Μουρατόρε: «Να συνεχίσουμε να βοηθάμε στην παγκόσμια εξέλιξη του μπάσκετ»

Μουρατόρε: «Να συνεχίσουμε να βοηθάμε στην παγκόσμια εξέλιξη του μπάσκετ»
Photo Credits: INTIME

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ωστόσο η εξαιρετική οργάνωση που υπήρχε στη Βραζιλία αυτές τις μέρες, ήταν κάτι που έγινε αντιληπτό από τον Οράσιο Μουρατόρε.

Ο πρόεδρος της FIBA, βρέθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για να παρακολουθήσει από κοντά το Final-4 για το Διηπειρωτικό Κύπελλο και παραχώρησε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως η οργάνωση κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα ενώ στο τέλος στάθηκε στην πρόθεση και τη θέληση της FIBA, προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων σε αυτό το τουρνουά στο μέλλον, με εκπροσώπους και από τις υπόλοιπες ηπείρους της γης, που δεν ήταν παρούσες αυτή τη φορά και έτσι τυπικά το Διηπειρωτικό Κύπελλο να γίνει ακόμα πιο… Παγκόσμιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού προέδρου έχουν ως εξής:

Για την οργάνωση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό το Κύπελλο. Ήταν εξαιρετική η οργάνωση και το τεχνικό επίπεδο, χάρις στις ομάδες που ήρθαν στη Βραζιλία».

Ο Αργεντινός πρόεδρος, στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις ομάδες που έδωσαν το «παρών» και έτσι πρόσδωσαν ένα ιδιαίτερο πρεστίζ στον θεσμό: «Για τη FIBA, πρόκειται για μία επίδειξη της αφοσίωσής μας και δείχνει τον στόχο μας, για να συνεχίσουμε να βοηθάμε στην εξέλιξη του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη φορά, δουλέψαμε με τέσσερις σπουδαίες λίγκες: το ΝΒΑ, τη βραζιλιάνικη National League, την National League της Αργεντινής και το ευρωπαϊκό Basketball Champions League, μαζί με τέσσερις σπουδαίες ομοσπονδίες χωρών, όπως είναι εκείνες της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

Για τα μελλοντικά πλάνα του θεσμού: «Αυτό το Κύπελλο είναι ένα μέρος του πρότζεκτ που αναζητά η FIBA για να αυξήσει το επίπεδο των παγκοσμίων διοργανώσεων. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μπορέσουμε να καλωσορίσουμε τους πρωταθλητές των λιγκών της Ασίας και της Αφρικής. Αυτή η αναγέννηση του Intercontinental Cup εδώ στο Ρίο, είναι το πρώτο βήμα σε ένα μονοπάτι που οδηγεί σε ένα τουρνουά με περισσότερους συμμετέχοντες και μεγαλύτερο ανταγωνισμό».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X