Ας μην γελιόμαστε, Χιμένεθ υπό αμφισβήτηση, δεν στέκει να μείνει…

Είπε πολλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, χθες βράδυ, στη δεξίωση που παρέθεσε στους δημοσιογράφους. Υπήρξαν – όπως πάντα – χιουμοριστικές ατάκες, υπήρξαν «εμπορικές» ατάκες, αυτό που στη δημοσιογραφική πιάτσα ονομάζουμε «πιασάρικες», υπήρξαν ανθρώπινες στιγμές, μα πάνω απ’ όλα, υπήρξε για μια ακόμα φορά από τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, ειλικρίνεια και αυθορμητισμός.

Χωρίς να έχει δεύτερες σκέψεις, θα έλεγα χωρίς να του καίγεται… καρφάκι, για το αν τα όσα θα πει, θα αρέσουν στους δημοσιογράφους και κατ’ επέκταση θα ικανοποιήσουν τον κόσμο της ομάδας. Κοινώς, δηλαδή, χωρίς να θέλει να «στρογγυλέψει» καταστάσεις, χωρίς να μοιράζει… σανό, χωρίς να πει το παραμικρό ψέμα. «Αυτή είναι η κατάσταση, αυτά είναι τα “θέλω” μου για την ΑΕΚ, για το παρόν και το μέλλον της».

Μπορεί κάλλιστα να σχολιάσουμε ότι δεν μας άρεσαν κάποια πράγματα, μπορούμε κάλλιστα να σχολιάσουμε ότι διαφωνούμε με το οτιδήποτε, αλλά σε καμία περίπτωση ότι δεν ήταν ευθύς, αυθεντικός και ειλικρινής.

Η βασική είδηση ωστόσο της χθεσινής βραδιάς αφορά αναμφισβήτητα στον Μανόλο Χιμένεθ. Έγραφα μετά την πρόσφατη συνάντηση Μελισσανίδη-Χιμένεθ και παρά τα όσα έγιναν γνωστά από την κουβέντα τους, τόσο για τον απολογισμό της περασμένης σεζόν, όσο και για αυτά που χρειάζεται η ομάδα για να ενισχυθεί και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, ότι η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Μελισσανίδης δεν είναι πεπεισμένος μέσα του, ότι το καλύτερο για την ΑΕΚ θα ήταν να προχωρήσει με τον Μανόλο προπονητή.

Στην «ΩΡΑ» μάλιστα, είχαμε τον τίτλο «Όλα στον αέρα» και είχαμε αποφύγει εντελώς στο πρωτοσέλιδο της επόμενης μέρας, να κάνουμε έστω και την παραμικρή αναφορά στην παραμονή ή όχι του Χιμένεθ.

Φυσικά, είναι πολύ διαφορετικό, πολύ πιο ουσιαστικό και αποκτά τεράστια σημασία πλέον, όταν ακούς από τα χείλη του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη, να αφήνει ανοιχτό ενώπιον 30 δημοσιογράφων, το τι μέλλει γενέσθαι με τον Μανόλο και γενικότερα με το θέμα προπονητή στην ΑΕΚ.

Ναι, υπάρχει όντως βάσει της μεταξύ τους συμφωνίας και της σχετικής ρήτρας που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές, η καταληκτική ημερομηνία της 10ης Ιούνη, αλλά ας μην γελιόμαστε.

Αν ο Μελισσανίδης ήταν μέσα του 100% σίγουρος ότι το καλύτερο για την ομάδα θα είναι να πορευτεί με τον Χιμένεθ, δεν θα έλεγε ποτέ δημόσια κάτι με το οποίο ήξερε πολύ καλά, ότι από το επόμενο πρωί κιόλας, θα άνοιγε θέμα προπονητή στην ομάδα.

Για να ξέρουμε τι λέμε, μετά από αυτή την τοποθέτηση, που υποδηλώνει ένα ξεκάθαρο κλίμα αμφισβήτησης και μη σιγουριάς προς το πρόσωπο του προπονητή, πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία της νέας σεζόν, είναι μακράν πιο λογικό και πιο πιθανό να έχουμε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας παρά να παραμείνει ο Μανόλο. Το αν συμφωνεί ή διαφωνεί ο καθένας από εμάς, παύει να έχει σημασία.

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης της ομάδας, σε τρία ερωτήματα που του τέθηκαν για τον προπονητή, άφησε ανοιχτό το θέμα, δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Έχει αμφιβολίες μέσα του για τον Χιμένεθ και αυτό από μόνο του, εφόσον γίνει η έκπληξη (για μένα τεράστια έκπληξη) και παραμείνει ο Ισπανός τεχνικός, θα καθιστά προβληματική τη συνεργασία τους.

Γιατί, δεν είναι μόνο ότι απλά έχει τις επιφυλάξεις του ο Μελισσανίδης. Αυτές οι επιφυλάξεις περνάνε και μέσα στην ομάδα, στα αποδυτήρια, στους συνεργάτες του προέδρου, στους δημοσιογράφους, στον κόσμο, στους πάντες.

Υ.Γ.: Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης την ΑΕΚ, όσον αφορά στην οικονομική της πολιτική, είναι 100% σωστός. Όντως, έτσι γίνεται στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ και όντως έτσι αποτυπώνεται και ο σεβασμός στην ίδια την ΑΕΚ και στο κάθε ευρώ που μπαινοβγαίνει στα ταμεία της. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο, τα κλαμπ τους και το ποδόσφαιρο, οι δύο βασικοί ανταγωνιστές της ΑΕΚ. Κι έτσι, αναπόφευκτα, αφενός έρχεται η σύγκριση για τον κόσμο και αφετέρου έχει η ΑΕΚ μεγαλύτερο και δυσκολότερο δρόμο να διαβεί στον ανταγωνισμό με τους ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ. Επειδή όμως η ΑΕΚ παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι στο ισπανικό, επειδή είναι μεγάλο μέγεθος κι έχει βαριά φανέλα, κι από τη στιγμή που το πρωτάθλημα θα παίζεται στα ίσα και όπως σωστά είπε ο Μελισσανίδης, δεν ξέρουμε πια τον πρωταθλητή από τον Νοέμβριο, η «Ένωση» μπορεί κάλλιστα να επικρατήσει στον ανταγωνισμό. Αρκεί να κάνει αυτά που πρέπει και να τα κάνει σωστά. Όχι, δεν χρειάζεται η ΑΕΚ να «σκάει» 1,7 εκατομμύρια που με την εφορία σημαίνει τρία εκατομμύρια για τον Βαλμπουενά που τον Σεπτέμβρη θα είναι 35 ετών και που προέρχεται από μια κακή χρονιά. Ούτε χρειάζεται να λειτουργεί με νεοπλουτίστικες μεθόδους όπως λειτουργεί ο ΠΑΟΚ με τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη. Επιβάλλεται όμως για την ΑΕΚ να προσέχει την κάθε λεπτομέρεια, επιβάλλεται να μην προσπερνά τα μηνύματα που της στέλνει το ίδιο το ποδόσφαιρο, επιβάλλεται να κάνει αυτά που πρέπει. Αυτά δεν έγιναν την περασμένη σεζόν και η ομάδα τα πλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X