Την ΑΕΚ θα τη σέβεστε, ο Αλμπάνης τους έκλεισε το σπίτι!

Την ΑΕΚ θα τη σέβεστε, ο Αλμπάνης τους έκλεισε το σπίτι!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μερικές φορές, υπάρχουν ανεξήγητα πράγματα. Ο Χρήστος Αλμπάνης κέρδισε το πέναλτι στο ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο, έδωσε την ασίστ στον Λιβάγια για τη νίκη επί του ΟΦΗ, αλλά μετά χάθηκε από την 11άδα. Σήμερα, αποτέλεσε την τελευταία κίνηση του Χιμένεθ και εξελίχθηκε σε χρυσή αλλαγή. Με το γκολ του, έδωσε τέλος στην επιθετική αδυναμία δύο 90λεπτων στην ΑΕΚ και έδωσε μια σπουδαία νίκη, έστω και αν δεν συνοδεύτηκε από ανάλογη εμφάνιση.

Τα πολλά ζητήματα που είχαν προκύψει για την ΑΕΚ με τις απουσίες λόγω τραυματισμών, ώθησαν τον Χιμένεθ στην επιλογή μιας εντελώς «πειραματικής» 11άδας. Ο Ισπανός είχε την έμπνευση να παίξει πάλι με τριάδα στην άμυνα, όπως ο Ατρόμητος, αλλά αυτήν τη φορά χρησιμοποίησε σε ρόλο αριστερού μπακ χαφ (μετά τους Μπακασέτα και Μπογέ) τον Κλωναρίδη!

Ο Κρίστισιτς πήρε φανέλα βασικού, ως εσωτερικός χαφ στο τρίγωνο που συνέθετε μαζί με Αλεφ και Μπακασέτα στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μπογέ έπαιξε δεύτερος επιθετικός, ως παρτενέρ του Πόνσε. Η ΑΕΚ είχε με αυτό το σχήμα τη δυνατότητα να κρατά την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε ούτε να δημιουργήσει, ούτε να αμυνθεί σωστά.

Οι μοναδικές φάσεις της ΑΕΚ έγιναν από ταχύτατες κινήσεις του Κλωναρίδη από αριστερά. Ωστόσο, όσο ταχύτατος και εκρηκτικός είναι ο «Κλώνα», άλλο τόσο κακός είναι στο τελείωμα των φάσεων και ξόδεψε δίχως αποτέλεσμα τις 2-3 περιπτώσεις που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση.

Η ΑΕΚ δεν είχε ταχύτητα, φαινόταν να μην έχει καθαρό μυαλό και δυνάμεις. Οσο περνούσε η ώρα μάλιστα, άρχισε να μπάζει και αμυντικά. Γίνονταν εύκολα ατομικά λάθη, οι παίκτες του Ατρόμητου βρίσκονταν σε θέση βολής προς την εστία του Μπάρκα, που σταμάτησε όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξε τίποτα. Η ΑΕΚ είχε χάσει ήδη και τον Πόνσε που αποχώρησε με χτύπημα στη μέση, με τον Λιβάγια να είναι εμφανώς αδύναμος από την ίωση και να μην μπορεί να ακολουθήσει. Η Ενωση δεν είχε τρόπο να κυκλοφορήσει με ταχύτητα την μπάλα και δεν μπορούσε να γίνει απειλητική.

Το θετικό σε αυτό το διάστημα είναι πως είχαν περιοριστεί τα λάθη στην άμυνα και έτσι δεν έβρισκε τρόπους ο Ατρόμητος να φτάνει κοντά στην περιοχή του Μπάρκα. Ο Χιμένεθ πάντως, φαινόταν να προτιμά πως θα εξασφαλίσει τον πόντο και ως δεύτερη κίνηση στο παιχνίδι, ήταν η είσοδος του Γαλανόπουλου, με ταυτόχρονη μετάθεση του Μπακασέτα σε ρόλο δεύτερου επιθετικού.

Η ΑΕΚ διατηρούσε ανούσια κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Δεν είχε λύσεις, δεν είχε κάποιον τρόπο να φτάσει σε θέση βολής. Και εκεί που όλα έδειχναν χαμένα, ήρθε το γκολ του Αλμπάνη από τη μακρινή μεταβίβαση του Λιβάγια για να χαρίσει στην ΑΕΚ τη νίκη και να επαναφέρει την κανονικότητα.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Κρίστισιτς (82’ Αλμπάνης), Αλεφ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Μπογέ (74’ Γαλανόπουλος), Πόνσε (36’ Λιβάγια)

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι, 3-4-3): Θεοδωράκης, Καρασαλίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Σάκιτς, Ούμπιδες (62’ Μπουσούλατζιτς), Μάντσον (81’ Νάτσος), Κιβρακίδης, Ενσικουλού, Μανούσος (67’ Ουάρντα), Κουλούρης

Ο Σέρβος Γιοβάνοβιτς έδωσε κίτρινη κάρτα στους Μπακασέτα (68’), Μάντσον (53’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X