Δυνατός αντίπαλος o ΠΑΟΚ, άλλα...στην Ευρώπη είναι αλλιώς! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δυνατός αντίπαλος o ΠΑΟΚ, άλλα...στην Ευρώπη είναι αλλιώς! (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ό,τι έγινε με δυσκολία πέρυσι, οι «κιτρινόμαυροι» φέτος το έκαναν να φαίνεται… εύκολο! Η ΑΕΚ τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του Basketball Champions League έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης από τον Γ’ Όμιλο όπου βρισκόταν.

Η ΑΕΚ από το βράδυ της Τρίτης (06/02) μετά τη νίκη της επί της Αντβέρπ (77-76) έμαθε και τις υποψήφιες αντιπάλους της, οι οποίες ήταν οι ομάδες που κατέκτησαν την 4η θέση στους υπόλοιπους τρεις ομίλους.

Η κληρωτίδα, ωστόσο, φαίνεται πως είχε κέφια, αφού στο… δρόμο της «Βασίλισσας» ήρθε ένας… καλός γνωστός της. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον ΠΑΟΚ!

Ο πρώτος αγώνας των δυο ομάδων θα γίνει σήμερα (19:30) στην Πυλαία, ενώ η ρεβάνς του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου.

Ο ΠΑΟΚ διανύει την τρίτη του χρονιά στο Basketball Champions League, ενώ είναι και η τρίτη του φορά που παίρνει και την πρόκριση στους «16» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της FIBA.

Ιδιαίτερες συστάσεις για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν χρειάζονται, αφού οι «ασπρόμαυροι» έχουν τεθεί ήδη αντιμέτωποι με τη «Βασίλισσα» για τις εγχώριες υποχρεώσεις των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν.

Έτσι λοιπόν, για άλλη μια φορά, σε ακόμα μια διοργάνωση, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα τεθούν αντιμέτωποι φέτος, στο πρώτο ελληνικό ντέρμπι στην ιστορία του Βasketball Champions League.

Η ιστορία δείχνει πως η Ένωση όποτε πετυχαίνει τους «ασπρόμαυρους» στην Πυλαία τα… βρίσκει λίγο σκούρα, αφού στις δύο από τις τρεις φορές που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τη φετινή σεζόν, οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν με άσχημο τρόπο στην συμπρωτεύουσα.

Η πρώτη τους φετινή συνάντηση έγινε τον περασμένο Οκτώβριο (13/10) για την 2η αγωνιστική της Betshop Basket League. Η ΑΕΚ είχε επικράτησε εύκολα (91-71) του αποδεκατισμένου ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, παίρνοντας την πρώτη φετινή της νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα με κορυφαίους τους Λαρεντζάκη – Χάντερ.

Η επόμενη συνάντηση έγινε λίγες εβδομάδες μετά και πιο συγκεκριμένα τον Νοέμβριο (03/11) για την φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, όπου οι Θεσσαλονικείς απέκλεισαν την κάτοχο του τροπαίου από τη συνέχεια του θεσμού, με τους «κιτρινόμαυρους» να γνωρίζουν την ήττα με 82-80 και τον ΠΑΟΚ να φτάνει μέχρι τον τελικό, οπού ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Τελευταία φετινή συνάντηση των δύο «Δικεφάλων» έγινε ξανά στην Πυλαία. Αυτή τη φορά όμως για τον επαναληπτικό των δύο ομάδων, στο πλαίσιο της 15η αγωνιστικής της Betshop Basket League. Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι καθώς πήρε τη νίκη με 88-79 στο «PAOK Sports Arena»,  έχοντας διψήφια διαφορά στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Στα… της Ευρώπης τους, οι «ασπρόμαυροι» τερμάτισαν στην 4η θέση στον Β’ Όμιλο (ρεκόρ 8-6), με την εντός έδρας ήττα τους από τη Τενερίφη, σε συνδυασμό με το «διπλό» της Ναντέρ στην έδρα της Χάποελ Χολόν, να τους φέρνει στην τέταρτη θέση και την… ΑΕΚ!

Οσον αφορά τα αγωνιστικά, οι Θεσσαλονικείς είναι η ομάδα με το καλύτερο ποσοστό τριπόντου σε όλο το BCL, με τους «ασπρόμαυρους» να μετρούν 45,2% από τα 6,75μ.

Πάντα όμως σε μια ομάδα, υπάρχουν εκείνοι οι παίκτες που κάνουν την διαφορά. Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν αποτελεί εξαίρεση, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει την τύχη να βλέπει τρεις παίκτες του να ξεχωρίζουν.

Ο λόγος για τους Λίνο Χρυσικόπουλο, Φιλ Γκος και Ουίλιαμ Χάτσερ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την σημαντική συνεισφορά του Γιάνικ Μορέιρα, ο οποίος αγωνίστηκε σε 9 ματς με την «ασπρόμαυρη» φανέλα (πριν αποχωρήσει για την Μπολόνια) και πρόλαβε να μετρήσει 11,9 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά αποχώρησε από το ρόστερ λόγω οικονομικών προβλημάτων του ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά αυτούς που… συνεχίζουν στην ομάδα, ο Έλληνας φόργουορντ διανύει εξαιρετική σεζόν, με 11,6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 14 συμμετοχές! Αποκορύφωμα οι 24 πόντοι του (6/7 τρίποντα) στην εκτός έδρας νίκη επί της Τενερίφης.

Όσο για τον Γκος, θα λέγαμε πως έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη. Ο 36χρονος γκαρντ καθοδηγεί τους συμπαίκτες του στο γήπεδο -και όχι μόνο- και δείχνει στο παρκέ πως με την εμπειρία του, δίνει ένα στοιχείο που λείπει στον από τους Θεσσαλονικείς.

Απόδειξη οι 12,3 πόντους και 2,8 ασίστ του σε 12 αγώνες. Ακόμα και σε αυτή την ηλικία, δεν δυσκολεύεται να φτάσει τις… 20άρες, καθώς φέτος μετράει ήδη δύο. Και φτάνουμε στον Ουίλιαμ Χάτσερ, τον Αμερικανό που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και έφερε μαζί του ποιότητα στην επίθεση.

 

Η περίοδος αυτή είναι κάπως… δύσκολη για τους «ασπρόμαυρους» καθώς υπήρχαν αρκετά ερωτηματικά όσον αφορά το μέλλον της ομάδας, αφού τα οικονομικά προβλήματα τους είναι εμφανέστατα, με αποκορύφωμα την απουσία των Γκος και Χάτσερ, οι οποίοι δεν επέστρεφαν από τις ΗΠΑ μέχρι να μπουν λεφτά στον λογαριασμό τους. Εν τέλει, το θέμα λύθηκε και οι δύο αθλητές θα αγωνιστούν κανονικά στην αναμέτρηση με τη «Βασίλισσα».

Ασφαλώς, τα ματς κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι… ιδιαίτερα για την ΑΕΚ. Η αρμάδα του Λούκα Μπάνκι θέλει να δώσει απαντήσεις στο σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου και να αποδείξει πως οι δύο ήττες της φετινής σεζόν ήταν απλά μια… κακή παρένθεση, σε αυτό το αποδοτικό σύνολο που έχει «χτίσει».

Άπαντες, αναμένουν δυο αναμετρήσεις γεμάτες ένταση και πάθος, με τη «Βασίλισσα» να φιλοδοξεί και φέτος στην back-to-back κατάκτηση του BCL.

 

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X