Η σπάνια φωτογραφία από την πρώτη πέτρα που μπήκε στο γήπεδο της ΑΕΚ το 1955

Η σπάνια φωτογραφία από την πρώτη πέτρα που μπήκε στο γήπεδο της ΑΕΚ το 1955
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 1955 η ΑΕΚ δεν είχε social media για να ανεβάζει την πρόοδο των εργασιών του τότε γηπέδου, οι φίλαθλοι δεν ζούσαν από κοντά την ανέγερση του νέου σταδίου, και η φωτογραφία που ακολουθεί ήταν ό, τι πιο κοντινό μπορούσαν να έχουν για να συγκινηθούν και να πιστέψουν ότι το σπίτι τους ‘ολοκληρωνόταν’. Ήταν το όνειρο ενός ανθρώπου, του Νίκου Γκούμα, που έφερνε το στάδιο στη νέα εποχή, το σχέδιο του οποίου προέβλεπε την κατασκευή ‘πετάλου’ μήκους εκατό μέτρων που θα συνέδεε τις δύο αντικριστές εξέδρες.

Στις 11 Μαρτίου του 1955, και με κάθε επισημότητα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Κανελλόπουλος θα θέσει το θεμέλιο λίθο, στα εγκαίνια των έργων επέκτασης του σταδίου, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι το κράτος θα βοηθούσε την ομάδα να ολοκληρώσει το έργο της. Προς τιμήν των εγκαινίων των εργασιών, η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 1-1.

Η φωτογραφία του Κανελλόπουλου διασώζεται στο πλούσιο αρχείο του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (elia.org.gr) με τον τίτλο: ‘Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Κανελλόπουλος καταθέτει τον θεμέλιο λίθο των νέων εγκαταστάσεων του γηπέδου της ΑΕΚ εις Ν. Φιλαδέλφειαν’.

Η σπάνια φωτογραφία από την πρώτη πέτρα που μπήκε στο γήπεδο της ΑΕΚ το 1955

Οι εργασίες θα κρατήσουν επτά χρόνια και στις 3 Ιανουαρίου 1962 τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν με ένα μεγάλο ματς. Η Μπαρτσελόνα θα έρθει στην Ελλάδα και θα επιβληθεί της ΑΕΚ με το εντυπωσιακό 6-0, μπροστά στα μάτια των εκστασιασμένων φιλάθλων, αλλά και του τότε διαδόχου και νυν κατόχου του Ισπανικού θρόνου Χουάν Κάρλος και της συζύγου του, Σοφίας.

Πηγή: www.oneman.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X