Στα... δύσκολα έχει Πόνσε

Στα... δύσκολα έχει Πόνσε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Εζέκιελ Πόνσε έχει βαλθεί να… τρελάνει τους πάντες και τα πάντα με τις επιδόσεις του. Ο Αργεντινός επιθετικός ήρθε δανεικός στην ΑΕΚ από την Ρόμα, με σκοπό να μπει στα παπούτσια του Σέρχιο Αραούχο , που αποχώρησε για την Λας Πάλμας και την Segunda Division. Ο 21χρονος φορ σκοράρει με… μανία, έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις του πρώην επιθετικού της «Ένωσης» ενώ κατάφερε να περάσει με μεγάλη επιτυχία και τον προηγούμενο… σκόπελο του. Ποιος ήταν αυτός; Να χριστεί σκόρερ σε κάποιο ντέρμπι της πρωταθλήτριας! Ο Πόνσε έχει ήδη πετύχει 14 τέρματα στην εφετινή Super League, όντας στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, ένα γκολ πίσω από τον Ευθύμη Κουλούρη και βάζει πλώρη για την πρωτιά.

Ο Αργεντινός killer κέρδισε ακομα ένα στοίχημα, καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ στο Καραϊσκάκη. «Εκτέλεσε» και τους δυο μεγάλους αντιπάλους της πρωταθλήτριας, την στιγμή που στον πρώτο γύρο δεν είχε καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε κάποιο ντέρμπι. Ο Πόνσε βροντοφώναξε «παρών» και στα δυο μεγάλα ματς της ομάδας, σκοράροντας τόσο κατά των «ασπρόμαυρων» όσο και κατά των «ερυθρολεύκων». Ο 21χρονος πήρε από το χεράκι την ΑΕΚ, την ώρα που τα υπόλοιπα «αστέρια» της ομάδας… απουσίαζαν!

Ο Πόνσε έχει δύο γκολ, οι υπόλοιποι… κανένα!

Είναι δεδομένο πως ο Εζέκιελ Πόνσε είναι ένας δεινός εκτελεστής, που ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορεί να στείλει την μπάλα στο πλεκτό με όποιον τρόπο θέλει. Είναι επίσης δεδομένο το γεγονός, πως την περσινή πρωταθληματική σεζόν της ΑΕΚ, οι πρωτοκλασάτοι παίκτες της ομάδας συνέβαλλαν τα μέγιστα στα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος. Κάτι, που δεν συμβαίνει φέτος!

Ο Πόνσε έχει σκοράρει τόσο κατά του ΠΑΟΚ όσο και κατά του ΟΣΦΠ, στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. ΄Ήταν καταλυτικός και στις δυο αναμετρήσεις, με την ΑΕΚ να παθαίνει όμως μπλακ-άουτ στο δεύτερο μέρος του αγώνα του Φαλήρου. Τα υπόλοιπα «αστέρια» των «κιτρινόμαυρων» δεν κατάφεραν να φανούν στα μεγαλα παιχνίδια. Ο λόγος για τους Μάρκο Λιβάγια και Πέτρο Μάνταλο, που αποτελούν ηγετικές μορφές της ΑΕΚ. Την φετινή σεζόν, οι δυο ποδοσφαιριστές δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στα ματς με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ. Μόνο, ο Κροάτης έχει μια ασίστ, στο εντός έδρας ντέρμπι με τους «ασπρόμαυρους», με τον Πόνσε να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό με καρφωτή κεφαλιά. Σε αυτά τα ντέρμπι, παρότι είναι νέος παίκτης της ομάδας, ο Πόνσε βγήκε μπροστά, τράβηξε… κουπί, με τους υπόλοιπους όμως να μένουν… πίσω και να μην βοηθούν σημαντικά την πρωταθλήτρια στις μεγάλες μάχες της Super League.

Και είναι σημαντικό το γεγονός, καθώς την περσινή σεζόν, έκαναν… πάρτι κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους της «Ένωσης». Ο Μάρκο Λιβάγια είχε καθοριστικά γκολ κόντρα σε ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ΠΑΟ στην Λεωφόρο, ενώ είχε βγάλει και την ασίστ στον Πέτρο Μάνταλο, με τον αρχηγό να κάνει το 3-2 στο απίθανο ματς με τον ΟΣΦΠ, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Επομένως, είναι και αυτή μια σημαντική παράμετρος για την θέση της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Στα μεγάλα ματς… φαίνεται μόνο ο Εζέκιελ Πόνσε, ο οποίος σκοράρει ακατάπαυστα, χωρίς να έχει όμως την απαιτούμενη βοήθεια από τους υπόλοιπους άσους της ομάδας. Επί της ουσίας, ο δανεικός φορ από την Ρόμα παίρνει σχεδόν άριστα σε όλα. Killer μέσα στο «κουτί», με μεγάλες εμφανίσεις και στα ντέρμπι της Ένωσης.

Άφαντος και ο αντί-Λάζαρος

Βεβαίως, δεν είναι μόνο ο Μάρκο Λιβάγια και ο Πέτρος Μάνταλος. Είναι και ο αντικαταστάτης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο Λούκας Μπογέ. Ο Αργεντινός ήρθε στην ΑΕΚ για να μπει στα… παπούτσια του ποδοσφαιριστή του ΟΣΦΠ, χωρίς να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να δικαιώσει τις προβλέψεις. Οι εμφανίσεις του δανεικού από την Τορίνο παίκτη, κινούνται κάτω του μετρίου, με τον Αργεντινό να μην έχει βοηθήσει την ΑΕΚ ούτε στα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος. Ο Μπογέ έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις μια φορά, ενώ έχει μοιράσει και μια ασίστ. Δεν κάνει την δουλειά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, με τον πρώην παίκτη της «Ένωσης» να έχει πέρυσι 7 τέρματα στο πρωτάθλημα, 2 στην Ευρώπη και 6 στο Κύπελλο Ελλάδος.

Άπαντες έχουν αντιληφθεί την εκτελεστική δεινότητα του Εζέκιελ Πόνσε και την σημαντικοτάτη συνεισφορά του στα ντέρμπι. Όμως, η ΑΕΚ δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από τον 21χρονο Αργεντινό. Με την πρώτη και την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος να έχουν κάνει… φτερά, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κυνηγάει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Και με το προβάδισμα που έχει η «Ένωση» για την πρόκριση στα ημιτελικά, γίνεται αντιληπτό πως είναι πολύ πιθανή μια σύγκρουση είτε με τον ΠΑΟΚ είτε με τον ΟΣΦΠ. Οπότε, είναι αναγκαίο κακό για την ΑΕΚ να εμφανιστούν στο γήπεδο οι περσινοί «κιτρινόμαυροι»… καταλύτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X