Σάκοτα στο enwsi.gr: «Με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια προσήλωση και στο ματς του ΟΑΚΑ»

Σάκοτα στο enwsi.gr: «Με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια προσήλωση και στο ματς του ΟΑΚΑ»
Photo Credits: INTIME

Ο στόχος της ΑΕΚ στην Πυλαία ήταν ένας. Να φύγει με τη νίκη από μια… αφιλόξενη έδρα και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους «8» του Basketball Champions League.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά τη φετινή σεζόν που η «Βασίλισσα» πάει στην έδρα του ΠΑΟΚ, έχοντας βρεθεί αντιμέτωπη μαζί του σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες έχει πάρει μέρος.

Φέτος, τις δύο φορές που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τους «ασπρόμαυρους», η ΑΕΚ ηττήθηκε τόσο σε πρωτάθλημα, όσο και σε Κύπελλο.  Η… τρίτη και φαρμακερή ήταν αυτή της περασμένης Τρίτης για το πρώτο ματς των δύο ομάδων στη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Η «Βασίλισσα» κατάφερε να… σπάσει την κατάρα που την κυνηγάει εδώ και τρία χρόνια, παίρνοντας το πολυπόθητο «διπλό» από το Κλειστό της Πυλαίας, δείχνοντας τελικά πως η Ευρώπη της… πάει πάρα πολύ!

Κόντρα στους Θεσσαλονικείς, η αρμάδα του Λούκα Μπάνκι έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και χωρίς να χάσει το προβάδισμα σε κανένα σημείο έφθασε στη νίκη (84-75), κάνοντας το πρώτο βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

H τελευταία φορά που η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την Πυλαία ήταν στις 5 Νοεμβρίου 2016. Κοινός παρανομαστής σε αυτές τις δύο νίκες είναι ο Ντούσαν Σάκοτα, αφού μόνο ο αρχηγός της ομάδας, ο Γιώργος Τσαλμπούρης και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης φορούν ακόμα τα κιτρινόμαυρα από εκείνη την ομάδα.

Αυτή η αγωνιστική επιτυχία δεν γινόταν να μην σχολιαστεί από τον ίδιο τον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος πραγματοποίησε μια ηγετική εμφάνιση, καταφέροντας να ξεχωρίσει στην… άλωση της Πυλαίας.

O έμπειρος φόργουορντ ήταν από τα… πρώτα βιολιά στην επίθεση και έκανε τα… πάντα στο παρκέ. Κόντρα στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μέτρησε 16 (2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3/3 βολές), 1 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, καθοδηγώντας με ασφάλεια την ομάδα του στη νίκη.

Στην αρχή της κουβέντας του με το enwsi.gr μετά την λήξη της αναμέτρησης στο κλειστό της Πυλαίας, ο Ντούσαν Σάκοτα δεν θέλησε να πανηγυρίσει έξαλλα τη νίκη της ομάδας του και τόνισε πως το αποτέλεσμα που έφερε η «Βασίλισσα» δεν σημαίνει πρόκριση, καθώς υπάρχει και ο επαναληπτικός του ΟΑΚΑ (13/03, 19:30).

«Το αποτέλεσμα που φέραμε στην Πυλαία δεν το θεωρούμε νίκη. Θεωρούμε απλά ότι ήταν ένα ημίχρονο από τα δύο που έχουμε κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο τελείωσε καλά για την ΑΕΚ. Τώρα έχουμε το επόμενο βήμα, στον επαναληπτικό των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ. 

Πέρυσι αποδείχθηκε ότι οι νίκες και οι ήττες στα πρώτα παιχνίδια δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Ευτυχώς υπέρ μας! Ελπίζουμε να παραμείνουμε έτσι, έχοντας τον ίδιο ακριβώς ρυθμό και την ίδια προσήλωση και την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα», δήλωσε αρχικά και συνέχισε τονίζοντας πως:

«Η διαφορά των 9 πόντων ενόψει του επαναληπτικού αγώνα δεν μας καθησυχάζει καθόλου! Στο ματς της Πυλαίας είδαμε πόσο γρήγορα πέφτει η διαφορά, αλλά και πόσο γρήγορα μπορεί να ξανά ανέβει. Έτσι όμως είναι το σύγχρονο μπάσκετ, αλλά και ο τρόπος που παίζει ο ΠΑΟΚ. 

Στη συνέχεια σχολίασε τους Θεσσαλονικείς, αλλά και την έφεση που έχουν πίσω από τα 6.75, ενώ μίλησε και για τη στιγμή που η ομάδα του Ηλία Παπαθεόδωρου κατάφερε να… ψαλιδίσει τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, η οποία είναι μακράν η καλύτερη στα ποσοστά των τριών πόντων στο Basketball Champions League, οπότε του είναι πάρα πολύ εύκολο να ρίξει μια διαφορά».

«Όταν έπεσε η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο από τους 24 πόντους στους 5 δεν αγχωθήκαμε. Το περιμέναμε ότι θα συμβεί. Τέτοια ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και εννοείται πως θα αντιδρούσε κάποια στιγμή. Άλλωστε, έπαιζαν στην έδρα τους, σε ένα γεμάτο γήπεδο από τους οπαδούς του. Εμείς από την πλευρά μας δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε πως θα κρατούσαμε τη διαφορά στους 25 πόντους καθ όλη τη διάρκεια του ματς. 

Στην ΑΕΚ για αυτό παλεύουμε όμως! Διατηρήσαμε τη διαφορά για 40 λεπτά και αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό για εμάς».

Για το αν η άμυνα και ειδικά στην περιφέρεια ήταν το «κλειδί» της νίκης;

«Σίγουρα. Τα παιδιά στην περιφέρεια έκαναν εξαιρετική δουλειά και εμείς οι ψηλοί παλέψαμε πολύ στον τομέα του ριμπάουντ και στις αλληλοκαλύψεις. Ελπίζω να το κάνουμε και την επόμενη εβδομάδα στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ».

Στο τέλος, ο Ντούσαν Σάκοτα σχολίασε και την… κακοδαιμονία που κυνηγάει την ομάδα με τους τραυματισμούς, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να στέλνει τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση στον Βασίλη Ξανθόπουλο, ο οποίος παραμένει στα… πιτς. 

«Φέτος έχουμε μάθει να ζούμε έτσι και να αλληλοκαλυπτομαστε λόγω των τραυματισμών που έχουν χτυπήσει την ομάδα. Εγώ από τη δική μου πλευρά θέλω να πω στον Bill (σ.σ Ξανθόπουλος) περαστικά και πως η ομάδα τον χρειάζεται πολύ».

 

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X