Η ΑΕΚ δεν ξεχνά

Η ΑΕΚ βρίσκεται με το… ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μετά τη νίκη της επί της Λαμίας με 2-0 στο ΟΑΚΑ. Οι άνθρωποι της Ενωσης μάλιστα έχουν καταθέσει ήδη σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ ζητώντας στον τελικό της 11 Μαΐου να τιμηθεί την “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”.

Η ΑΕΚ έχει ήδη στείλει αίτημα στην ΕΠΟ και ζητάει να συνδυαστεί η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με την «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 19 Μαΐου, ενώ εφέτος είναι κομβική η ημερομηνία αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία, που αναγνώρισε ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994

Συγκεκριμένα, η πρόταση της ΑΕΚ περιλαμβάνει ένα σύντομο τελετουργικό πριν από τον τελικό και φυσικά την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού. Οπως είναι λογικά, η πρόταση ισχύει τόσο αν το ζευγάρι του τελικού είναι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν ρίζες στον ποντιακό ελληνισμό, όσο κι αν προκύψει οποιοδήποτε διαφορετικό ζευγάρι από τους δύο ημιτελικούς (με Λαμία ή Αστέρα Τρίπολης δηλαδή).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X