Οικογένεια δολοφόνου στη Νέα Ζηλανδία: «Του αξίζει η θανατική ποινή»

Οικογένεια δολοφόνου στη Νέα Ζηλανδία: «Του αξίζει η θανατική ποινή»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκληρά λόγια από την εξαδέλφη του δολοφόνου της Νέας Ζηλανδίας, αλλά όπως λέει η Ντόνα Κοξ από τη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, «νιώθει πόνο» για τη συγγένειά της με τον 28χρονο, που έδειχνε κάποτε «φυσιολογικός» μέχρι που έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του την περασμένη Παρασκευή δολοφονώντας εν ψυχρώ 50 μουσουλμάνους πιστούς σε δύο τεμένη του Κράιτστσερτς.

Ο Μπρέντον Τάραντ «δεν θα καταλάβει ποτέ τις ολέθριες επιπτώσεις που είχαν οι αποτρόπαιες πράξεις του για τους γονείς του στην πόλη τους, το Γκράφτον», ανέφερε η Κοξ σε εκπομπή του αυστραλιανού δικτύου 7 News.

«Είναι απίστευτο αυτό που υποχρεώνει την οικογένειά του να περάσει… Προέρχεται από μια πολύ αξιοσέβαστη οικογένεια, η μάνα του, ο πατέρας του έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης στην τοπική κοινωνία. Δεν τον μεγάλωσαν έτσι, αλλά εγώ δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ. Αν μπορούσα, θα τον ρωτούσα γιατί. Πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό; Έχουμε να κάνουμε μ’ ένα διεστραμμένο μυαλό, για να μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο», σημείωσε.

Η μητέρα του 28χρονου ακροδεξιού είναι δασκάλα σε τοπικό σχολείο. Όταν έφθασαν τα θλιβερά νέα της επίθεσης την Παρασκευη, χρειάστηκε να τη συνοδέψουν αστυνομικοί στο σπίτι της. Η Σάρον Τάραντ και η αδελφή του μακελαρη, Λώρεν, έχουν τεθεί υπό αστυνομική προστασία και δεν έχουν καμία επικοινωνία, ούτε καν μέσω κινητού τηλεφώνου, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Η ξαδέλφη του αποκάλυψε ότι όταν ήταν μικρός ο Τάραντ είχε εμμονή με τα όπλα και τα βίαια βιντεοπαιχνίδια. Ο πατέρας του, εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμμάτων, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στην κοινότητα του Γκράφτον μέχρι που πέθανε από καρκίνο το 2010. Μετά τον θάνατό του, ο Τάραντ άρχισε τα ταξίδια στην Ευρώπη μεταξύ άλλων στη χώρα μας, την Τουρκία και τη Βουλγαρία, και κάπου σ’ αυτά τα ταξίδια πιστεύεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε κι ανέπτυξε βαθύ μίσος για όλους τους μη λευκούς μετανάστες.

«Ξέρω τι του αξίζει. Του αξίζει η θανατική ποινή γι’ αυτό που έκανε. Πονάω, βέβαια, που το λέω γιατί είναι συγγενής μου», αναφέρει η ξαδέλφη του.

Μια άλλη συγγενής του, που δεν αποκάλυψε το όνομά της, είπε σε αυστραλιανό δίκτυο ότι η κοινότητα του Γκράφτον είναι συγκλονισμένη. «Όλοι βρίσκονται σε μεγάλη σύγχυση και είναι οργισμένοι. Εμένα μου έχει ραγίσει η καρδιά, είμαι συντετριμμένη. Τον μισώ τόσο πολύ αυτή τη στιγμή. Αν τον έβλεπα μπροστά μου θα του έριχνα όσο πιο δυνατή γροθιά μπορούσα στο πρόσωπο. Δεν τον μεγάλωσαν ως ρατσιστή. Κανείς δεν τον έκανε έτσι όπως είναι. Οι γονείς του είναι υπέροχοι άνθρωποι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X