Serial killer -Κύπρος: Σκότωσα αυτές τις επτά - Δεν υπάρχουν άλλες σοροί

Serial killer -Κύπρος: Σκότωσα αυτές τις επτά - Δεν υπάρχουν άλλες σοροί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O 35χρονος ίλαρχος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Κι αυτό γιατί ο συνήγορος υπεράσπισής του, Ηλίας Στεφάνου, είχε αποσυρθεί όταν ήρθαν στο φως οι πρώτες ομολογίες του. Ο 35χρονος εμφανίστηκε αρκετά ψύχραιμος στο εδώλιο και άκουσε τη μαρτυρία του ανακριτή Ιωάννη Γιωρκάτζη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο 35χρονος τη Μεγάλη Πέμπτη ζήτησε από τους ανακριτές της υπόθεσης να τον μεταφέρουν σε συγκεκριμένα σημεία. Οι ανακριτές τον οδήγησαν στην Κόκκινη Λίμνη. Ετσι, εκείνος υπέδειξε ότι εκεί υπήρχαν τρία θύματα.
Στη συνέχεια, τον οδήγησαν στο πεδίο βολής στην Ορούντα, όπου τους υπέδειξε το πηγάδι. Ακολούθως, ζήτησε στυλό και χαρτί και έγραψε τα ονόματα όλων των γυναικών που δολοφόνησε λέγοντας πως είναι συνολικά επτά και δεν υπαρχουν άλλες.

Σε ό,τι αφορά το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε σε πηγάδι στο πεδίο Βολής Ορούντας μάλλον πρόκειται για γυναίκα από το Νεπάλ με το όνομα Κάτχα Ανουά.

Οι ανθρωπολόγοι κάνουν κάθε προσπάθεια να συναρμολογήσουν τα οστά για να συνεχίσουν τις εξετάσεις και την ταυτοποίηση. Το δικαστήριο ρώτησε τον 35χρονο αν φέρει ένσταση στην ανανέωση της κράτησης του και έλαβε την απάντηση με ένα ξερό και κοφτό: «όχι».

Κρύβει «μυστικά»

Στην Κύπρο εφαρμόζονται οι αρχές του αγγλοσαξωνικού δικαίου και σε περιπτώσεις πολλαπλών αδικημάτων ή εγκλημάτων, οι συλληφθέντες, «επανασυλλαμβάνονται» με νέα εντάλματα ακόμη και αν είναι κρατούμενοι. Τα διατάγματα που εκδίδει το δικαστήριο για σκοπούς ανάκρισής τους έχουν μέγιστη χρονική ισχύ οκτώ ημέρες και ανανεώνονται μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης. Στη συνέχεια απαγγέλλονται κατηγορίες και το δικαστήριο, αναλόγως της περίπτωσης διατάσσει ή όχι την κράτησή τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Ο 35χρονος θα ανακριθεί και τις επόμενες ημέρες, αφού οι ανακριτές πιστεύουν ότι κρύβει και άλλα μυστικά, τα οποία ο ίδιος έχει αποφασίσει να αποκαλύπτει λίγα – λίγα. Γι’ αυτό και δεν μπορούν να δεχθούν ως δεδομένο ότι τα θύματα είναι αυτά, τα οποία έχει ομολογήσει μέχρι σήμερα. Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο πώς και για ποιο λόγο αποφάσισε να δολοφονήσει τις γυναίκες και τα δύο παιδιά.

Στην «Κόκκινη Λίμνη» ακόμα και το Μεγάλο Σάββατο η ρομποτική κάμερα

Από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής συνεργείο της Κυπριακής Πυροσβεστικής μετέβη στην «Κόκκινη Λίμνη» για να μελετήσει το σχέδιο που θα ακολουθήσει, ώστε να γίνει η έρευνα για εντοπισμό των σορών της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στον χώρο και υπέδειξε το σημείο, όπου πέταξε τα πτώματα των δύο γυναικών και του παιδιού, έχοντας ομολογήσει τη δολοφονία τους, που έγινε το 2016 και το 2018.

Το νερό της λίμνης είναι αρκετά τοξικό. Και γι’ αυτόν τον λόγο λήφθηκε δείγμα για να αναλυθεί και να διαπιστωθεί αν μπορούν να επιχειρήσουν δύτες με ασφάλεια. Ερωτήματα υπήρχαν και για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ρομποτική κάμερα, καθώς η τοξικότητα του νερού αλλά και τα χημικά στοιχεία που περιέχονται σε αυτό, ενδεχομένως να την επηρέαζαν ή και να την κατέστρεφαν. Η κατασκευάστρια εταιρεία έδωσε το πράσινο φως και η έρευνα ίσως ξεκινήσει και το Μεγάλο Σάββατο με την κάμερα.

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, η λίμνη είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο θα ερευνηθεί.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε και drone για να καταγράψει από ψηλά τα χαρακτηριστικά της λίμνης, ώστε να βοηθηθεί ο σχεδιασμός της επιχείρησης και να εντοπιστούν τα κρίσιμα σημεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X