Η τετράδα στην άμυνα και οι τρεις στο κέντρο

Ανοίξτε το δρόμο για τον τελικό – Ψηφίστε για τον αντίπαλο της ΑΕΚ στα προημιτελικά!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκανε την Τετάρτη κάποια δοκιμή, αλλά ενόψει του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι πολλές οι λύσεις και οι δυνατότητες.

Στο ντέρμπι του Φαλήρου κόντρα στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ θα παίξει τα ρέστα της για την κατάκτηση της 2ης θέσης. Όλα δείχνουν πως αν δεν προλάβει ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, δύσκολα θα υπάρξει τριάδα στα μετόπισθεν, που έτσι και αλλιώς χωλαίνει ως διάταξη μιας και δεν υπάρχει διαθέσιμος αριστερός μπακ χαφ.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα παραταχθεί με τετράδα στην άμυνα. Από εκεί και πέρα, όπως σε κάθε ντέρμπι πολλά κρίνονται από τη μάχη της μεσαίας γραμμής. Για αυτό και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δούμε την ΑΕΚ με τριάδα στο κέντρο. Άλλωστε πλέον υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να το υποστηρίξει αυτό το σχήμα.

Ο Σιμόες είναι «καθαρό» 6άρι. Ο Κρστίτσιτς είναι 8άρι με όλη τη σημασία της λέξης. Και ο Μάνταλος μπορεί να υποστηρίξει όπως έκανε όλο το τελευταίο διάστημα με επιτυχία το ρόλο του δεύτερου εσωτερικού μέσου. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν η ΑΕΚ ίσως επιχειρήσει να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και αν επιβάλλει το ρυθμό της.

Όσο για… εναλλακτικές ακόμα και αν δεν προτιμηθεί ο Μάνταλος, υπάρχει ο Άλεφ για να παίξει ως εσωτερικός μέσος, καθώς εξέτισε την ποινή του, αλλά και ο Γαλανόπουλος ως δεύτερος αμυντικός μέσος με περισσότερα τρεξίματα. Σε αυτή την περίπτωση ο Μάνταλος ενδέχεται να προωθηθεί μπροστά. Είτε στο ένα άκρο της επίθεσης σε διάταξη 4-3-3 είτε στην κορυφή του ρόμβου σε διάταξη 4-4-2.

Αν επιλεγεί το πρώτο σενάριο, με τον Μάνταλο στα χαφ, τότε Λιβάια και Πόνσε θα είναι οι δύο της τριάδας της επίθεσης με τον Μπακασέτα και τον Μπογέ να διεκδικούν φανέλα βασικού.

Αν η ΑΕΚ παίξει με ρόμβο, πιθανότατα θα παίξουν στην επίθεση οι Λιβάια και Πόνσε με τον Μπακασέτα ή τον Μάνταλο πίσω τους…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X