Να κάνει το πρώτο βήμα προς τους τελικούς θέλει η ΑΕΚ (19:30, LIVE enwsi.gr)

Να κάνει το πρώτο βήμα προς τους τελικούς θέλει η ΑΕΚ (19:30, LIVE enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ημιτελική φάση ξεκινάει σήμερα για τη «Βασίλισσα»!

Στη «μάχη» της σειράς των ημιτελικών για τα Ρlay Offs της Betshop Basket League θα… ριχτεί απόψε, η ΑΕΚ η οποία υποδέχεται τον Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ (19:30-Cosmote Sport 4-LIVE enwsi.gr).

Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι της τετράδας και φυσικά το ζητούμενο για τους «κιτρινόμαυρους» είναι η πρόκριση στους μεγάλους τελικούς, η οποία θα έρθει για την ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες συνολικά.

Η «Βασίλισσα» έχει το πλεονέκτημα της έδρας καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, οπότε έχει και τη μεγάλη ευκαιρία για να περάσει στους μεγάλους τελικούς. Την τελευταία φορά που το είχε πετύχει αυτό, ήταν τη σεζόν 2004-05, όταν είχε χάσει τη σειρά με 3-1, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι θα… πάρουν τα πράγματα με τη σειρά, βήμα-βήμα καθώς η βιασύνη σε τέτοιες καταστάσεις δεν είναι σύμμαχος. Αυτή τη στιγμή, προέχει το αποψινό ματς, που φυσικά η Ένωση πρέπει να το κερδίσει, για να κάνει το 1-0 και να πάρει και την ψυχολογία με το μέρος της.

Να θυμίσουμε πως στην προηγούμενη φάση, αυτή των προημιτελικών, οι «κιτρινόμαυροι» απέκλεισαν τον Χολαργό στα προημιτελικά, με 2-1 νίκες, ενώ οι Αχαιοί πέρασαν τον αποδεκατισμένο ΠΑΟΚ με 2-0 αντίστοιχα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Λούκα Μπάνκι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιώργου Τσαλμπούρη, ο οποίος δεν γυμνάστηκε χθες στο ΟΑΚΑ. Μαζί με τον 22χρονο φόργουορντ σέντερ, εκτός θα μείνουν οι… μόνιμοι απόντες, Γιόνας Ματσιούλις και Βασίλη Καββαδά.  Στον αντίποδα, ο Μάκης Γιατράς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών στον Προμηθέα.

Η «κιτρινόμαυρη» παράδοση στα ημιτελικά και κόντρα στον Προμηθέα

Υπάρχουν μερικά αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αξίζει να σημειωθούν, όσον αφορά στην ημιτελική φάση.  Η ΑΕΚ λοιπόν, θα παίξει για 11η φορά στην ιστορία της, σε ημιτελικά στα Play Offs της Betshop Basket League, όσον αφορά στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Συνολικά, η «Βασίλισσα» έχει τέσσερις κερδισμένες σειρές μέχρι στιγμής, οπότε θα ψάξει την πέμπτη φέτος. Όσο για τον Προμηθέα, οι Πατρινοί θα αγωνιστούν στα ημιτελικά για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Στα της παράδοσης στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, υπάρχει μία ισορροπία, με τρεις νίκες για την ΑΕΚ και άλλες τόσες για την ομάδα της Πάτρας, σε έξι αναμετρήσεις, που όλες έχουν γίνει την τελευταία τριετία.

Φέτος, στα ματς της κανονικής σεζόν, η «Βασίλισσα» είχε κερδίσει με εμφατικό τρόπο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με 83-62, με κορυφαίους, τους Γιόνας Ματσιούλις και Ντελρόι Τζέιμς, που πέτυχαν από 18 και 15 πόντους αντίστοιχα.  Αντίθετα, στο ματς που έγινε στον πρώτο γύρο στο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας, η ΑΕΚ είχε ηττηθεί με 79-69, με πρώτους σκόρερ, τους Ξαβιέ Ρατάν-Μέις (17π.) και Γιόνας Ματσιούλις (15π.).

Εισιτήρια και σήμερα, από 5 ευρώ

Όπως πάντα, έτσι και σε αυτή, τα εισιτήρια της αναμέτρησης ξεκινούν από 5 ευρώ, ενώ θα συνεχιστεί και σήμερα η διάθεσή τους, προς τον κόσμο της ΑΕΚ.

Ο Λούκα Μπάνκι και οι παίκτες του, χρειάζονται τη συμπαράσταση των «Ενωσιτών», για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί τη νίκη κόντρα σε έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο, όπως αναμφίβολα είναι ο Προμηθέας Πάτρας. Τα εισιτήρια θα διατίθενται σήμερα και από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ, τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή από τις 16:30 και μετά, στο εκδοτήριο ΕΙΡΗΝΗ και στο εκδοτήριο Ρ5.

*Διαιτητές στο αποψινό ματς θα είναι ο διεθνής, Πέτρος Παπαπέτρου (Κεντρικής Μακεδονίας), μαζί με τους Δημήτρη Μπήτη (Ανατολικής Μακεδονίας) και Γιώργο Ανδρικόπουλο (Αττικής).

Το enwsi.gr θα βρίσκεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με γραπτή περιγραφή των εξελίξεων!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X