O Eζίλ κάλεσε τον Ερντογάν στο γάμο του και... τσάντισε την Μέρκελ

O Eζίλ κάλεσε τον Ερντογάν στο γάμο του και... τσάντισε την Μέρκελ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μεσούτ Εζίλ είναι Γερμανός τρίτης γενιάς, με τους παππούδες του να έχουν μεταναστεύσει στην Γερμανία από την Τουρκία, και το γεγονός αυτό του έδωσε την ευκαιρία τα προηγούμενα χρόνια να εκπροσωπήσει την Γερμανία μέσω της ποδοσφαιρικής εθνικής της ομάδας.

Ωστόσο η πολύ καλή σχέση που ανέπτυξε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν του δημιούργησε πολλά προβλήματα στην καριέρα του, με αποτέλεσμα πριν από λίγο καιρό να ρίξει τίτλους τέλους όσον αφορά στην παρουσία του στην “Νάσιοναλμαντσαφτ” για να ηρεμήσει.

“Εάν νικάμε, είμαι Γερμανός. Εάν χάνουμε, είμαι μετανάστης”, είχε σχολιάσει με παράπονο ο Εζίλ όταν αποχαιρέτησε ουσιαστικά τα “πάντσερ”, ωστόσο ακόμα και τώρα που έχει περάσει καιρός από εκείνη την απόφαση, εξακολουθεί να δέχεται κριτικές.

Τελευταία αφορμή ήταν η επίσκεψή του στον Ταγίπ Ερντογάν για να τον προσκαλέσει επίσημα στο γάμο του το καλοκαίρι του 2019 με την Αμινέ Γκουλσέ (πρώην Miss Τουρκία), με αρκετούς πολιτικούς της Γερμανίας τον επικρίνουν ελέω των πολύ άσχημων σχέσεων των δύο χωρών και την Άνγκελα Μέρκελ να είναι μεταξύ αυτών.

“Είναι μία ιδιωτική απόφαση. Είναι όμως απογοήτευση για όλους εάν ένας παίκτης που φόρεσε για τόσο μεγάλο διάστημα τη φανέλα της εθνικής ομάδας και είδε πόση αντίδραση προκάλεσε στην κοινή γνώμη η πρώτη του συνάντηση με τον Ερντογάν, κάνει μία τέτοια επιλογή.

Οι ποδοσφαιριστές είναι φιγούρες-σύμβολα της κοινωνίας μας, με τους οποίους ο κόσμος δένεται περισσότερο από τους πολιτικούς”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος για το νέο “ατόπημα” του Εζίλ που τον έφερε ακόμα πιο κοντά με τον Τούρκο σουλτάνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X