Οι... χαϊδεμένοι του ΕΣΑΚΕ και η ασέβεια προς την Παγκόσμια ΑΕΚ

Η Βασίλισσα του κόσμου και τα αυτονόητα
Photo Credits: INTIME

Έχοντας επιστρέψει από τη Βραζιλία με την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, η ΑΕΚ στρέφεται στην… επόμενη μέρα και τις υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η «Βασίλισσα» θέλει να πάρει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην Betshop Basket League και ταυτόχρονα να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στους «16» του Basketball Champions League στην προσπάθεια της για το back-to-back στη διοργάνωση της FIBA.

Ωστόσο, με το πρόγραμμα του ελληνικού πρωταθλήματος να γίνεται γνωστό από τον ΕΣΑΚΕ παρατηρήθηκε μία καλύτερη διαχείριση της ροής των αγώνων όσον αφορά τις ομάδες της Ευρωλίγκας προκειμένου να ξεκουραστούν κατάλληλα ενόψει των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σε αντίθεση με αυτές που είναι στο BCL, οι οποίες θα… πνιγούν από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα έχουν διακοπή στο πρωτάθλημα για την προετοιμασία τους ενόψει Play-offs της Ευρωλίγκας (σ.σ. εάν… καταφέρουν να περάσουν τελικά), με τον ΕΣΑΚΕ να βάζει εμβόλιμη αγωνιστική στην Basket League, στις 10 Απριλίου προκειμένου να ξεκουράσει τα… χαϊδεμένα του.

Όσον αφορά την Ευρωλίγκα, η κανονική περίοδος της διοργάνωσης ολοκληρώνεται 4-5 Απριλίου και τα play-off της ξεκινούν στις 16 του ίδιου μήνα.

Από την άλλη πλευρά, αυτή του Basketball Champions League δηλαδή, όποιος από τους ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Προμηθέας Πατρών προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης θα το έχει κάνει έχοντας κανονικά υποχρεώσεις στην Basket League, χωρίς να έχει… πάρει ανάσα.

Βάση προγράμματος, η φάση των προημιτελικών της διοργάνωσης της FIBA ξεκινούν από 26-27 Μαρτίου και ολοκληρώνονται 2-3 Απριλίου, όπου την ίδια περίοδο η ΑΕΚ καλείται να δώσει «μάχες» και στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας τυπικά ματς ανά τρεις ημέρες.

Συγκεκριμένα, το σύνολο του Λούκα Μπάνκι θα ταξιδέψει στην μακρινή Λήμνο για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ήφαιστο (23/03, 15:45), ενώ μια εβδομάδα μετά θα φιλοξενήσει τον Άρη στο Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για την 21η αγωνιστική.

Άρα, η ΑΕΚ εφόσον καταφέρει να προκριθεί αντί του ΠΑΟΚ στη φάση των «16» του BCL, στα προημιτελικά θα έχει να αντιμετωπίσει μια εκ των Μπάνβιτ-Μπάμπεργκ, με τη «Βασίλισσα» να συνεχίζει και εντός συνόρων να έχει συνεχόμενες υποχρεώσεις. Εν αντίθεσή οι δύο «αιώνιοι»  λόγω της εμβόλιμης θα έχουν «ρεπό» για μια εβδομάδα προκειμένου να ανασυγκροτηθούν για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Ο προγραμματισμός του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν τιμά καθόλου την ΑΕΚ ούτε δείχνει κάποιο σεβασμό προς το «πρόσωπο» της. Οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ θα έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό αρχικά στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του μπάσκετ και έπειτα στην ομάδα η οποία έχει φέρει τους τελευταίους δύο διεθνείς τίτλους στην Ελλάδα και την διαφημίζει συνεχώς.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X