Το πρώτο συν του Καρντόσο είναι η ελπίδα

Μιγκέλ Καρντόσο, λοιπόν. Κοινό μυστικό εντός της ΑΕΚ, δεδομένου πως πρόκειται για προπονητή που τους είχε κάνει «κλικ» από το περασμένο καλοκαίρι. Η πορεία του στη Ρίο Αβε, ο τρόπος ποδοσφαίρου που είχε εκεί και η ανέλιξη που φαινόταν ό,τι μπορεί να έχει, «έψησαν» τους υπεύθυνους της ΑΕΚ. Πέρυσι, μπορεί να μην υπήρχε χρόνος για χάσιμο και να πίστεψαν στο πρότζεκτ του Ουζουνίδη, αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Ειδικά τώρα, που η ΑΕΚ χρειαζόταν μια αλλαγή.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που δίνει ο Πορτογάλος με την άφιξη του στην ΑΕΚ είναι η ελπίδα. Μπορεί κάποιος να το υποτιμά και να μη θεωρεί ό,τι είναι σημαντικό, αλλά η ελπίδα και η ψυχολογία καθορίζουν πολλά στο ποδόσφαιρο. Ελπίδα, ότι θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα και θα μπορείς να προσδοκάς σε κάτι σημαντικό, ψυχολογία που θα δημιουργηθεί έπειτα από κάποια θετικά αποτελέσματα.

Να πω την αλήθεια, είχα έντονη ανησυχία για το που θα πήγαινε το πράγμα σε πιθανή παραμονή του Χιμένεθ. Δεν ανήκω στους θαυμαστές του Ισπανού, αλλά σέβομαι απεριόριστα όσα πέτυχε. Κάθε θητεία του στην ΑΕΚ, είναι συνδυασμένη με επιτυχίες. Ακόμα και φέτος, κατάφερε τους μικρότερους δυνατούς στόχους που είχαν τεθεί. Αρα, χρίζει σεβασμού απ’ όλους μας για όσα προσέφερε.

Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να επιχειρήσει την υπέρβαση. Όπως διατυπώθηκε και δια στόματος Μελισσανίδη, θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει επιθετικά, που θα έχει τον έλεγχο και θα γίνεται αφεντικό στα παιχνίδια, που θα αλλάξει την τακτική της προσέγγιση. Δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Για να φτάσει η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς να παίξει μπαλάρα, είχε κορμό και παικταράδες που έπαιζαν μαζί επί χρόνια. Σήμερα, δεν μπορεί να συμβεί αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X