Σπάνιο υλικό για το Μουσείο της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» (ΦΩΤΟ)

Σπάνιο υλικό για το Μουσείο της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σημαντικό έντυπο αρχειακό υλικό, με σπάνιες εφημερίδες, περιοδικά και αφίσες από προηγούμενες δεκαετίες προστίθεται στα εκθέματα που συγκεντρώνονται για τη δημιουργία του Μουσείου της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά».

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Σημαντικό έντυπο αρχειακό υλικό, με σπάνιες εφημερίδες, περιοδικά και αφίσες από τις δεκαετίες του ’40, του ’50, του ’60 και του ‘70, προστίθεται στα εκθέματα που συγκεντρώνονται για τη δημιουργία του Μουσείου της ΑΕΚ, το οποίο θα στεγαστεί στην Αγιά Σοφιά. Το εν λόγω ιστορικής αξίας αρχείο περιήλθε στην κατοχή της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω του δημοσιογράφου Βαγγέλη Αρναούτογλου, ο οποίος περιγράφει με συγκινητικό τρόπο ότι «τα διαμάντια αυτά έφτασαν στα χέρια μου από τον αείμνηστο πια Μάρκο Ρούσσο, επί πολλές δεκαετίες πιστό φίλο της ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν τυφλός και άκουγε περισσότερο ραδιόφωνο, όπου και με εντόπισε. Μια μέρα, ο εγγονός του, Μάρκος Ρούσσος (εικονιζόμενος) και εκείνος, ο οποίος διάβαζε στον παππού τα νέα της ΑΕΚ όταν έχασε το φως του, εμφανίστηκε κάτω από το στούντιο του σταθμού και μου παρέδωσε ένα σπάνιο και ογκώδες αρχειακό υλικό, με αφετηρία του τη δεκαετία 1940-50. “Θέλει να τα έχεις εσύ” μου είπε ο εγγονός. Τώρα πιστεύω ότι βρίσκουν τον αληθινό προορισμό τους»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X