Καταδρομική επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή για τον Κουφοντίνα

Καταδρομική επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή για τον Κουφοντίνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Kαταδρομική επίθεση στη Βουλή πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο «Ρουβίκωνας» στη Βουλή, πετώντας μπογιές και καπνογόνα, εν αναμονή της απόφασης του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Για μια προσαγωγή κάνει λόγο η Αστυνομία, για εμπλοκή και μία σύλληψη μιλά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που χαρακτηρίζει την επίθεση «αντιδημοκρατική και απαράδεκτη».

Ειδικότερα, περίπου 30 άτομα ανέβηκαν από τα σκαλιά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και χωρίς να τους εμποδίσει κανείς έφτασαν στον φυλασσόμενο χώρο, δηλαδή στην επίσημη είσοδο του μεγάρου της Βουλής προς την πλατεία Συντάγματος.

Τα άγνωστα άτομα πέταξαν μαυροκόκκινες μπογιές και ένα ή δύο καπνογόνα στο προαύλιο του Κοινοβουλίου και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, έγινε μία σύλληψη. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία κάνει λόγο επισήμως για μια προσαγωγή υπόπτου.

Βούτσης: Αντιδημοκρατική ενέργεια

Παρών στη Βουλή την ώρα της επίθεσης ήταν και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ενέργεια.

«Είναι απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές, που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος», δήλωσε ο ΠτΒ και πρόσθεσε:

«Δεν υπήρξαν εξ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα και απομακρύνθηκαν αμέσως, έπειτα από 15 δευτερόλεπτα, από τους αστυνομικούς και τη μόνιμη φρουρά της Βουλής, αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στο χώρο. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα».

«Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες,  οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται – και εξελίσσονται – με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα, ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν.

Εν προκειμένω, δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Ο «Ρουβίκωνας» πίσω από την επίθεση

Λίγη ώρα μετά την καταδρομική επίθεση, η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεταξύ άλλων, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει πως «τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» και προσθέτει:

«Το σημαντικότερο διακύβευμα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η απάντηση της κοινωνικής βάσης ενάντια στο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον της με αιχμή το θέμα των αδειών του απεργού πείνας. Είναι απαραίτητο να μην νικήσουν. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος. Τόσο το ίδιο το μαύρο μέτωπο ως τέτοιο όσο και η κάθε δύναμη που το στελεχώνει ξεχωριστά και χωρίς εξαιρέσεις.

Η νίκη του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Απέναντι σε αυτούς τους δολοφόνους όρθωσε και συνεχίζει να ορθώνει ανάστημα ένας μαχητής. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, καμία εμπιστοσύνη στους ελιγμούς της καταστολής. Πλήρης επαγρύπνηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και του κόσμου του αγώνα , περισσότερη δράση, περισσότερη τόλμη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X