Ο δρόμος του δευτεραθλητή στα προκριματικά του Champions League

Ο δρόμος του δευτεραθλητή στα προκριματικά του Champions League
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην έναρξη της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν, η Ελλάδα έφτασε μόλις μια… ανάσα από το να έχει δυο ομάδες της στους ομίλους του Champions League.

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που το κατάφερε, αφού απέκλεισε Σέλτικ-Βίντι, μπαίνοντας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο ο ΠΑΟΚ παρότι άφησε εκτός Βασιλεία και Σπαρτάκ, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπενφίκα ένα βήμα πριν από τους ομίλους, με αποτέλεσμα να συνεχίσει στο Εuropa League.

Οσον αφορά τη φετινή χρονιά για την ομάδα που θα κατακτήσει την δεύτερη θέση στην Super League δεν θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ακολούθησε το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ.

Η ελληνική ομάδα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και οι συνολικά 11 ομάδες (μπορεί να γίνουν και 10) που θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο μονοπάτι.

Οι «Νοn Champions» λοιπόν θα είναι:
Ο δεύτερος της Ελλάδας (15η)
Ο δεύτερος της Ολλανδίας (14η)
Ο δεύτερος της Τσεχίας (13η)
Ο δεύτερος της Ελβετίας (12η)
Ο δεύτερος της Αυστρίας (11η)
Ο δεύτερος της Τουρκίας (10η)
Ο δεύτερος του Βελγίου (9η)
Ο δεύτερος της Ουκρανίας (8η)
Ο δεύτερος της Πορτογαλίας (7η)
Ο τρίτος της Ρωσίας (6η)
Ο τρίτος της Γαλλίας (5η)

Πως από αυτές τις 11 ομάδες θα φτάσουμε στις 2 που θα προκριθούν στους ομίλους τους Champions League;

Στον 2ο προκριματικό γύρο (δεν υπάρχει πρώτος προκριματικός στο συγκεκριμένο μονοπάτι) θα μπουν οι ομάδες από την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Τσεχία, την Ελβετία, την Αυστρία και την Τουρκία. Εκεί θα χωριστούν σε ισχυρούς κι ανίσχυρους θα κληρωθούν 3 ζευγάρια και οι 3 που θα προκριθούν θα περάσουν στον 3ο προκριματικό γύρο.

Στον 3ο προκριματικό γύρο οι τρεις που θα προκριθούν θα προστεθούν στις πέντε ομάδες από το Βέλγιο, την Ουκρανία, την Πορτογαλία, την Ρωσία και την Γαλλία. Επίσης θα υπάρξει κλήρωση και θα προκύψουν 4 ζευγάρια με τους νικητές να προκρίνονται στην φάση των play off.

Στα play off δεν θα υπάρχουν νέες ομάδες. Οι 4 νικήτριες θα σχηματίσουν 2 ζευγάρια (πάντα μέσα από κλήρωση) και οι δύο ομάδες που θα επικρατήσουν θα προκριθούν στους ομίλους του Champions League.

Πως οι 11 ομάδες μπορούν να γίνουν 10; Δηλαδή ο δεύτερος της Ελλάδος να γλιτώσει τον 3ο του γαλλικού πρωταθλήματος σε μελλοντική κλήρωση. Εάν ο κάτοχος του Europa League εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Champions League μέσα από το πρωτάθλημα (όπως για παράδειγμα έγινε με την Ατλέτικο πέρσι) τότε η τρίτη ομάδα της Γαλλίας προκρίνεται αυτόματα στους ομίλους τους Champions League.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα υπάρξουν δύο αλλαγές στον 2ο προκριματικό.

Για την ακρίβεια οι ομάδες από την Αυστρία και την Τουρκία θα κερδίσουν ένα προκριματικό γύρο και θ’ ανέβουν αυτόματα στον τρίτο. Αυτό σημαίνει πως ο δεύτερος της Ελλάδας στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα κληρωθεί με ομάδα είτε της Τσεχίας, είτε της Ολλανδίας, είτε της Ελβετίας.

Για να έχετε μια εικόνα και πιθανών αντιπάλων σας γράφουμε και ποιες ομάδες είναι αυτήν την στιγμή στα πρωταθλήματά τους σε θέση ν’ αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League στο μονοπάτι των «Non Champions»

Ελλάδα-Ολυμπιακός
Ολλανδία-Αγιαξ
Τσεχία-Βικτόρια Πλζεν
Ελβετία-Βασιλεία
Αυστρία-Λίντσερ
Τουρκία-Γαλατασάραϊ
Βέλγιο-Μπριζ
Ουκρανία-Ντιναμό Κιέβου
Πορτογαλία-Μπενφίκα
Ρωσία-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Γαλλία-Λιόν

Προφανώς θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στις ομάδες μιας κι ακόμα έχουμε Φλεβάρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X