Η ΑΕΚ συμμετείχε στη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας

Η ΑΕΚ συμμετείχε στη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η 25η Απριλίου είναι η Διεθνής Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας. Φέτος, γιορτάστηκε σε σχολεία και αθλητικές ακαδημίες σε περισσότερες από 50 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Οι δραστηριότητες αφορούσαν συναντήσεις, προπονήσεις και φιλικούς αγώνες με τη συμμετοχή διάσημων ποδοσφαιριστών και των Νέων Πρεσβευτών και Προπονητών του Διεθνούς Παιδικού Κοινωνικού Προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία».

Περισσότεροι από 40.000 συμμετέχοντες πήραν μέρος σε περισσότερες από 200 εκδηλώσεις της Διεθνούς Ημέρας Ποδοσφαίρου και Φιλίας. Χώρες όπως η Ελλάδα, Αρμενία, η Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαγκλαντές, η Λευκορωσία, η Βολιβία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Καζακστάν, η Λιθουανία, η Μολδαβία, η Νιγηρία διέδωσαν τις αρχές του Ποδοσφαίρου και τις βασικές ανθρώπινες αξίες. Στην Εσθονία και τη Λετονία πραγματοποιήθηκε ανοιχτή προπόνηση για τους νέους ποδοσφαιριστές. Στη Ρωσία, η Διεθνής Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας γιορτάστηκε σε σχολεία, σχολές ποδοσφαίρου και συλλόγους των 11 πόλεων-πόλεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2018 στη Ρωσία.

Σε πολλές χώρες, ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Ποδοσφαίρου και Φιλίας συνεχίστηκε για αρκετές ημέρες. Η Ελλάδα και το Πακιστάν διεξήγαγαν φιλικούς αγώνες και ανοικτά μαθήματα με τη συμμετοχή εθνικών αστέρων του ποδοσφαίρου. Η ελληνική αποστολή που για δεύτερη χρονιά απαρτίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας της ΑΕΚ, συμμετείχε σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου όλοι οι αθλητές αντάλλαξαν μεταξύ τους το Βραχιόλι της Φιλίας, σύμβολο του προγράμματος. Οι νεαρoί Έλληνες ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία της ΑΕΚ, Πέτρος Γαρείος, Γιώργος Αποστόλου, Σπύρος Σινάνης και Μανώλης Τσιόκρης θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση.

Στην Ινδία, η Ananya Kamboj, Νέα Πρέσβειρα του προγράμματος και συγγραφέας του βιβλίου «Το ταξίδι μου από το Μοχάλι στην Αγία Πετρούπολη», πραγματοποίησε το Διεθνές Μάθημα Ποδόσφαιρου και Φιλίας. Στο βιβλίο της περιγράφει στον αναγνώστη τις Εννέα Αξίες του προγράμματος και τις εντυπώσεις της από την επικοινωνία με τους συνομηλίκους της στο πρόγραμμα.

“Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο χρειάζεται ενεργή υποστήριξη από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδόσφαιρου και Φιλίας όχι μόνο μας επιτρέπει να διαδώσουμε τις πιο σημαντικές αξίες αλλά και να δημιουργήσουμε νέες ποδοσφαιρικές παραδόσεις. Αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην επαγγελματική ανάπτυξη και στην επιτυχία σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής μας», σημείωσε ο Mike Puig, Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Βαρκελώνης.

“Ήθελα πάντα να συναντήσω έναν διάσημο ποδοσφαιριστή και μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο και να παρακολουθώ τα παιχνίδια στην τηλεόραση. Τώρα ονειρεύομαι να συμμετάσχω στο πρόγραμμα ως Young Coach. Λατρεύω το γεγονός ότι κορίτσια και αγόρια παίζουν ως ίσοι στην ίδια ομάδα”, δήλωσε ο 15χρονος προπονητής της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Συρίας.

Κάθε εκδήλωση αρχίζει με όλους τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των προσκεκλημένων επισκεπτών να ανταλλάσσουν βραχιόλια φιλίας, το κύριο σύμβολο του προγράμματος. Το μπλε νήμα του βραχιολιού συμβολίζει τον ήσυχο ουρανό και το πράσινο το γήπεδο του ποδοσφαίρου που πρέπει να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους.

Η Διεθνής Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας θεσμοθετήθηκε το 2014 στο πλαίσιο του Διεθνούς Παιδικού Προγράμματος “Ποδόσφαιρο για τη Φιλία”, στο οποίο συμμετέχουν νέοι από όλο τον κόσμο. Παραδοσιακά, αυτή τη μέρα οι συμμετέχοντες παίζουν φιλικούς αγώνες και συμμετέχουν σε εργαστήρια, και συναντήσεις με αστέρες ποδοσφαίρου. Τα παιδιά ανταλλάσσουν βραχιόλια φιλίας με διάσημους εκπροσώπους αθλητικών και κοινωνικών οργανώσεων. Τα κορυφαία γεγονότα της 7ης σεζόν του F4F θα πραγματοποιηθούν στη Μαδρίτη από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2019.

Η ΑΕΚ συμμετείχε στη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας

Η ΑΕΚ συμμετείχε στη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας

Η ΑΕΚ συμμετείχε στη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας

Η ΑΕΚ συμμετείχε στη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας

Η ΑΕΚ συμμετείχε στη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας

Η ΑΕΚ συμμετείχε στη Διεθνή Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X