Η αγωνία κοτζάμ ΑΕΚ για έναν μ...κα και η «εταιρεία» του Μπερτομέου!

Η αγωνία κοτζάμ ΑΕΚ για έναν μ...κα και η «εταιρεία» του Μπερτομέου!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κι αν έχουμε περάσει πίκρες, κι αν έχουμε περάσει στενάχωρες στιγμές, κι αν έχουμε βιώσει αδικίες στο πετσί μας, κι αν έχουμε περάσει αγωνίες και δύσκολες καταστάσεις με την ΑΕΚ…

Τέσσερα χρόνια τώρα, από την επιστροφή της ποδοσφαιρικής ομάδας στη φυσική της θέση, αφήσαμε πίσω τις πίκρες και τις μεγάλες στεναχώριες. Και όποτε στεναχωρηθήκαμε ήταν φυσιολογικό για κάποια ήττα. Ποτέ όμως, όχι τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αλλά από τότε που βγήκε μπροστά ο Δημήτρης Μελισσανίδης πριν από έξι χρόνια, για καταστάσεις προσβλητικές για την ομάδα και για το σύλλογο, γενικότερα.

Τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα από τη βραδιά πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μεγάλη χαρά αγωνιστική, δεν έχουμε δει είναι η αλήθεια. Αλλά, για την ΑΕΚ μιλάμε και ξέρουμε ότι θα διορθωθούν τα λάθη και ότι θα βρει το δρόμο της. Η μοναδική αγωνία που μας απέμεινε, δυστυχώς, αφορά στο Κύπελλο. Αλλά, είναι μια φυσιολογική, μια ποδοσφαιρική αγωνία.

Το να κοντεύει όμως τις τελευταίες ημέρες να μας… σπάσει το στομάχι, μην τυχόν και αποκλειστεί η ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν μ@λ@κ@ που σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, σκέφτηκε (σκέφτηκε που λέει ο λόγος αφού η σκέψη προϋποθέτει και ύπαρξη μυαλού) να πετάξει μολότοφ στους χούλιγκανς του Άγιαξ ή του Παναθηναϊκού ή δεν έχει καμία σημασία σε ποιους, δεν είναι ούτε φυσιολογικό και δεν έχει σχέση, ούτε με το ποδόσφαιρο, ούτε με την ΑΕΚ.

Θέλω να πιστεύω και ειλικρινά το πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τιμωρία με αποκλεισμό χωρίς αναστολή, κάτι που θα είναι πέρα για πέρα άδικο για όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ, για τη συνολική προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τον φίλαθλο κόσμο της, που δεν φταίει σε τίποτα, να πληρώνει και να πικραίνεται για έναν μ@λ@κ@ που πέταξε τη μολότοφ και καμιά δεκαριά ανεγκέφαλους ακόμα, που είχαν συμμετοχή στα επεισόδια.

Ας δούμε όμως αύριο, το που θα φτάσει η τιμωρία της ομάδας και μετά – όποια κι αν θα είναι αυτή – να παλέψουμε ακόμα περισσότερο, ο καθένας μας από το δικό του μετερίζι, για να τελειώνουμε μια και καλή, με όσους δεν αγαπάνε την ΑΕΚ, με όσους της κάνουν τόσο μεγάλο κακό.

Αλλάζω θέμα και κλίμα. Θεϊκό τάιμινγκ, πραγματικά! Την ώρα που είχα τη μεγάλη χαρά και τιμή, να μου παραχωρεί ο Μάκης Αγγελόπουλος, τη συνέντευξη που διαβάσατε στη σημερινή «ΩΡΑ», είχαμε και τα σχόλια του CEO της Euroleague, Ζόρντι Μπερτομέου για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ. Σχόλια που ήρθαν να επιβεβαιώσουν για μια ακόμα φορά, στον απόλυτο βαθμό, τα όσα λέει ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, εδώ και πολύ καιρό συν τα όσα είπε στην «ΩΡΑ».

Απολαύστε λοιπόν, δηλώσεις Μπερτομέου: «Η Euroleague είναι μια εταιρεία, όχι μια ομοσπονδία. Ο τρόπος εργασίας μας είναι καθαρά επιχειρηματικός. Εάν υπάρχει μια απλή  πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία των έντεκα ιδιοκτητών, μπορεί μια ομάδα να παίζει στην Ευρωλίγκα χωρίς να χρειάζεται να παίζει στο εθνικό της πρωτάθλημα».

Τι άλλο να πει δηλαδή ο άνθρωπος και πόσο πιο ξεκάθαρα; Ποιο μπάσκετ, ρε παιδιά; Εδώ μιλάμε για μπίζνα! Για κονόμα! Αυτό λέει ο Μπερτομέου. Οι 11 ομάδες που μπορούν να διαθέτουν μπάτζετ από 15 εκατομμυριάκια το χρόνο και πάνω, πήραν ένα δεκαετές κλειστό συμβόλαιο από μια εταιρεία και παίζουν μεταξύ τους. Και οι άλλες 650 ομάδες που παίζουν μπάσκετ στην Ευρώπη, να πάνε να… κουρευτούν! Μιλάμε για μια ντροπή πραγματική, για ένα άθλημα εντελώς εγκλωβισμένο.

Έχω την αίσθηση ότι η ΑΕΚ, παράλληλα με τα όσα πετυχαίνει σε αγωνιστικό επίπεδο, για να ισχυροποιεί τη θέση της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μέσα σε ένα καθεστώς-ορισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού, θα αναλάβει σύντομα και πρωτοβουλίες για τη διάσωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ή μάλλον, για να ακριβολογούμε για την επιστροφή του κανονικού μπάσκετ γιατί αυτό το πράγμα, δεν έχει σχέση, ούτε με μπάσκετ, ούτε με αθλητισμό. Και στην τελική, ας πάνε οι 11 «παρτάκηδες» στην Ευρωλίγκα τους, όπως πολύ σωστά είπε ο Μάκης, να παίζουν μεταξύ τους κάθε χρόνο.

Αλλά με το να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, με το να έχουν οι «11» βρέξει-χιονίσει, εγγυημένα ετήσια έσοδα από τηλεοπτικά, χορηγίες, εισιτήρια από τα εμπορικά ματς, που και πάλι δεν τους φτάνουν (τόσο πετυχημένη είναι η «εταιρεία» του Μπερτομέου) αφού οι πλούσιοι ιδιοκτήτες τους, βάζουν κι άλλα 5 εκατομμύρια τουλάχιστον προκειμένου να φτάνουν τα 15 και η ΑΕΚ και κάθε… ΑΕΚ χωρίς όλα αυτά τα έσοδα, να πρέπει να «ματώνει» και να βάζει 5-6 εκατομμύρια για να παλεύει με τα… θηρία, δεν μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα με ίσους όρους και από την ίδια αφετηρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X