Σάκοτα: «Η ΑΕΚ κάνει σταθερά βήματα προόδου, το ματς με την Μπάμπεργκ θα έχει ιδιαίτερη σημασία»

Σάκοτα: «Η ΑΕΚ κάνει σταθερά βήματα προόδου, το ματς με την Μπάμπεργκ θα έχει ιδιαίτερη σημασία»
Photo Credits: INTIME

Ένας από τους παίκτες που έχουν δει την εξέλιξη της ΑΕΚ από μέσα είναι ο Ντούσαν Σάκοτα.

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας» μίλησε στο μικρόφωνο του ΣΠΟΡ FM, εκεί όπου υπογράμμισε πως η ομάδα κάνει σταθερά βήματα και κάθε χρόνο φροντίζει να βελτιώνεται. Μεταξύ άλλων ο έμπειρος αθλητής στάθηκε στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ για το Βasketball Champions League, την Μπάμπεργκ που είναι ο αντίπαλος της «Ένωσης» στα προημιτελικά, ενώ αναφέρθηκε και στη διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο 32χρονος φόργουορντ στο ραδιόφωνο του Σπορ FM:

Για την ΑΕΚ: «Έχουμε πει από τη πρώτη μέρα που ανέβηκε στην Α1, εκεί που ανήκει δηλαδή, ότι θα κάνουμε σταθερά βήματα προόδου. Είναι αδύνατον από την πρώτη ημέρα να πούμε ότι είμαστε στο επίπεδο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, οπότε θέλαμε σταδιακά να φτάσουμε. Αλλά, ολοένα και σταθεροποιούμαστε σαν ομάδα και κάνουμε βήματα μπροστά και αυτό το βλέπουμε κάθε χρόνο».

Για το πόσο είχε βοηθήσει το 4-28 στο πρώτο ματς της Πυλαίας: «Ήταν σίγουρα από τους βασικούς λόγους το καλό ξεκίνημα στην Πυλαία για την πρόκριση, αλλά δεν ήταν το κλειδί. Γιατί το 4-28 έπεσε στο -5. Το εξίσου, για μένα, εντυπωσιακό ήταν να πάμε ξανά στο +20. Το κάναμε δύο φορές και ειδικά εκτός έδρας είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Τις περισσότερες φορές όταν χάνεις διαφορά, δύσκολα φεύγει ξανά στα ίδια επίπεδα, μπορεί να συμβεί και το αντίθετο».

Για την πρόκριση: «Νομίζω ήταν μακράν ο χειρότερός μας αγώνας επιθετικά και μακράν ο καλύτερος αμυντικά. Δεν είχαμε τίποτα στο μυαλό μας και προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε όλα εκτός. Για άλλη μία φορά, θα ήθελα να πω ευχαριστώ στον κόσμο. Αυτό ίσως στην αρχή μας έδωσε μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην επίθεση, αλλά περισσότερη ενέργεια στην άμυνα. Έχουμε παίξει πολλές φορές με τον ΠΑΟΚ και ο ένας ξέρει τον άλλον καλά. Ήμασταν και οι δύο άστοχοι, αλλά μέσω της άμυνάς μας βρήκαμε ρυθμό».

Για το ποιο ήταν το κλειδί της πρόκρισης: «Από τα κλειδιά του αγώνα ήταν ο περιορισμός των Γκος και Χάτσερ, αλλά και των ψηλών σουτέρ τους. Τον Χρυσικόπουλο, ο οποίος είναι σε μεγάλη φόρμα. Αφού περιορίσαμε και εκείνον είναι μία επιτυχία. Αλλά και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη που βγαίνει μπροστά στα δύσκολα. Νομίζω ότι η συνολική άμυνα ήταν καταπληκτική και μας επέτρεψε να πάρουμε την πρόκριση, σε ένα κακό επιθετικό βράδυ».

Για την Μπάμπεργκ: «Είναι μία ομάδα που θυμίζει εμάς, πέρυσι. Έχει παίκτες με προσωπικότητες, που δεν ξεκίνησε καλά και πέρασε στο νήμα το γκρουπ. Πήρε το Κύπελλο και μακάρι να μην θυμίζει εμάς σε όλα (σ.σ. γέλια). Το ματς στο ΟΑΚΑ θα έχει ιδιαίτερη σημασία, με την επιστροφή του Ζήση μπροστά στους φίλους της ΑΕΚ. Όλα αυτά είναι ωραία, αλλά να μην μπούμε στην παγίδα να ασχοληθούμε με εξωγηπεδικά πράγματα. Είναι καλός αντίπαλος που τον τελευταίο καιρό βρίσκει τον εαυτό του».

Για τον προπονητή της, Φεντερίκο Περέγκο: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τον προπονητή της γιατί δεν έχω δει αγώνες της. Αλλά, για να έχει πει ο Ζήσης καλά λόγια, ξέρει καλύτερα από όλους. Έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια για την Α1 και αυτά κοιτάμε τώρα».

Για τα φαβορί φέτος στη διοργάνωση: «Έχουμε δει στο BCL αυτά τα τρία χρόνια ότι είναι ανούσιο να λέμε για φαβορί. Ίσως είναι ο τρόπος διεξαγωγής ή οι διαφορές. Δεν έχεις πλεονέκτημα. Είναι σχετικό το πλεονέκτημα. Πιστεύω ότι η Τενερίφη και η Χάποελ είναι δυνατές ομάδες και θα γίνει μάχη, όπως και θα γίνει και με εμάς με την Μπάμπεργκ. Η Άντβερπ έχει πλεονέκτημα με τη Νίζνι και η Μπολόνια έχει πλεονέκτημα με την Ναντέρ. Θα γίνουν μάχες καλές».

Για την κόντρα που έχει αναπτυχθεί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Ό,τι και να γίνει το θύμα θα είναι το ελληνικό μπάσκετ. Δεν πρέπει να δούμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να φύγουν. Και όχι μόνο αυτές. Αλλά, όλες οι ιστορικές ομάδες πρέπει να συμμετέχουν στην Α1. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι αυτονόητα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που αγαπά το μπάσκετ και να μην θέλει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Μακάρι αυτό να τελειώσει με αίσιο τρόπο για το ελληνικό μπάσκετ».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X