Σέρχιο Αραούχο - Εζεκίελ Πόνσε: Οι εραστές των διχτυών

Σέρχιο Αραούχο - Εζεκίελ Πόνσε: Οι εραστές των διχτυών
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚ σημαίνει επίθεση! Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι τα μεγαλύτερα «κανόνια» των ελληνικών γηπέδων ήταν αυτά που φορούσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα!

4 φορές και μάλιστα συνεχόμενες αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας ο Κώστας Νεστορίδης! 3 φορές με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Θωμάς Μαύρος. 2 φορές ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Βασίλης Δημητριάδης και ο Ίσμαελ Μπλάνκο και από 1 οι: Γιώργος Δέδες, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Χένρικ Νίλσεν, Αλέκος Αλεξανδρής, Βασίλης Τσιάρτας, Ντέμης Νικολαΐδης και Νίκος Λυμπερόπουλος!

20 φορές έχει αναδείξει πρώτο σκόρερ στην κατηγορία η ΑΕΚ και οι άλλοι έπονται… Από 15 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, 4 ο Πανιώνιος και 3 ο ΠΑΟΚ.

Δύο από τους επιθετικούς που άφησαν ξεκάθαρα το στίγμα τους την τελευταία διετία (τα τελευταία δυόμισι χρόνια για την ακρίβεια είναι ο Σέρχιο Αραούχο και ο Εζεκιήλ Πόνσε.

Αν και ο πρώτος δεν κατάφερε να βρεθεί στις πρώτες θέσεις των σκόρερ της κατηγορίας, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στις επιτυχίες της ΑΕΚ. Τα γκολ του ήταν καθοριστικά και δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι η «Ένωση» έχει πετύχει διάνα στις επιλογές της στους σέντερ φορ. Το κακό είναι ότι έχει πάει σε εξαιρετικές περιπτώσεις που είναι πολύ δύσκολο να τις κρατήσει βάσει οικονομικής πολιτικής και απαιτήσεων από τους συλλόγους τους ή από τους ίδιους τους παίκτες.

Ο Αραούχο την πρώτη του (μισή) σεζόν στην ΑΕΚ, πρόλαβε σε 7 αγώνες πρωταθλήματος να σημειώσει 4 γκολ σε 9 συμμετοχές στη Super League και συνολικά 9 σε 21 συμμετοχές συμπεριλαμβανομένου και του Κυπέλλου και των play off. Το καλοκαίρι του 2017 η μεταγραφή του ήταν σίριαλ. Τελικά φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα για πρώτη φορά στο ματς με την ΑΕΛ και βρίσκει δίχτυα. Τη χρονιά του τίτλου σε 23 συμμετοχές στη Super League σκοράρει 11 φορές. Συνολικά σε Ελλάδα και Ευρώπη σε τρεις διοργανώσεις καταγράφει 39 συμμετοχές και σημειώνει 14 γκολ. Ο συνολικός απολογισμός του «Τσίνο» είναι 23 γκολ σε 60 εμφανίσεις.

Ο Πόνσε κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι στην αρχή της χρονιάς δεν ήθελε να έρθει. Τελικά πείστηκε και ότι μόνο έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, αλλά ήταν υπόδειγμα επαγγελματία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο διάστημα τα βρήκε λίγο σκούρα, μέχρι να προσαρμοστεί, αλλά στη συνέχεια ξεμπούκωσε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. 15 γκολ σε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας. 5 γκολ στο Κύπελλο σε 6 συμμετοχές, αλλά και 0 σε 9 ευρωπαϊκά ματς. Το ταμπλό γράφει 20 γκολ σε 41 αγώνες.

Η αλήθεια είναι ότι η σχέση του Πόνσε με το γκολ είναι περισσότερο «ερωτική» από ότι αυτή του Αραούχο. Αλλά ο «Τσίνο» ήταν αυτός που πήρε με τα γκολ του σημαντικά παιχνίδια. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει ο νυν σέντερ φορ της ΑΕΚ. Το γκολ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη έστειλε την ΑΕΚ στο Champions League. Τα γκολ με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ακόμα μνημονεύονται. Από την άλλη το «Τανκ» έδωσε μία «απάντηση» στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ. Στα άλλα παιχνίδια σίγησε. Έχει όμως μία τεράστια ευκαιρία μπροστά του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πόνσε δείχνει η απόλυτη επένδυση. Μηχανή των γκολ σε τρομερή ηλικία που θα φέρει δεδομένα τεράστια έσοδα. Από την άλλη ο Αραούχο είναι η απόλυτη καψούρα. Ξέρεις τι περιμένεις και τι θα σου δώσει. Καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη. Κάθε άλλο. Όποιος και αν έρθει θα είναι ευχής έργο. Μακάρι του χρόνου να μπορούσε η ΑΕΚ να τους έχει και τους δύο εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X