Η ΑΕΚ που «έκλεισε» στόματα στην Πυλαία, προκαλεί φόβο και θαυμασμό

Η ΑΕΚ που «έκλεισε» στόματα στην Πυλαία, προκαλεί φόβο και θαυμασμό
Photo Credits: INTIME

Στον… αστερισμό της μπασκετικής ΑΕΚ κινούνται οι φίλοι της ομάδας, καθώς βλέπουν ένα σύνολο αποφασιστικό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό.

Η «Βασίλισσα» είναι κάτοχος τριών τροπαίων μέσα σε έναν χρόνο, έχοντας κατακτήσει κατά σειρά το Κύπελλο Ελλάδος, το Basketball Champions League και το Διηπειρωτικό Κύπελλο, όμως ταυτόχρονα δεν δείχνει κανέναν… κορεσμό.

Το «κιτρινόμαυρο» σύνολο δείχνει να βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό, κάτι που είχαν την… τύχη να διαπιστώσουν και όσοι βρέθηκαν στην Πυλαία για το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Στο κλειστό «PAOK Sports Arena», το σύνολο του Λούκα Μπάνκι πραγματοποίησε μία εμφάνιση αντάξια της πρωταθλήτριας του Basketball Champions League και ταυτόχρονα της πρωταθλήτριας κόσμου, μέσω του Διηπειρωτικού Κυπέλλου της FIBA.

H «Ένωση» κυριάρχησε σε απόλυτο βαθμό κόντρα στους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν, ήταν το να… γεμίσουν το κλειστό και να θαυμάσουν το μεγαλείο της «Βασίλισσας».

Άλλωστε, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι ευρέως γνωστή, με τις τελευταίες αναμετρήσεις στη Θεσσαλονίκη που βρήκαν νικητές τους γηπεδούχους να αποτελούν… εξαίρεση, μιας και δεν ήταν απολύτως αγωνιστικά τα κριτήρια που έκριναν τον αγώνα, αφού αρκετοί εξωγηπεδικοί παράγοντες, έβαλαν το… χεράκι τους.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο συζήτησης, σχετικά με το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής του αγώνα, κλείνοντας τα… στόματα όλων στη Θεσσαλονίκη, που πριν από την αναμέτρηση, είχαν πει πολλά.

Μεταξύ των σχολίων που ακούστηκαν, υπήρξε και μία… τρομερή αν μη τι άλλο, τοποθέτηση, στην οποία φάνηκε ότι στον ΠΑΟΚ ονειρεύονταν μέχρι και… Final-4 στη Θεσσαλονίκη, γεγονός το οποίο είναι εντυπωσιακό, την στιγμή που τα οικονομικά προβλήματα των «ασπρόμαυρων» είναι πάρα πολλά.

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι κυριάρχησαν στους περισσότερους τομείς στο κλειστό της Πυλαίας, με τον πιο αξιοσημείωτο αριθμό να είναι οι 50 πόντοι που έβαλαν μέσα από τη ρακέτα, καθώς είχαν 64,1% ευστοχία μέσα στο ζωγραφιστό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης που ήταν καταλυτικός σε αυτόν τον τομέα, ήταν ο Βινς Χάντερ, ο οποίος είχε 10/13 στα δίποντα και σε συνδυασμό με τα 12 ριμπάουντ που «μάζεψε», πέτυχε νταμπλ-νταμπλ και μάλιστα το έκανε από το πρώτο ημίχρονο, κάτι που τον ανέδειξε ως τον MVP της αναμέτρησης.

Δεν καταλαβαίνει από έδρες η ΑΕΚ

Η νίκη μέσα στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήταν ακόμη μία ένδειξη υπεροχής της φετινής ΑΕΚ στο Basketball Champions League, αφού έχει ρεκόρ 7-1 μακριά από το ΟΑΚΑ. Το συγκρότημα του Λούκα Μπάνκι πέρασε από απαιτητικές έδρες, όπως αυτή της Χάποελ Ιερουσαλήμ, γνωρίζοντας την ήττα μονάχα στη Βαμβέργη και αυτή καθαρά στις λεπτομέρειες.

Η «Βασίλισσα» μετράει μάλιστα 13 νίκες, στους 15 αγώνες που έχει δώσει στη διοργάνωση, εντός και εκτός έδρας και δείχνει πως έχει βλέψεις για να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο, με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου της διοργάνωσης της FIBA.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X