Ο θησαυρός του Νεγρεπόντη στο Μουσείο της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» (ΦΩΤΟ)

Ο θησαυρός του Νεγρεπόντη στο Μουσείο της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην οικογένεια της ΑΕΚ βρίσκεται πλέον το πολύτιμο αρχείο του μυθικού Κώστα Νεγρεπόντη. Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, το οποίο θα στεγαστεί στην Αγια-Σοφιά μαζί με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, απέκτησε το πολύτιμο αρχείο του Κώστα Νεγρεπόντη, δωρεά των απογόνων του.

Ο Κώστας Νεγρεπόντης, η ψυχή της ΑΕΚ, που έφυγε από τη ζωή στις 18 Φεβρουαρίου του 1973 σε ηλικία 76 ετών, αποτελεί εκείνον που συνέδεσε το όνομα του περισσότερο από τον καθένα με την ΑΕΚ, από το παρελθόν της στην Πόλη, μέχρι και τα χρόνια της κυριαρχίας της στον ελλαδικό χώρο. Η σημαία της Ένωσης φόρεσε τελευταία φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα στις 6 Ιανουαρίου του 1935, όταν έπαιξε σε φιλική αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό στην Ελευσίνα. Στα χρόνια που φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα», ο μεγάλος «Νέγκρο» σκόραρε 89 φορές και κατέκτησε το κύπελλο του 1932.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΠΑΕ:
«To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, το οποίο θα στεγαστεί στην Αγια-Σοφιά μαζί με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, απέκτησε το πολύτιμο αρχείο του Κώστα Νεγρεπόντη, δωρεά των απογόνων του (στη φωτογραφία η δισέγγονη του θρυλικού άσου της ΑΕΚ, κ. Χριστίνα Ντερμιτζάκη, υπογράφει το σχετικό συμφωνητικό στα γραφεία της ΠΑΕ).
Πρόκειται για ανεκτίμητης αξιας αρχειακό υλικό από τη ζωή και την καριέρα του Κωνσταντινουπολίτη διεθνή ποδοσφαιριστή του Μεσοπόλεμου και εκ των πιονιέρων του μεγαλείου της ΑΕΚ, το οποίο περιλαμβάνει εκατοντάδες τεκμήρια (φωτογραφίες, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του Κώστα Νεγρεπόντη από τις πρώτες δεκαετίες της ζωής του στην Κωνσταντινούπολη έως τον θάνατό του το 1973).
Χάρη στην ευγενή αυτή δωρεά των απογόνων του εμβληματικού «Νεγκρό», πλουτίζεται σημαντικά το υπό κατασκευή Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ με αυτή τη σπανιότατη και ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας συλλογή, παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και ολόκληρη την οικογένεια της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως
#agiasofia #ourhistory».

Παρακάτω η ανάρτηση της ΠΑΕ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X