Υποβιβάστηκε οριστικά ο ΠΑΣ Γιάννινα, απορρίφθηκε η προσφυγή του

Υποβιβάστηκε οριστικά ο ΠΑΣ Γιάννινα, απορρίφθηκε η προσφυγή του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οριστικά στη Super League 2 θα αγωνίζεται από τη νέα χρονιά ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Όπως αναμενόταν, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή των Ηπειρωτών κατά της αναδιάρθρωσης και της επικύρωσης της βαθμολογίας.

Έτσι η ομάδα των Ιωαννίνων υποβιβάζεται οριστικά και αμετάκλητα  και η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών προχωράει κανονικά χωρίς εμπόδια.

Θυμίζουμε ότι με την προσφυγή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ζητούσε να ακυρωθεί η επικύρωση της βαθμολογίας της Super League, να υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες και όχι τρεις και επί της ουσίας να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών που –βάσει προκήρυξης- προέβλεπε τον απ’ ευθείας υποβιβασμό τριών ομάδων στην υπό σύσταση Super League 2.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι Ηπειρώτες δια των δικηγόρων τους Αλέξη Κούγια και Χρύσας Σεβαστοπούλου, ισχυρίστηκαν πως η μείωση των ομάδων της Super League σε 14 και κατά συνέπεια ο απ’ ευθείας υποβιβασμός τριών ομάδων και όχι δύο, θα έπρεπε να υπάρχει στην προκήρυξη του πρωταθλήματος 2017-2018 για να ισχύσει, διότι η αθλητική νομοθεσία και οι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί αναφέρουν πως κάθε απόφαση για αναδιάρθρωση ισχύει από την μεθεπόμενη περίοδο.

Μίλησαν, εξάλλου, για «δυσμενείς συνέπειες» σε ό,τι αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα σε περίπτωση υποβιβασμού, τονίζοντας πως οι υποχρεώσεις της ομάδας θα είναι ίδιες, αλλά τα έσοδα κατά πολύ μειωμένα.

Την Super League εκπροσώπησε ο νομικός της σύμβουλος, Γιάννης Οικονομάκης που σημείωσε πως αν ο ΠΑΣ Γιάννινα ήθελε να προσβάλει την προκήρυξη και την αναδιάρθρωση, θα έπρεπε να το κάνει τον Αύγουστο του 2018, τότε που υπεγράφη ομόφωνα από όλες τις ομάδες της λίγκας και φυσικά από τον ίδιο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρόσθεσε δε, ότι η προκήρυξη βάσει της οποίας θα υποβιβάζονταν απ’ ευθείας τρεις ομάδες, εγκρίθηκε κανονικά και από την ΕΠΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X