Λίρα εκατό!

Λίρα εκατό!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ποδόσφαιρο είναι (φυσικά) η πρώτη βαθμίδα αξιολόγησης σε μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Φέτος δυστυχώς η ΑΕΚ δεν πήρε καλό βαθμό ως προς τις επιλογές της στο αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι, κάτι που μπορεί να καταλάβει ο καθένας εκ του αποτελέσματος. Το εταιρικό κομμάτι, είναι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η δεύτερη βαθμίδα αξιολόγησης το οποίο είναι επίσης σημαντικό παρότι δεν πέφτουν συχνά πάνω του τα φώτα και δεν αφορά (φυσιολογικά) τον πολύ κόσμο.

Σε αυτό το κομμάτι στηρίζεται σε έναν σημαντικό βαθμό το γεγονός ότι η ΑΕΚ την… σκαπούλαρε τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας (και αν δεν γίνει κάποιο νέο έγκλημα) από την UEFA στο θέμα των επεισοδίων με τον Άγιαξ. Ο καλός βαθμός που η ΑΕΚ πήρε σε όλα τα οργανωτικά θέματα, οι σχέσεις συγκεκριμένων προσώπων του συλλόγου με την Ομοσπονδία (με πρώτη την Αγγελική Αρκάδη που είναι άριστη γνώστρια των καταστάσεων που αφορούν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συνέβαλε και αυτή τα μέγιστα από πλευράς τεχνογνωσίας στην όλη υπόθεση), όλα έπαιξαν το ρόλο τους στη δημιουργία μιας καλής άποψης, είτε αυτά ήταν μια σταγόνα, είτε ένα ολόκληρο ποτήρι με νερό.

Σε όλο αυτό υπήρξε και η καθοριστική συμβολή του Μηνά Λυσάνδρου, που αυτή τη φορά έσωσε την πιο σοβαρή παρτίδα για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου. 

Το ξέρω πως δεν είναι καθόλου κομψή η εξύμνηση οποιουδήποτε στελέχους οποιασδήποτε εταιρείας ΑΕΚ, είτε αυτή είναι η ΠΑΕ είτε η ΚΑΕ γιατί μπορούν να δημιουργηθούν παρερμηνείες και λανθασμένα συμπεράσματα σε κάποιο τρίτο. Δεν είναι του στιλ μου γενικά και δεν νιώθω καθόλου βολικά όταν οι συνθήκες με.. «αναγκάζουν» να το κάνω.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον περίγυρο της ΠΑΕ, έχουν αντιληφθεί (εδώ και καιρό) ότι ο Λυσάνδρου είναι το απόλυτο μοντέλο στελέχους που έψαχνε ο σύλλογος για να στηριχθεί πάνω του τόσο στο νομικό κομμάτι όσο και στο οργανωτικό. Δεν μιλάμε για οποιονδήποτε σύλλογο, αλλά για έναν οργανισμό που σε κάθε περίπτωση θα βρει κάτι να πει, θα ψάξει για κουσούρια, θα πει το μακρύ του και το κοντό του κατά δικαίων και αδίκων ανάλογα με το συναίσθημα της στιγμής. Το να μην έχει ακουστεί ποτέ κάτι αρνητικό για περίπου 2,5 χρόνια είναι επίτευγμα για την μενταλιτέ της ΑΕΚ. Και όχι απλά δεν έχει ακουστεί κάτι αρνητικό από τα έγκατα του οργανισμού (από εκείνους δηλαδή που τον ζουν στην καθημερινότητά τους) αλλά ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Δεν είναι μόνο η απόφαση της τιμωρίας που ήταν η πιο μαλακή που θα μπορούσε να υπάρξει, άσχετα αν παραμένει ύπουλη τουλάχιστον για μια διετία δεδομένων των παθογενειών της ΑΕΚ. 

Είναι η ενασχόληση ακόμα και με τη βελτίωση του γενικότερου προϊόντος (Σούπερ Λίγκα) με την πρόταση για τη διαμόρφωση του πρωταθλήματος. Καλή, κακή, το έψαξε, ασχολήθηκε και πρότεινε κάτι για τη βελτίωση ενός ποδοσφαίρου που τρέφεται από την παρακμή του και την καλτίλα των παραγόντων του. Είναι η καλή άποψη όλων των συνομιλιτών της ΑΕΚ, είτε αυτοί είναι παράγοντες άλλων ομάδων, είτε είναι ο υπουργός, είτε είναι η UEFA.

Είναι το… σπριντ για να σβήσει το καπνογόνο που άναψε δίπλα από τα δημοσιογραφικά και ελλόχευε τον κίνδυνο τιμωρίας πέρσι στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, είναι τα σπριντ για να σβήσει ο ίδιος κάποιες… μανούρες, είναι τα περσινά τραβήγματα με το πρωτάθλημα και τα όλα όσα έγιναν στην Τούμπα, είναι το γεγονός ότι έχει μυρωδιά από ποδόσφαιρο και έχει καλή επαφή από τους υπαλλήλους μέχρι τους ποδοσφαιριστές. Είναι κι άλλα, αλλά δεν συνεχίζω γιατί ως γνήσιος Ενωσίτης που δε λέει καλή κουβέντα ούτε στη μάνα του, ξέρω ότι υπάρχει ο κίνδυνος να παρεξηγηθώ.

Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ με τα σωστά της και τα λάθη της σε ποδοσφαιρικό και εταιρικό επίπεδο, πόνταρε σωστά ως προς το κουλάντρισμα της στελέχωσης της εταιρείας με την (σχετικά πρόσφατη) προσθήκη ενός στελέχους και βλέπει συχνά-πυκνά τα θετικά αποτελέσματα. 

Στον πολύ κόσμο δεν λέει κάτι αυτό, σίγουρα είναι λιγότερο σημαντικό σε σχέση με την εικόνα της εντός τερέν που ειδικά αυτή την εποχή είναι Παναγιά βοήθα, είναι όμως πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του συλλόγου γενικά. Και όπως επισημαίνονται οι αστοχίες, καλό είναι να επισημαίνονται οι έξυπνες επιλογές ειδικά όταν αφορούν ζωτικά θέματα για τον σύλλογο.

Υ.Γ.: Για το πόσο προσεκτική πρέπει να είναι η ΑΕΚ στο από εδώ και πέρα, δεν χρειάζεται καν να το αναφέρει κανείς. Στην επόμενη πτώση… λιόσπορου θα πάθει την απόλυτη καταστροφή και εκτός από το ότι πρέπει να τεθούν όλοι πριν των ευθυνών τους, πρέπει και η ίδια να θωρακιστεί όπως πρέπει για να μην βρεθεί ξανά στον κίνδυνο να ακυρωθούν όλα όσα έκανε το προηγούμενο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X