo Credits: INTIME

Τρέχουν οι εξελίξεις στον Δήμο Φυλής!

Η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της χωματερής με 26 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (ΤΔΕ) εξασφαλίστηκε, με την υπογραφή της απόφασης από τον Υφυπουργό Οικονομικών και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη.

Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης της χωματερής στα Άνω Λιόσια για τη δημιουργία ενός Περιβαλλοντικού Πάρκου και Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) 2.000 στρεμμάτων, το οποίο εγκρίθηκε, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, με τα Άνω Λιόσια να αλλάζουν πρόσωπο! Η περιοχή είναι έτοιμη να υποδεχθεί τη «Βασίλισσα» από την επόμενη κιόλας σεζόν και βάζει τα… καλά της για χάρη της ομάδας του Μάκη Αγγελόπουλου.

Αναλυτικά το ποστ του Δήμαρχου Φυλής, Χρήστο Πάππου στο Facebook αναφέρει: 

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση αποκατάστασης της Χωματερής με 26 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (ΤΔΕ). Υπεγράφη η Απόφαση από τον Υφυπουργό Οικονομικών και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη. Ένα ακόμα όραμα του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού μπαίνει στη φάση της υλοποίησης, μετά την έγκρισης της χρηματοδότησής του.

Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης της Χωματερής με τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου και Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), για το οποίο εγκρίθηκε, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), χρηματοδότηση 26 εκατ. ευρώ.

Η τεχνική μελέτη την οποία υπέβαλε ο Χρήστος Παππούς, προβλέπει την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, με το οποίο θα τροφοδοτηθούν νοικοκυριά του Δήμου Φυλής.

Τη σχετική Απόφαση υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, με ημερομηνία 31-05-2019.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Φυλής είχε προαναγγείλει την χρηματοδότηση του έργου από την 21η Μαΐου 2019, στην καθιερωμένη ομιλία του, στη διάρκεια της πανήγυρης των Άνω Λιοσίων. Μάλιστα είχε απευθύνει ευχαριστίες στον παριστάμενο Προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και υποψήφιο Βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργο Τσίπρα.

Τι περιλαμβάνει το έργο αποκατάστασης της Χωματερής

Με βάση τη Μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Φυλής, θα δρομολογηθεί το στρατηγικής σημασίας και οραματικό περιβαλλοντικό έργο της Αποκατάστασης που θα μετατρέψει τη Χωματερή σε Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής. Παράλληλα με τη δημιουργία πρασίνου και χώρων άθλησης και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, θα εγκατασταθούν σταθμοί παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και συγκεκριμένα 5 μικρές ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 250 ΚW, εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 10MW και ένα υδροηλεκτρικό έργο μικρής κλίμακας. Από τους σταθμούς αυτούς θα παραχθεί ενέργεια για τη λειτουργία του Πάρκου, αλλά και των νοικοκυριών του Δήμου Φυλής. Ο Δήμος ήδη αξιοποίησε, από τους πρώτους, το νέο νομικό πλαίσιο και προχώρησε στη σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας που αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει στην παραγωγή και τη διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας στα νοικοκυριά.

Εξάλλου, με την επίσκεψη στο χώρο θα δίνεται η δυνατότητα περιβαλλοντικής επιμόρφωσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και για τα οχυρωματικά έργα της αρχαίας Αθήνας, αφού η μελέτη προβλέπει και την ανάδειξη του αρχαίου τείχους ΔΕΜΑ.

Στους χώρους πρασίνου και αναψυχής προβλέπεται η φύτευση, η δημιουργία διαδρομών και μονοπατιών, αναψυκτηρίων, χώρων σκίασης και ξεκούρασης.

Στους χώρους επιμόρφωσης προβλέπεται η δημιουργία Μουσείου Διαχείρισης Απορριμμάτων και χώρου Υποδοχής με αίθουσα προβολής.

Κομβικό σημείο της αποκατάστασης είναι το υδάτινο στοιχείο με τον υδροηλεκτρικό σταθμό και τη λίμνη.

Η Μελέτη προβλέπει την εποπτεία, τη συντήρηση και τη φύλαξη του πρασίνου και των εγκαταστάσεων με τη λειτουργία συστημάτων άρδευσης και φύλαξης, ενώ θα επεκταθεί και θα βελτιωθεί ο υπάρχων φωτισμός.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για το Δήμο Φυλής, αλλά και για την Αττική, αφού εκτείνεται σε έκταση 2 χιλ. στρεμμάτων. Με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει το μεγαλύτερο έργο αποκατάστασης στη Χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς.

Για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Δήμος μελέτησε διάφορα μοντέλα αποκατάστασης χώρων και κυρίως της Χιρίγια του Τελ Αβίβ που παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τη Χωματερή.

Ο προϋπολογισμός του θα φτάσει τα 26,7 εκατ. ευρώ.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=344240526239751&id=233915170605621

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X