Εξελίξεις στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ταυτοποιήθηκε ο «άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα από τη δημοσίευση των φωτογραφιών του αυτόπτη να αποκαλύψουν την ταυτότητά του. Αφού , εφοδιάστηκαν με τις έγχρωμες και καλής ποιότητας φωτογραφίες που πήραν από το βίντεο της ερευνητικής ομάδας των Forensic Architecture, «όργωσαν» τον τόπο της τραγωδίας και βρήκαν τα στοιχεία ταυτότητας και τον τόπο διαμονής.

Αν και στο σπίτι του δεν βρέθηκε κανείς, εντοπίστηκαν δύο άτομα που τον γνώρισαν και διαβεβαίωσαν ότι αυτός ήταν στο βίντεο, ενώ εμφανίστηκαν πρόθυμοι να διαβεβαιώσουν για τα λεγόμενά τους οποιαδήποτε αρμόδια αρχή.

Με βάση το δημοσίευμα, οι μάρτυρες εμφανίστηκαν χθες στον 23ο τακτικό ανακριτή που διερευνά την υπόθεση. Μετά από αυτό, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβίβασαν τα στοιχεία στην συνεργαζόμενη μαζί τους υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών η οποία και ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ποιος είναι ο άγνωστος άνδρας 

Με βάση τις έρευνες, ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι είναι ένας 44χρονος, που δήλωνε επιτηδευματίας και φερόταν ότι είχε πέντε γραφεία ταξιδίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ειδικευόταν, αναφέρουν οι πληροφορίες, στα ταξίδια σε πόλεις της Τουρκίας και ιδίως στην Κωνσταντινούπολη όπου έχει γεννηθεί. Αν και το επώνυμό του είναι τουρκικό, λόγω της τουρκικής καταγωγής του πατέρα του, ο ίδιος χρησιμοποιεί το επώνυμο της Ελληνίδας μητέρας του.

Αρκετά από τα γραφεία του έχουν κλείσει και έτσι είχε αρκετό χρόνο να τριγυρνά στην περιοχή της Ομόνοιας και της πλατείας Κάνιγγος, όπου αρκετοί τον γνώριζαν. Ανάμεσά τους όμως δεν ήταν οι εργαζόμενοι στο αρτοποιείο του «Βενέτη», στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων, έξω από το οποίο έχει καταγραφεί να προσπαθεί και τελικά να αποτρέπει τον Ζακ Κωστόπουλο από το να μπει, ενώ δεν προέκυψε να έχει καμία σχέση με το κατάστημα.

Μετά τον εντοπισμό κι άλλων βίντεο από κατάστημα ειδών τεχνολογίας στη Γλυφάδα, η αστυνομία κατάφερε να μάθει τη διεύθυνσή του στο Παλαιό Φάληρο. Ωστόσο, έμαθαν από τους γείτονες, όταν δεν τον βρήκαν, ότι έχει εξαφανιστεί.

Οι έρευνες ανατέθηκαν στην Ασφάλεια 

Μετά την ταυτοποίησή του, κι αφού δεν επρόκειτο για αστυνομικό, όπως διερευνούσαν οι αστυνομικοί, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού δεν επρόκειτο για αστυνομικό, σταμάτησαν την έρευνα και έστειλαν όλα τα στοιχεία στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ανέλαβαν να τον εντοπίσουν. Παράλληλα τα στοιχεία του γνωστοποιήθηκαν και στον ανακριτή κι αναμένεται ότι θα κληθεί για να καταθέσει.

Πάντως ο 44χρονος ενδέχεται να αποδειχθεί μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και των όσων έγιναν στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος, καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας και στο λιντσάρισμα και βρισκόταν δίπλα στην ομάδα ΔΙΑΣ την ώρα της βίαιης σύλληψης.

Με την κατάθεσή του, εξάλλου, αναμένεται να δώσει απαντήσεις και στα εύλογα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί από το βίντεο: αν γνώριζε τον Ζακ, γιατί δεν τον άφησε να μπει στο αρτοποιείο, αν γνώριζε τους δύο κατηγορούμενους ιδιοκτήτες, γιατί δεν παρενέβη τη στιγμή του λιντσαρίσματος, εάν γνώριζε κάποιον από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη βάναυση σύλληψή του και γιατί τέλος εμφανίζεται να κρατά αντικείμενο που μοιάζει με πτυσσόμενο αστυνομικό κλομπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X