Η ΑΕΚ πρέπει να βρει ένα «κανόνι»!

Η ΑΕΚ πρέπει να βρει ένα «κανόνι»!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πιο μεγάλη εκκρεμότητα της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, δεν είναι άλλη από αυτή του σέντερ φορ. Του παίκτη που θα αποτελέσει το «βαρύ πυροβολικό» και θα βγάζει τα… κάστανα από τη φωτιά. Οι ανάγκες είναι δεδομένα περισσότερες, αφού απαιτείτε ενίσχυση και σε άλλες θέσεις, όμως η θέση του επιθετικού «ζεματάει».

Τα τελευταία 2,5 χρόνια η «Ένωση» έχει ευτυχίσει να φέρει στην Ελλάδα και να έχει στο δυναμικό της τους καλύτερους φορ που κυκλοφορούσαν στα γήπεδα. Την αρχή την έκανε με τον Σέρχιο Αραούχο, τον Ιανουάριο του 2017, τον οποίο έφερε και το καλοκαίρι του ίδιου έτους και στη συνέχεια τράβηξε τον πρώτο αριθμό του λαχείου με τον Εζεκίελ Πόνσε το καλοκαίρι του 2018.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον 21χρονο Αργεντινό μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά μετά θα πρέπει να τρέξουν και να ξηλωθούν. Διότι τα πράγματα δε θα είναι καθόλου απλά.

Αν η ΑΕΚ βρει τρόπο να κρατήσει τον Πόνσε θα έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού. Αν πάει στον «Τσίνο» τότε κανένας δε θα μπορεί να της πει το παραμικρό. Αν όμως πάει σε ένα τρίτο πρόσωπο, τότε αυτός θα πρέπει με το «καλημέρα» να ξεκινήσει να κάνει απόσβεση, προκειμένου να μην πει σε διαδικασία αμφισβήτησης.

Αραούχο: Η… παλιά «καψούρα»

Το ρεπορτάζ της ΑΕΚ από είναι ξανά γεμάτο από φήμες και ξένα δημοσιεύματα για τον «Τσίνο». Την… αφορμή την έδωσε ο γνωστός μας Λίτο Χιμένεθ, ο οποίος με τιτίβισμά του ενέπλεξε την ΑΕΚ σε σενάρια αγοράς του Αραούχο.

Τα δεδομένα για τον 27χρονο επιθετικό, ο οποίος είναι τραυματίας και θα χρειαστεί άλλους δύο μήνες για να επιστρέψει στη δράση, άρα θα είναι έτοιμος για την επόμενη… προετοιμασία, δεν είναι απλά.

Το θετικό είναι ότι τα μόλις 3 γκολ του και οι μέτριες εμφανίσεις δεν έχουν ανεβάσει το κασέ του, αλλά το έχουν ρίξει. Ο πρόεδρος της Λας Πάλμας μπορεί να τον έχει σαν… παιδί του, αλλά με τέτοια χρονιά (και τελευταίο γκολ τον Δεκέμβριο του 2018), όχι… 20, όχι 15, αλλά ούτε… 10 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να προσδοκά. Στα μισά και βλέπουμε!

Αν η ΑΕΚ θελήσει να αγοράσει τον Αραούχο, η συγκυρία δείχνει πως είναι η πλέον κατάλληλη ώρα. Είτε με νέο δανεισμό και υποχρεωτική οψιόν, είτε με κανονική αγορά ξέρει τι μπορεί να περιμένει από τον παίκτη. Ειδικά μάλιστα αν έχει στον πάγκο της και τον Χιμένεθ, ο οποίος ξέρει να του βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Όμως… Το κύριο ζητούμενο για τον «Τσίνο» είναι η οικογένειά του και η κόρη του. Συν το ότι είναι φουλ ερωτευμένος. Εμπόδιο είναι και το κασέ του που από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει εκτιναχθεί στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Η Λας Πάλμας δεδομένα δε θα ξεπουλήσει και θα ψαχτεί να του βρει πρόταση από την Κίνα. Αν ο Αραούχο επιλέξει ανάλογο συμβόλαιο με το φετινό δεν υπάρχει ΑΕΚ. Ο «γάμος» ΑΕΚ – Αραούχο όμως δείχνει ιδανικός!

Πόνσε με… ημερομηνία λήξης

Ο δανεικός από τη Ρόμα επιθετικός άργησε να πάρει μπροστά και η αλήθεια είναι πως αντιμετωπίστηκε αρχικά με ιδιαίτερη καχυποψία. Ωστόσο όταν πήρε μπροστά δεν κοίταξε ξανά πίσω. Με 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο δεύτερος σκόρερ της Super League έχει βάλει τις βάσεις για να ψάξει κάτι πολύ καλύτερο για την καριέρα του. Όχι εντός Ελλάδος, αλλά σε ένα από τα top – 5 πρωταθλήματα.

Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να τον αγοράσει από τη Ρόμα. Είτε καταβάλλοντας 6 εκατ. ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του, είτε 7 εκατ. ευρώ για το 85% των δικαιωμάτων του. Όμως δεν έχει δεδομένη συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, όπως είχε πέρσι με τον Λιβάια, ή όπως έχει με τον Μπογέ, ο οποίος έχει συμφωνήσει για νέο τριετές συμβόλαιο.

Η λογική και η πολιτική της ΑΕΚ, «λένε», ότι είναι απίθανο να δαπανηθούν τα χρήματα αυτά για την αγορά του ποδοσφαιριστή. Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η «Ένωση» θα επιδιώξει να αποκτήσει το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη με ένα ποσό γύρω στα 3-4 εκατ. Ευρώ.

Αν η Ρόμα που δεν υπολογίζει τον παίκτη για βασικό τη νέα σεζόν και που μέχρι στιγμής δεν έχει πρόθεση να τον φωνάξει για να του επεκτείνει το συμβόλαιο που λήγει το επόμενο καλοκαίρι (2020), δεχθεί κάτι τέτοιο, τότε η ΑΕΚ θα τρέξει να προλάβει τους άλλους υποψήφιους ενδιαφερόμενους. Σε πλειοδοτική διαδικασία όμως δε θα μπει.

«Εμπόδιο» στην υπόθεση δε θα είναι τόσο ο παίκτης που σέβεται και εκτιμά όλα όσα έχει κάνει η ΑΕΚ. Θα είναι όμως ο πατέρας του, όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι, διότι θέλει να δει τον γιο του να ανεβαίνει «σκαλοπάτια». Και η ΑΕΚ του έδωσε αυτή τη δυνατότητα με τη σεζόν που πραγματοποιεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X