Champions League: Ο Σον έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Τότεναμ!

Champions League: Ο Σον έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Τότεναμ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα μέτριο ματς χωρίς τις τεράστιες φάσεις, η Τότεναμ επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι, πήρε ισχνό προβάδισμα στον αγγλικό εμφύλιο και θα πάει σε επτά βράδια στο «Έτιχαντ» (17/4) για να κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Στα ευρωπαϊκά εγκαίνια του νέου της γηπέδου, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν λύγισε, δεν επηρεάστηκε από την αποχώρηση του τραυματία αρχηγού της Χάρι Κέιν στο 56’ και όταν της δόθηκε η ευκαιρία χτύπησε με τον Σον να… δαγκώνει στο 78’, χαρίζοντας της τη νίκη. Μόλις την τρίτη του νίκη κόντρα στον Γκουαρδιόλα πήρε ο Ποτσετίνο.

Κράτησε όρθια τα «σπιρούνια» ο Γιορίς στο 13’ που απέκρουσε πέναλτι του Αγουέρο.

Το ματς

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα, μπήκε αποφασισμένη να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και στο ξεκίνημα το κατάφερε σε μεγάλο ποσοστό, έχοντας την κατοχή της μπάλας, ενώ στο 13’ χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα.

Ο Στέρλινγκ βρέθηκε σε θέση… βολής, δοκίμασε τα πόδια του, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ρόουζ στην περιοχή και τον διαιτητή Κάιπερς με την βοήθεια του VAR να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Αγουέρο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γιορίς τον… ψάρεψε και απέκρουσε, στερώντας του το 1-0.

Από εκείνο το σημείο, με τη βοήθεια του κόσμου στο νέο της γήπεδο που πούσαρε την προσπάθεια, η ομάδα του Ποτσετίνο ανέβηκε, προσπάθησε μα πιέσει και το πέτυχε,ενώ στο καλό της δεκάλεπτο στο πρώτο μέρος βρήκε τη δική της μεγάλη φάση, με τον Κέιν να πλασάρει μέσα από την περιοχή στο 24’ και τον Έντερσον να δείχνει τα ρεφλέξ του.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσε, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, χωρίς να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Ωστόσο, τα πράγματα δυσκόλεψαν για την Τότεναμ όταν στο 56’ έχασε τον αρχηγό της. Ο Χάρι Κέιν τραυματίστηκε, αποχώρισε υποβασταζόμενος και πλέον πρέπει να δούμε το μέγεθος της ζημιάς και τον χρόνο απουσίας του Άγγλου διεθνή.

Σίγουρα, αυτό επηρέασε σε εκείνο το σημείο τους Λονδρέζους που πρόσεχαν τα νότα τους περισσότερο.

Η Σίτι έφτασε να έχει κατοχή πάνω από 60%, πατούσε περισσότερο περιοχή, αλλά μέχρι το 75’ δεν απείλησε ουσιαστικά τον Γιορίς.

Και όσο οι «σίτιζενς» δεν μπορούσαν να μετατρέψουν σε ευκαιρία την υπεροχή τους, ήρθε ο Σον και τους τιμώρησε!

Σε μια σχεδόν χαμένη φάση στο 78’ ο Νοτιοκορεάτης πρόλαβε την μπάλα πριν βγει από την τελική γραμμή μετά την μπαλιά του Έρικσεν, αιφνιδίασε την άμυνα της Σίτι που… κοιμήθηκε και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Έντερσον, γράφοντας το 1-0, με το VAR να δείχνει και με τη… βούλα, ότι το γκολ ήταν καθ’ όλα νόμιμο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς (81′ Γουανιάμα), Ερικσεν, Ντέλε Αλι (87′ Γιορέντε), Σον, Κέιν (58′ Λούκας Μόουρα).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Οταμέντι, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Νταβίντ Σίλβα (89′ Ντε Μπρόινε), Μαχρέζ (89′ Σανέ), Στέρλινγκ, Αγουέρο (71′ Γκαμπριέλ Ζέσους).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X