Νέλσον Μόντε και Φρανσίσκο Ζεράλδες για την ΑΕΚ με «σφραγίδα» Καρντόσο

Νέλσον Μόντε και Φρανσίσκο Ζεράλδες για την ΑΕΚ με «σφραγίδα» Καρντόσο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η νέα ΑΕΚ της σεζόν 2019-2020 θα έχει ξεκάθαρα τη «σφραγίδα» του Μιγκέλ Καρντόσο. Ο 47χρονος τεχνικός θα έχει ενεργή συμμετοχή στο σχεδιασμό της νέας σεζόν και οι προτάσεις που θα ρίξει στο τραπέζι δε θα ληφθούν απλά σοβαρά υπόψη, αλλά θα είναι πρώτης προτεραιότητας για την «Ένωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, ο Καρντόσο έχει ήδη κάνει κάποιες προτάσεις στον Νίκο Λυμπερόπουλο για τις θέσεις που ο «Δικέφαλος» χρειάζεται ενίσχυση και ειδικά για τη θέση του στόπερ και του χαφ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ενήμερος για κάθε κίνηση της ΑΕΚ Μάλιστα πήρε στα χέρια του την «έκθεση» για τις υποθέσεις των παικτών που έχει βάλει μπροστά η «Ένωση» και είτε τις έχει προχωρήσει λιγότερο (βλ. Βράνιες), είτε περισσότερο (βλ. Χολμέν).

Όπως είναι λογικό ο 47χρονος τεχνικός έχει ζητήσει λίγο χρόνο για να τις τσεκάρει και να τις συγκρίνει με αυτές που έχει στο δικό του μυαλό, προκειμένου να καταλήξει ποια από όλες ταιριάζει καλύτερα στο πλάνο του. 

Αυτό που γίνεται πλέον αντιληπτό από όλους είναι ότι προς το παρόν και για τις επόμενες 48-72 ώρες «παγώνουν» οι εξελίξεις και απλά μετά την Παρασκευή (αφού ο Καρντόσο επιθεωρήσει και τα Σπάτα), θα τρέξουν ξανά όποιες υποθέσεις προκριθούν. Αυτό που ξεκαθάριζαν ρητά και κατηγορηματικά οι άνθρωποι της ΑΕΚ χθες είναι πως δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία μεταγραφή, αν προηγουμένως δεν υπάρχει το «πράσινο φως».

Νέλσον Μόντε για την άμυνα

Για το κέντρο της άμυνας ο Πορτογάλος τεχνικός έχει βάλει στο νούμερο 1 της λίστας του τον Νέλσον Μόντε. Πρόκειται για τον 23χρονο «βράχο» της Ρίο Άβε, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται σε ένα μήνα και μπορεί να αποκτηθεί ως ελεύθερος. Ο ύψους 1,87 κεντρικός αμυντικός είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και αρκετά καλός με τη μπάλα στα πόδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορεί με ευκολία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο του αριστερού στόπερ, όσο και του δεξιού μπακ.

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε έκανε 16 συμμετοχές όλες ως στόπερ, αλλά από τις 92 συμμετοχές του στην ομάδα οι 9 είναι σαν δεξί μπακ.

Ο Νέλσον Μόντε αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 24 Φεβρουαρίου, όπου τραυματίστηκε στον αστράγαλο. Έκανε αρθροσκόπηση στις 11 Μαρτίου και όπως λένε στην Πορτογαλία θα είναι απόλυτα έτοιμος ενόψει της νέας σεζόν και σε θέση να προλάβει από την αρχή την προετοιμασία της επόμενης ομάδας του. Ο 23χρονος στόπερ είναι προϊόν των Ακαδημιών της Ρίο Άβε, πέρασε από τις Ακαδημίες της Μπενφίκα, έγινε διεθνής με την U-19 και U-20 της Πορτογαλίας.

Φρανσίσκο Ζεράλδες για τη μεσαία γραμμή

Ένα από τα βασικά σημεία που υστερούσε πέρσι η ΑΕΚ ήταν η δημιουργία, η παραγωγή και το κάθετο παιχνίδι. Με δεδομένο ότι Άλεφ δε θα υπάρχει τη νέα χρονιά, ο Καρντόσο θέλει να έχει στο ρόστερ του ένα 8άρι που θα τον βοηθάει στη δημιουργία. Οι ίδιες «πηγές» που μας αποκάλυψαν το αποκλειστικό θέμα με την έλευση του Πορτογάλου τεχνικού στη χώρα μας, μας έλεγαν χθες πως ο παίκτης που θέλει όσο τίποτα άλλο να συνεργαστεί μαζί του ξανά ο 47χρονος τεχνικός είναι ο Φρανσίσκο Ζεράλδες. 

Ο 24χρονος είναι «προϊόν» των Ακαδημιών της Σπόρτινγκ. Τη σεζόν 2017-2018 υπό την καθοδήγηση του Μιγκέλ Καρντόσο έκανε πράγματα και θαύματα! Σε 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις είχε 4 γκολ και 11 ασίστ! Οι πολύ εντυπωσιακές του εμφανίσεις προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι ως δανεικό από τη Σπόρτινγκ. Ωστόσο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στη Γερμανία και επέστρεψε στη Λισσαβόνα, όπου δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Μαρσέλ Κάιζερ (έκανε μόλις 3 συμμετοχές). 

Ο «Τσίκο»είναι γεννημένος στις 18 Απριλίου του 1985, έχει ύψος 1,75 μ. και είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X