Ράις στο enwsi.gr: «Σκληρά ματς με ΑΕΚ, να σταματήσουμε τον Θίοντορ»

Ράις στο enwsi.gr: «Σκληρά ματς με ΑΕΚ, να σταματήσουμε τον Θίοντορ»
Photo Credits: INTIME

Ο νούμερο ένα κίνδυνος για την ΑΕΚ στους αγώνες με την Μπάμπεργκ στα προημιτελικά του BCL λέγεται… Ταϊρίς Ράις.

Ο 31χρονος γκαρντ είναι το… πρώτο βιολί στην επίθεση των Βαυαρών, με τον κόουτς της ομάδας, Φεντερίκο Περέγκο να υπολογίζει πάρα πολλά στον Αμερικανό παίκτη στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα.

Ο Ταϊρίς Ράις είναι ένας από τους αντιπάλους του Βινς Χάντερ στο… δρόμο προς την κατάκτηση του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν του Basketball Champions League, μετρώντας κατά μέσο όρο 16,7 πόντους, 2,7 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ και 0.9 κλεψίματα ανά ματς με τη σειρά των αγώνων κόντρα στην ΑΕΚ να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και στην άτυπη μεταξύ τους «μάχη».

Ο έμπειρος πλέι μέικερ της Μπάμπεργκ μίλησε στο enwsi.gr ενόψει της σημερινής πολύ κρίσιμης αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ (21:00), εκεί όπου αρχικά τόνισε πως η αναμετρήσεις των Play-Offs και της κανονικής περιόδου διαφέρουν πολύ, ωστόσο δεν μπορούσε να κρύψει το γεγονός πως η Ένωση είναι μία πολύ δυνατή ομάδα.

Σε όσες ευρωπαϊκές διοργάνωσες έχει συμμετάσχει ο Ταϊρίς Ράις έχει κατακτήσει και από έναν τίτλο (1 τρόπαιο Euroleague και 1 Eurocup). Φέτος, είναι η πρώτη του χρονιά στο Basketball Champions League και για να βάλει στην συλλογή του και αυτό το τρόπαιο θα πρέπει για αρχή η Μπάμπεργκ να αποκλείσει την κάτοχο του τίτλου, ΑΕΚ. Είναι έτοιμος για αυτή την πρόκληση;

«Φυσικά και είμαι έτοιμος. Περιμένω δυο πολύ  σκληρές αναμετρήσεις με την ΑΕΚ και ξέρω πως θα είναι δύσκολη η σειρά των παιχνιδιών. Ωστόσο, εγώ και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Βέβαια, τα ματς της φάσης των «8» διαφέρουν αρκετά με εκείνα των ομίλων, δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε πως:

Τις προηγούμενες εβδομάδες δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε όποιον αντίπαλο βρεθεί απέναντι μας. Ξέρουμε την ΑΕΚ από τα προηγούμενα μεταξύ μας παιχνίδια και ξέρουμε πόσο δυνατή είναι Βέβαια, θεωρώ ότι δεν έχει καμία ομάδα το προβάδισμα. Ξέρουμε ο ένας τον άλλον καλά και στη φάση που βρισκόμαστε όλα θα θα εξαρτηθούν από τη θέληση και όχι τόσο στο τεχνικό κομμάτι. Εγώ προσωπικά αυτό που θέλω είναι να περάσω καλά και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τη νίκη».

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ένας από τους παίκτες της Μπάμπεργκ που δημιούργησαν τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ΑΕΚ στα δύο παιχνίδια που έδωσαν οι «κιτρινόμαυροι» στη φάση των ομίλων με τους Γερμανούς. Μάλιστα, ο ίδιος έρχεται με… φορά, αφού έπειτα από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις κόντρα στην Μπάνβιτ κατάφερε να αναδειχθεί και MVP της φάσης των «16».  Αλήθεια, όμως, υπάρχει κάποιος παίκτης που… φοβάται λίγο παραπάνω από το ρόστερ της Ένωσης;

«Στα προηγούμενα παιχνίδια η ΑΕΚ δεν είχε τον Θίοντορ στο ρόστερ της. Ο Τζόρνταν Θίοντορ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα των αντιπάλων μας και εμείς από τη δική μας πλευρά θα πρέπει να έχουμε στραμμένη όλη μας την προσοχή πάνω του.  Ο Τζόρνταν είναι ένας παρά πολύ καλός παίκτης, επιπέδου Euroleague και εμείς καλούμαστε να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να τον σταματήσουμε για να μην βρει χώρο προς το καλάθι».

Φυσικά, o αθλητής από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ δεν γινόταν να μην παραχωρήσει ένα σχόλιο για τον επαναληπτικό αγώνα (03/04, 19:30) των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ αλλά και τους οπαδούς της ΑΕΚ που αναμένεται να γεμίσουν σε ακόμα μια αναμέτρηση το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Άλλωστε, η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ έχει κάνει ήδη κάλεσμα στον κόσμο για να γεμίσει το γήπεδο με τους Βαυαρούς και να «σπάσει», για ακόμα μια φορά φέτος, το δικό της ρεκόρ προσέλευσης στο Basketball Champions League.

Ο 31χρονος πλέι μέικερ, έχοντας πάρει… σκονάκι από τον γνώστη με τον κόσμο της ΑΕΚ, Νίκο Ζήση τόνισε πως περιμένει ένα… θορυβώδες ματς στη ρεβάνς των δύο ομάδων και το σίγουρο είναι πως ο «κιτρινόμαυρος» λαός δεν θα τον αφήσει απογοητευμένο.

«Η αλήθεια είναι πως ο Νίκος Ζήσης μας έχει μιλήσει για την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στο δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ και μου έδωσε μια υπόσχεση, όχι ακριβώς συμβουλή. Την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι η δεύτερη φορά για φέτος που πάμε εκεί και περιμένουμε σίγουρα πάρα πολύ θόρυβο από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Θα έχει σίγουρα 8-10 χιλιάδες κόσμου στο γήπεδο και σίγουρα θα κάνουν πάρα πολύ… φασαρία!»

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X