ΑΕΚ-Θίοντορ: Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!

ΑΕΚ-Θίοντορ: Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!
Photo Credits: INTIME

Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ, ο Τζόρνταν Θίοντορ έχει καταφέρει να παρουσιάσει πτυχές των πλούσιων αγωνιστικών χαρισμάτων του, αλλά και να γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά της «κιτρινόμαυρης» εξέδρας.

Ο Αμερικανός γκαρντ που φοράει τα κιτρινόμαυρα από τις 4 Γενάρη, μετράει ήδη ένα τρόπαιο με τη «Βασίλισσα»,  όντας μάλιστα και ο ΜVP στο Final-4 του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Η απόκτηση του 29χρονου άσου από την ΑΕΚ είναι εντυπωσιακή, αφού πρόκειται για έναν παίκτη επιπέδου EuroLeague.

Ήταν μάλιστα γνωστό πως με την έλευση του στην ομάδα, ο Αμερικανός πλέι μέικερ θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΑΕΚ, αλλάζοντας το επίπεδο της. Κι αυτό είναι κάτι που το καταφέρνει και μάλιστα δείχνει να το απολαμβάνει, ενώ απέδειξε πως ήταν και το… χαμένο κομμάτι του παζλ που έλειπε από την ομάδα.

Ο Θίοντορ είναι ένας παίκτης που δεν βλέπει το μπάσκετ μόνο ως επάγγελμα. Ο 29χρονος γκαρντ ζει και αναπνέει για αυτό το άθλημα και προσπαθεί κάθε μέρα να βελτιώνεται σε σημεία που υστερεί. Είναι ένας παίκτης που θέλει να έχει την μπάλα στα χέρια του για να είναι αποδοτικός και όταν δεν είναι θα κάνει τα πάντα για να γίνει. Δεν μασάει!

Ο αθλητής από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ είναι μαέστρος σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ, αποτελώντας τον ιδανικό παρτενέρ ενός ψηλού που ρολάρει δυναμικά προς το καλάθι.

Παράλληλα, είναι εξαιρετικός σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός χάρη στο εκρηκτικό του πρώτο βήμα, ενώ παρά τον ύψος του (1.83 μέτρα) χώνεται μέχρι το «ζωγραφιστό» για να τελειώσει φάσεις.

Άλλωστε, λόγω της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει με την γυμναστική έχει φροντίσει το σώμα του να είναι δυνατό και μπορεί έτσι να τελειώσει φάσεις με επαφή.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Οι 8 μήνες αποχής από τα παρκέ δεν ήταν μικρή υπόθεση. Όσο καλά και να συντηρούσε τον εαυτό του ο Αμερικανός,  δεν παύει να έμεινε πολύ καιρό μακριά από τα γήπεδα.

Όπως κάθε αρχή είναι και δύσκολη, έτσι και στην δική του περίπτωση χρειάστηκε λίγος χρόνος  προκειμένου να βρει τα πατήματα του στα «κιτρινόμαυρα». Όχι αρκετός, λίγος.

Στην ΑΕΚ ήξεραν ότι ο Θίοντορ ερχόταν… πεινασμένος στην ομάδα και ότι είχε τεράστιο κίνητρο να αποδείξει σε όλους ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Η «Βασίλισσα» έχει όλη την καλή διάθεση να τον αφήσει να το κάνει αυτό. Πάντα με ομαδική δουλειά.

Η συνέχεια ήταν ωραία

Το πρώτο «μπαμ» για τον Τζόρνταν Θίοντορ στα κιτρινόμαυρα δεν άργησε να γίνει. Στο δεύτερο του ματς πρωταθλήματος με τη φανέλα της Ένωσης, κόντρα στο Περιστέρι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα!

Ο Αμερικανός… σταμάτησε στους 22 πόντους (1/1β., 9/11δ., 1/3τρ.) σε 26 λεπτά συμμετοχής, με τον διακόπτη να φαίνεται να… γυρνάει για τα καλά.

Έκτοτε, ο Αμερικανός άσος ανεβάζει συνεχώς στροφές και έχει μετατραπεί σε ένα από τους μεγαλύτερους φόβους των αντίπαλων ομάδων, μιας και οι ικανότητες του στο σκοράρισμα ποικίλουν, είτε από μέση και μακρινή απόσταση.

Ωστόσο, το… ταβάνι του με την φανέλα της ΑΕΚ το «έπιασε» εκεί που η «Βασίλισσα» τον χρειαζόταν πιο πολύ, δηλαδή σε μία τελική φάση που κρινόταν ένας τίτλος. Ο Παγκόσμιος!

Ο εκρηκτικός γκαρντ γνωρίζει πολύ καλά πως σε αυτού του είδους ματς «μιλάνε» οι… ηγέτες. Και έτσι συμπεριφέρθηκε.

O Τζόρνταν Θίοντορ οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη με 86-70 επί της Φλαμένγκο στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, πραγματοποιώντας μεγαλειώδη εμφάνιση. Αυτή η εμφάνιση λοιπόν έμελλε να του χαρίσει και το βραβείο του MVP του τελικού.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε στην Ένωση για να κάνει την διαφορά και αυτό έκανε, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 22 πόντους με 5/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, όντας απολαυστικός!

Πιο πρόσφατο παράδειγμα; Το ματς της προηγούμενης εβδομάδας με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Η απουσία των Μωραΐτη και Ξανθόπουλο τον μετέτρεψαν σε… μαέστρο στην επίθεση, αφού ο Θίοντορ σε εκείνο το ντέρμπι κοίταξε πιο πολύ να οργανώσει πάρα να… εκτελέσει. Χαρακτηριστικό είναι το στατιστικό των 7 ασίστ που μοίρασε.
Κερδισμένοι και οι δύο 
Στην Ένωση άφησαν στην άκρη περιπτώσεις παικτών που θεωρούντο καλύτεροι σουτέρ, ψάχνοντας έναν παίκτη με ένστικτο στην δημιουργία. Τόσο του δικού του σουτ, όσο και των συμπαικτών του. Στο πρόσωπο του Θίοντορ ο Λούκα Μπάνκι πιστεύει ότι βρήκε τον… στρατηγό του και αυτή η άποψη μέρα με την μέρα επιβεβαιώνεται.

Ο Αμερικανός σταρ δηλώνει περήφανα πως αισθάνεται πολύ όμορφα σε αυτό το νέο περιβάλλον και αποκαλεί «οικογένεια» τους «κιτρινόμαυρους».

ΑΕΚ και Θίοντορ βρήκαν ο ένας στον άλλον αυτό που έψαχναν, όμως έχουν μπροστά τους πολλές και διάφορες προκλήσεις να ξεπεράσουν.

Πλέον όλοι στην Ένωση στρέφουν την προσοχή τους στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ και με την αγωνία του τραυματισμού του Θίοντορ.

Αν δεν τα καταφέρει ο Αμερικανός και συνυπολογίζοντας και την ενδεχόμενη απουσία του Ξανθόπουλου, η Ένωση θα κατέβει να παίξει χωρίς καθαρό πλέι μέικερ.

Η  επιθυμία του Αμερικανού άσου είναι να αγωνιστεί στην αναμέτρηση της Τετάρτης (13/03, 19:30) με αντίπαλο την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.  Γνωρίζει πολύ καλά άλλωστε την κρισιμότητα του παιχνιδιού και ξέρει πως μπορεί να βοηθήσει και ότι τον χρειάζονται. Για να το κάνει όμως θα πρέπει να είναι 100% υγιής. Εάν δεν είναι και δεν παίξει τελικά στον επαναληπτικό, αυτό θα είναι πλήγμα για τον Λούκα Μπάνκι, αλλά και για την ΑΕΚ που θα κληθεί να… πειραματιστεί για ακόμα μια φορά αυτή τη σεζόν.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X