Από "ράδιο αρβύλα" ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στα Διαβατά!

Κατάληψη από μετανάστες στον Σταθμό Λαρίσης, σταμάτησαν τα δρομολόγια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά έχει δημιουργηθεί αυτοσχέδιος καταυλισμός, από πρόσφυγες και μετανάστες που πίστεψαν τα ψευδή μηνύματα, στα οποία αναφερόταν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Μάλιστα, αυτή η φήμη διακινούνταν το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια πλέον οι πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στα Διαβατά- όπου έχουν ξεσπούν επεισόδια κατά διαστήματα από την Πέμπτη- να μην πείθονται ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα.

Με τον τίτλο το «Καραβάνι της Ελπίδας», το εν λόγω ψευδές μήνυμα καλούσε τους πρόσφυγες και μετανάστες να διαδώσουν ότι στις 5 Απριλίου, στις 12:00, η Ελλάδα θα άνοιγε τα σύνορα. «Δεν θα περιμένουμε κανέναν. Επειδή κάποιοι μπορεί να μην έχετε τα πιστοποιητικά, να γνωρίζετε ότι κάποιοι ίσως προσπαθήσουν να σας εμποδίσουν. Είμαστε σε επικοινωνία με ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες πρότειναν να μαζευτούμε στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες θα μας βοηθήσουν. Θα σας ενημερώσουμε για το σημείο συγκέντρωσης 24 ώρες πριν από το ξεκίνημα», ανέφερε το μήνυμα, σύμφωνα με τον ANT1.

Ενα από τα μηνύματα που δημιούργησαν ψευδείς ελπίδες:

Από "ράδιο αρβύλα" ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στα Διαβατά!

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθεί να ανακαλύψει πώς ξεκίνησε αυτή η αποστολή μηνύματος, κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί αυτό να έγινε από μέλη κυκλωμάτων διακινητών στην Τουρκία. Εξάλλου, μέσα σε δύο 24ωρα οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν στην Αδριανούπολη πάνω από 200 μετανάστες και πρόσφυγες που έλεγαν ότι ήθελαν να πάνε στην Ειδομένη, προκειμένου να περάσουν τα σύνορα.

Πηγή: Διαβατά: Αυτά είναι τα μηνύματα που ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες [εικόνα] | iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X