Πανταζής: «Χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό κριτηρίων για να επιστρέψει ο αθλητής με το λιγότερο ρίσκο» (VIDEO)

Πανταζής: «Χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό κριτηρίων για να επιστρέψει ο αθλητής με το λιγότερο ρίσκο» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για δεκαετίες, ο Νίκος Πανταζής ήταν φυσιοθεραπευτής της ΑΕΚ, με τον ίδιο να γνωρίζει από… πρώτο χέρι τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει ένας τέτοιου είδους τραυματισμός.

Ο Νίκος Πανταζής μίλησε στο δεύτερο Ιατρικό Συνέδριο της ΑΕΚ, εκεί όπου στάθηκε στον τραυματισμό του πρόσθιου χιαστού και στις ιδιαιτερότητες της επέμβασης για κάθε αθλητή ξεχωριστά, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην αποκατάσταση τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ο χιαστός πραγματικά είναι μια μεγάλη και σύνθετη ιστορία, όπως σωστά αναφέρθηκε . Για εμάς στην ΑΕΚ, από τη δεκαετία του ’80, μαζί με τον Λάκη Νικολάου αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη ομάδα ρήξης χιαστών και η αποκατάστασή του ξεκινούσε από το χειρουργικό τραπέζι. Έπρεπε σε όλα τα χειρουργεία να βρίσκεται ο φυσιοθεραπευτής, για να δει τις ιδιαιτερότητες της επέμβασης για κάθε αθλητή ξεχωριστά και να καταστρώσει το πρόγραμμα αποκατάστασης, γιατί για έξι μήνες θα ήμασταν ένα σώμα και ένα μυαλό με τον αθλητή από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Η πρώτη ερώτηση του κάθε ποδοσφαιριστή είναι «πότε θα επανέλθω στο ίδιο επίπεδο, πότε θα μπορώ να αγωνιστώ όπως πριν». Για να εντάξουμε έναν ποδοσφαιριστή στις ίδιες αθλητικές δραστηριότητες χρησιμοποιούμε αντικειμενικές μεθόδους, ώστε να γυρίσουν ακίνδυνα στο επίπεδο που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο.

Χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό κριτηρίων για να επιστρέψει ο αθλητής με το λιγότερο ρίσκο και να μη θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του. Βλέπετε τη φωτογραφία μου με τέσσερις ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν ταυτόχρονα έπειτα από επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο.

Ο Άρντερμ και οι συνεργάτες του απέδειξαν με μελέτες ότι το 80% των ασθενών τους επέστρεψαν στα σπορ με τις ίδιες ικανότητες, η UEFA μιλάει για το 94% των αθλητών και το NBA αποφάνθηκε για το 80% των καλαθοσφαιριστών του. Οι νεαροί αθλητές έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματίσουν τον πρόσθιο χιαστό τους, της τάξης του 23%, και πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στον τομέα της υποτροπής: φύλο, ηλικία, επίπεδο δραστηριότητας, τοποθέτηση μοσχεύματος, τύπος μοσχεύματος, χρόνος από την επέμβαση, νευρομυϊκοί και βιομηχανικοί παράγοντες.

Στην ΑΕΚ εφαρμόσαμε τρία διαφορετικά τεστ αλτικότητας, καθώς και ανάβαση κλίμακος με ένα πόδι και χρονομέτρηση. Επίσης, το BSKB τεστ που είναι άλμα σε ένα πόδι, μετρώντας τη διαφορά. Οι αθλητές που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που θέσαμε είχαν πολύ μεγάλο ρίσκο να επανατραυματιστούν».

https://www.facebook.com/AEK.FC.OFFICIAL/videos/390771288390005/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X