Η ΑΕΚ υπέρ-φορτώθηκε

Η ΑΕΚ υπέρ-φορτώθηκε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ σε ακόμα ένα φετινό ντέρμπι δεν κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια, με τον Μανόλο Χιμένεθ να αναφέρει αμέσως μετά τη λήξη στο ματς με τον Παναθηναϊκό πως  «οι παίκτες δίνουν ό,τι έχουν, αλλά πλέον δεν έχουν πολλά», τονίζοντας μάλιστα πως «τους λείπει η ένταση».

Λόγω των πολλών τραυματισμών που έχουν «χτυπήσει» την ομάδα, οι παίκτες της Ένωσης έχουν κληθεί να  παίξουν συνεχόμενα παιχνίδια και πολλές φορές έχουν αναγκαστεί να παίξουν και σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που συνηθίζουν για να καλυφθούν τα όποια κενά προκύπτουν στο ρόστερ.

Οσον αφορά την περίπτωση του Μιχάλη Μπάκακη, ο 27χρονος παίκτης λόγω των αλλεπάλληλων τραυματισμών έχει κληθεί να παίξει σε διάφορες θέσεις. Τον έχουμε δει να παίζει στη φυσική του θέση (αυτή του δεξιού μπακ), σαν στόπερ σε τριάδα, αλλά και ως αριστερό μπακ, «σφίγγοντας» τα δόντια παρά τους τραυματισμούς του για να συνεισφέρει στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Κι αυτό συνέβη και στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, παρότι προερχόταν από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς από το ματς με τον Άρη την προηγούμενη αγωνιστική.

Να σημειώσουμε πως ο 27χρονος μπακ την περσινή σεζόν ήταν ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής με 3.715′ και φέτος φαίνεται να βαδίζει στον ίδιο δρόμο βαδίζει, έχοντας μετρήσει ήδη 2.897 λεπτά στο ενεργητικό του και με βάση τα ματς που απομένουν αναμένεται να αγγίξει τα περσινά του νούμερα, μένοντας πίσω μόνο από τον Βασίλη Μπάρκα.

Ωστόσο, ο Μιχάλης Μπακάκης δεν είναι ο μόνος που… σπάει τα κοντέρ σε λεπτά συμμετοχής κι αυτό γιατί στον ίδιο δρόμο βαδίζουν και οι  Έκι Πόνσε με 2.560 λεπτά και Νίκλας Χουλτ με 2.536 λεπτά συμμετοχής.

Ο Αργεντινός έχει τόσα λεπτά συμμετοχής διότι αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή κινδύνου μέσα στην αντίπαλη περιοχή με το ένστικτο του γκολ που διαθέτει, έχοντας γίνει πλέον απαραίτητος στην επιθετική γραμμή της Ένωσης.

Ο Χουλτ γιατί μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Έλντερ Λόπες που τον κράτησε έξω για αρκετό καιρό, αναγκάστηκε να καλύπτει πάντα αυτός την αριστερή πτέρυγα.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο Σουηδός μπακ τέθηκε νοκ-άουτ με θλάση στον προσαγωγό έχει εξήγηση μιας και μέτρησε σχεδόν 14 σερί γεμάτα 90λεπτα πριν πάθει τη ζημιά με τον ΟΦΗ, όντας πλέον στα… κόκκινα ως η μοναδική λύση για το αριστερό άκρο.

Από εκεί και πέρα ακολουθούν ο Πέτρος Μάνταλος με 2.513 λεπτά συμμετοχής, ο Μάριος Οικονόμου με 2.498 λεπτά και ο Μάρκο Λιβάια με 2.468 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του.

Οι Αντρέ Σιμόες και Τάσος Μπακασέτας, που αποτέλεσαν δύο από τους πρωταγωνιστές της περσινής, μαγικής σεζόν της Ένωσης, μένουν πιο πίσω στη σχετική λίστα με 2.028′ και 1.876′ αντίστοιχα, καθώς είχαν τεθεί για ένα διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω του γνωστού θέματος με την ανανέωση του συμβολαίου τους.

Το… δικό του κουπί στην άμυνα τραβάει και ο Ροντρίγκο Γκάλο, ο οποίος έχει φορτωθεί με πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια τη φετινή σεζόν κι ας μην τον βρίσκουμε  στην κορυφή της λίστας, όντας στην 8η θέση με 2.258 λεπτά, λόγω του ότι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν αγωνιζόταν πολύ.

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος μπακ δείχνοντας πως η παρουσία του είναι χρήσιμη στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας κέρδισε τη θέση του, μετρώντας τους τελευταίους δύο μήνες δέκα συνεχόμενα 90λεπτα στο πρωτάθλημα και άλλα τρία στο Κύπελλο. Το εκπληκτικό, μάλιστα, στην περίπτωση του Γκάλο είναι πως ο Βραζιλιάνος μπακ κάθε σεζόν βρίσκεται σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα των συμμετοχών της Ένωσης.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X