Μόνο νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά για την ΑΕΚ! (17:00, LIVE enwsi.gr)

Εικόνες από το Χολαργός-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Μονάχα η νίκη υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων της ΑΕΚ  για τη σημερινή αναμέτρηση της ομάδας κόντρα στον Χολαργό στο ΟΑΚΑ(17:00-Cosmote Sport 4-LIVE enwsi.gr), στο τρίτο και τελευταίο ματς της προημιτελικής φάσης των Play Offs της Betshop Basket League.

Το ματς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως… τελικός, αφού η σειρά είναι στο 1-1, με τις δύο ομάδες να κερδίζουν στην έδρα τους και με νίκη σήμερα περνάνε στην ημιτελική φάση της λίγκας.

Να θυμίσουμε πως ο νικητής του ζευγαριού θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Προμηθέα, με στόχο μία θέση στη σειρά των τελικών, μιας και η ομάδα της Πάτρας απέκλεισε με σχετική ευκολία τον αποδεκατισμένο ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη.

Αντίθετα, ο ηττημένος θα αποκλειστεί από τη συνέχεια των Play Offs και η σεζόν θα ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, να τονίσουμε πως με την πρόκριση στην τετράδα του πρωταθλήματος, οι ομάδες εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο Βasketball Champions League της νέας σεζόν, αφού μετράει η βαθμολογική κατάταξη στα εθνικά πρωταθλήματα για τους ανθρώπους της FIBA, oι οποίοι θέλουν να έχουν στις διοργανώσεις τους την ελίτ.

Στο πλαίσιο αυτό, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Λούκα Μπάνκι και τους παίκτες του, καθώς η νίκη αποτελεί μονόδρομος κόντρα στην ομάδα των Βορείων Προαστίων.

Ο Ιταλός κόουτς αναμένει να δει μία αντίδραση από τους παίκτες του στο παρκέ του Ολυμπιακού Σταδίου, ύστερα από τα… γκάζια που έχουν δεχθεί τις προηγούμενες μέρες λόγω της κακής απόδοσης που είχαν στο «Αντώνης Τρίτσης» την Τετάρτη στο πλαίσιο του δεύτερου παιχνιδιού της σειράς.

Πλέον, τα λόγια μένουν στην άκρη και είναι η ώρα για πράξεις στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» με τους αθλητές της ΑΕΚ να καλούνται να παίξουν με βάση τις πραγματικές δυνατότητές τους. Άλλωστε, το ξέρουν και οι ίδιοι ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους, με την εμφάνισή τους, στο δεύτερο παιχνίδι με την ομάδα του Χολαργού και είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Με ένα απρόοπτο ολοκληρώθηκε η χθεσινή προετοιμασία της «Ένωσης» στο Ολυμπιακό Στάδιο των Αθηνών, καθώς σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, ο Γιώργος Τσαλμπούρης υπέστη διάστρεμμα στην αριστερά ποδοκνημική στη διάρκεια της προπόνησης και δεν θα είναι στην αποστολή για το ματς.

Ο Λούκα Μπάνκι υπολογίζει σε όλους τους υπόλοιπους διαθέσιμους παίκτες του, ενώ οι… γνωστοί δύο απόντες, Γιόνας Ματσιούλις και Βασίλης Καββαδάς, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας.

Αντίθετα, για τον Χολαργό, αμφίβολη είναι ξανά η συμμετοχή του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς. Ο 29χρονος φόργουορντ είχε πάθει διάστρεμμα στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου στο πρώτο ματς της σειράς στο ΟΑΚΑ, ενώ εκτός θα μείνει ο άλλοτε παίκτης της «Βασίλισσας», Διονύσης Σκουλίδας, ο οποίος είχε σταθεί άτυχος πριν από δύο μήνες, όταν είχε υποστεί κάταγμα στο σκαφοειδές οστό στο δεξί πόδι και είχε τεθεί νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Το πάνω χέρι η «Βασίλισσα»

Η ΑΕΚ ήταν αήττητη στη… μικρή παράδοση που έχει με αντίπαλο τον Χολαργό, με το… ρόδι να «σπάει» την Τετάρτη στο «Αντώνης Τρίτσης». Δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, αφού οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί σε επίπεδο Betshop Basket League, μόνο τέσσερις φορές και όλες είναι στη φετινή σεζόν, αφού η ομάδα των Βορείων Προαστίων παίζει για πρώτη φορά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Αρχικά, στην κανονική σεζόν, η «Ένωση» κέρδισε και τα δύο ματς κόντρα στον Χολαργό, αφού στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν με 73-63, με πρώτο σκόρερ, τον Μάλκολμ Γκρίφιν (15π.) και τον Βινς Χάντερ να «αγγίζει» το νταμπλ-νταμπλ (13π., 8ρ.). Στη ρεβάνς, η «Βασίλισσα» νίκησε μέσα στο «Αντώνης Τρίτσης», τον Χολαργό με 81-70, με τον Γιόνας Ματσιούλις να έχει 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Τζόρνταν Θίοντορ είχε προσθέσει 13 πόντους.

Έπειτα, στο πρώτο ματς των Play Offs, το προηγούμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ νίκησε άνετα με 84-62, με τον Βινς Χάντερ να έχει 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος πρόσθεσε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Τέλος, στο δεύτερο κατά σειρά ματς ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε με 88-72, με τον Βινς Χάντερ να είναι πρώτος σκόρερ με 15 πόντους και τον Γκέιμπ Γιορκ να προσθέτει 11.

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Με σκοπό να… ζεστάνει τον κόσμο και αυτός να έρθει να «αγκαλιάσει» την ομάδα, η ΑΕΚ έβαλε γενική είσοδο για το αποψινό ματς με 5 ευρώ για όλες τις θύρες του ΟΑΚΑ, ενώ όπως πάντα τα παιδιά μέχρι και 10 ετών, μπαίνουν δωρεάν. Τα εισιτήρια θα διατίθενται και σήμερα από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ, τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή από τις 14:00 (εκδοτήριο ΕΙΡΗΝΗ και εκδοτήριο Ρ5).

*Διαιτητές στο σημερινό ματς θα είναι ο διεθνής, Χρυσόστομος (Τόμι) Σχινάς, μαζί με τους Αλέξανδρο Ψαριανό και Γιώργο Θεονά. Να σημειωθεί ότι και οι τρεις ρέφερι, ανήκουν στον σύνδεσμο Αττικής.

Το enwsi.gr θα βρίσκεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με γραπτή περιγραφή των εξελίξεων!

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X