Μπακασέτας: «Σκεφτόμαστε κάθε στιγμή να πάρουμε το Κύπελλο» (ΦΩΤΟ)

Μπακασέτας: «Σκεφτόμαστε κάθε στιγμή  να πάρουμε το Κύπελλο» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στους σπουδαστές δημοσιογραφίας, αθλητικής δημοσιογραφίας και προπονητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, μίλησε την Τρίτη, ο Τάσος Μπακασέτας. Το σεμινάριο συντόνισαν, οι δημοσιογράφοι και καθηγητές δημοσιογραφίας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου και Πάνος Λούπος. Τα σημαντικότερα αποσπάσματα των όσων είπε ο διεθνής άσος της ΑΕΚ…

-Για την περίοδο που έμεινε εκτός ομάδας, πριν από την ανανέωση του συμβολαίου του:

«Έπρεπε να υπάρξει ισορροπία στο συναίσθημα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Δεν υπήρξε για μένα ποτέ θέμα χρημάτων. Υπήρξε περισσότερο μια παρεξήγηση. Ήρθα μέσω τρίτου προσώπου σε επικοινωνία με τον πρόεδρο, συζητήσαμε, απομακρύνθηκαν όλες οι αμφιβολίες και λύθηκε το θέμα, όπως επιθυμούσα. Δεν θα ήθελα ποτέ σε καμία περίπτωση να φύγω με αυτό τον τρόπο από την ΑΕΚ».

-Για την περσινή σεζόν, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την αμφισβήτηση από πλευράς ΠΑΟΚ:

«Η περσινή χρονιά, αν και πολύ δύσκολη, ήταν πολύ ευχάριστη. Βλέπαμε πραγματικά το κάθε παιχνίδι διαφορετικά και κάναμε focus μόνο σε αυτό. Νιώσαμε πάρα πολλά συναισθήματα. Αποδείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα σε όλη την Ελλάδα. Τι άλλο να κάναμε; Ήμασταν αήττητοι για πολλούς μήνες, σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Κερδίσαμε τρεις φορές τον επί τόσα χρόνια πρωταθλητή. Κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 5ο λεπτό. Και στο ματς της Τούμπας, ήμασταν πολύ καλύτεροι. Κοιμηθήκαμε στο +5 και ξέροντας ότι θα παίξουμε σε μια άδεια Τούμπα και στις 2 τα ξημερώματα, μάθαμε ότι η διαφορά πήγε στο +2 και θα είναι γεμάτη η Τούμπα. Κι όμως, δεν επηρεαστήκαμε, είδατε πως παίξαμε και τι αξίζαμε. Δεν ασχοληθήκαμε καν με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Έγινε μια ενέργεια με την εισβολή με όπλο του κυρίου Σαββίδη και έγινε θέμα σε όλο τον πλανήτη και αυτοί δεν ασχολούνταν καθόλου με αυτό, αλλά μόνο με το αν ήταν ή όχι οφσάιντ το γκολ! Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και δεν ξέρω κι αν… λύνεται! Πίστευαν δηλαδή και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν έγινε τίποτα, το θεώρησαν όλο αυτό ως κάτι το φυσιολογικό. Άρα, δεν άξιζε να ασχοληθούμε με όλο αυτό. Ήμασταν οι καλύτεροι, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, ανεβήκαμε στο πούλμαν και είδαμε τόσους πολλούς ανθρώπους και πολλούς μεγάλης ηλικίας να κλαίνε στη Νέα Φιλαδέλφεια! Εκεί καταλάβαμε ότι όλο αυτό που περάσαμε όλη τη χρονιά, ήταν κάτι πολύ σημαντικό και πως άξιζε τον κόπο».

-Για τα προσωπικά του συναισθήματα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Ήταν όνειρο να πάρω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Έχω ανθρώπους στο στενό μου περιβάλλον που αγαπάνε και στηρίζουν πολύ την ομάδα. Ένιωσα χαρά και υπερηφάνεια. Είμαι ευγνώμων στον Θεό γι’ αυτό που έζησα. Είχα πολύ δυνατά συναισθήματα και η

αλήθεια είναι ότι ακόμα, όταν δεν είμαι πολύ καλά, τα σκέφτομαι και μου αλλάζουν την ψυχολογία».

-Για το φετινό παιχνίδι με την Μπενφίκα και το αν επηρέασε την ομάδα, η εξέλιξή του;

«Ήταν πολύ κομβικό. Καλώς ή κακώς, μας επηρέασε πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι για τη συνέχεια της σεζόν γιατί χάθηκε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία. Στο γήπεδο και ειδικά στο ΟΑΚΑ, δεν είναι απλό να νιώθεις τον ηλεκτρισμό της κερκίδας, αλλά στο 2-2 νιώσαμε μια σεισμική δόνηση από τον κόσμο και πιστέψαμε κι εμείς αυτό που πίστευε ο κόσμος, ότι θα γίνει το 3-2. Έγινε το αντίθετο και υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη απογοήτευση που δεν τα καταφέραμε. Ήταν και η περσινή χρονιά που είχαμε μάθει να μην χάνουμε και μας πείραξε πολύ αυτό που έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Τα δώσαμε όλα και τελικά χάσαμε πάρα πολλή ενέργεια».

-Για το αν ήταν πιο «πικρή» η περσινή ευκαιρία του Μασούντ με την Ντιναμό ή η φετινή του Κλωναρίδη με την Μπενφίκα:

«Πιο πικρή ήταν του Μασούντ, αν και δεν μας επηρέασε όσο του Κλωναρίδη. Ήταν όμως πιο πικρή γιατί αξίζαμε να περάσουμε και την Ντιναμό και πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά».

-Για τη φετινή σεζόν και το τι έφταιξε που η ΑΕΚ είχε πτωτική πορεία:

«Αρκετοί παράγοντες και καταστάσεις. Με την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είχαμε πετύχει πολλά πράγματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αποσυντονιστήκαμε, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και αδειάσαμε. Δεν θα έπρεπε να είναι δικαιολογία αλλά μας συνέβη. Επίσης, τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν τρομερή καταπόνηση. Παίζεις με ομάδες με μεγάλα τρεξίματα και για να… σωθείς, θα πρέπει να τρέξεις πολύ και εσύ. Και έρχεται μεγάλη κούραση».

-Για τον τελικό του Κυπέλλου, σε περίπτωση που είναι για τρίτη σερί σεζόν μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ:

«Η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για εμάς, αλλά μετά αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις και δεν δώσαμε χαρές στον κόσμο μας. Τώρα, η αλήθεια είναι ότι είμαστε με το… μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε το Κύπελλο. Το σκεφτόμαστε πολύ όλοι μας, για να κλείσει τουλάχιστον καλά η χρονιά και να μείνουμε με την όμορφη ανάμνηση για το τέλος».

-Για το κλίμα στην ΑΕΚ:

«Όσα χρόνια αγωνίζομαι στην ΑΕΚ, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπαικτών μου είναι πάρα πολύ καλά παιδιά. Όπως θα έχετε δει, δεν έχει υπάρξει ποτέ κάποιος διαπληκτισμός ή κάποιο επεισόδιο μεταξύ μας. Φυσικά, είναι πολύ σημαντική η παρουσία του προπονητή, που έχει να κάνει με 25 ποδοσφαιριστές και να διαχειριστεί τους χαρακτήρες τους και την ψυχολογία τους».

-Για τη θέση που προτιμά περισσότερο να αγωνίζεται:

«Η θέση που νιώθω πιο άνετα και μου αρέσει να παίζω είναι πίσω από τον επιθετικό. Εδώ και δύο χρόνια, προσπαθώ να αντεπεξέλθω και σε άλλες θέσεις. Είναι ένα πλεονέκτημα για μένα, αλλά και του προπονητή, να μπορεί ένας παίκτης να αγωνίζεται σε διαφορετικές θέσεις. Κι έτσι το βλέπω».

-Για την Εθνική ομάδα και το τι μπορεί να καταφέρει με την έλευση του Άγγελου Αναστασιάδη:

«Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Είναι σημαντικό να υπάρχει Έλληνας προπονητής και να γνωρίζει και τη νοοτροπία των παικτών, αλλά και τους ίδιους τους παίκτες. Έχουμε πίστη ότι θα πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης».

-Για τις συνθήκες που δουλεύει κάποιος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα:

«Κακά τα ψέματα, το πρωτάθλημά μας, δεν είναι και από τα καλύτερα. Αν εξαιρέσεις το “big 4”, στις άλλες ομάδες δεν είναι εντελώς επαγγελματικός ο τρόπος. Μας λείπουν πολλά πράγματα. Υπάρχει ταλέντο, αλλά λείπουν οι υποδομές. Αν θέλει ένας παίκτης να δουλέψει έξτρα στο να βελτιώσει τη δύναμή του, δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν υπάρχουν γυμναστήρια σε πολλές ομάδες. Άρα πρέπει να έχει την οικονομική δυνατότητα για να το κάνει εκτός ομάδας».

-Για το αν έχει απάντηση στο δίλημμα «Μέσι ή Ρονάλντο»;

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει δίλημμα και γιατί θα πρέπει να τους συγκρίνουμε. Είμαστε ευλογημένοι που ζούμε στην εποχή τους και τους απολαμβάνουμε. Παλαιότερα, ήμουν φανατικός υπέρμαχος του Μέσι. Όμως, βλέποντας και διαβάζοντας το τι κάνει ο Ρονάλντο για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορώ παρά να μην τον παραδέχομαι. Αυτοί οι δύο είναι παγκοσμίως, το παράδειγμα για όλα τα παιδιά που τους αρέσει ρο ποδόσφαιρο».

-Για το αν ενστερνίζεται την προσμονή του κόσμου της ΑΕΚ για το νέο γήπεδο:

«Φυσικά. Υπάρχει μια λέξη για αυτή την προσμονή. Λαχτάρα! Να παίξουμε εκεί, να ζήσουμε τον κόσμο της ΑΕΚ σε ένα τέτοιο γήπεδο γιατί δεν είναι εύκολο στο ΟΑΚΑ. Νομίζω ότι θα πέσει πολύ κλάμα συγκίνησης, από πολύ κόσμο, όταν επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της».

-Για το τι θα έλεγε σε έναν νέο ποδοσφαιριστή που μόλις ξεκινάει την καριέρα του:

«Λάθη θα κάνουν όλοι. Από αυτά μαθαίνεις. Οι συμβουλές που μπορώ να του δώσω είναι να έχει πίστη στον εαυτό του, να δουλεύει να μην τα παρατήσει ποτέ και να έχει επιμονή. Θα περάσει πολλές δύσκολες στιγμές, πολλές φορές θα φτάσει σε σημείο να αμφιβάλλει για τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι ανθρώπινο, αλλά χωρίς να έχει πίστη στον εαυτό σου, δεν θα φτάσεις ποτέ στο επίπεδο που θέλεις».

Δείτε φωτογραφίες:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X