Το κίνητρο βρίσκεται στην ΑΕΚ!

Το κίνητρο βρίσκεται στην ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να πω την αλήθεια, με βάση όσα ίσχυαν τα τελευταία χρόνια, περίμενα πολύ διαφορετικό το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Ηταν ματς που έκριναν πολλά τα προηγούμενα χρόνια: κύπελλα, θέσεις ευρωπαϊκής κατάταξης, ακόμα και πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και θεωρώ πολύ βαρύ για την ΑΕΚ να πηγαίνει σε ένα τέτοιο ματς έχοντας απόσταση 14 βαθμών από την κορυφή και να είναι ουσιαστικά εδώ και πολύ καιρό εκτός πρωταθλήματος.

Για όσα συνέβησαν στο παρελθόν, τα έχουμε πει πολλές φορές. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, αλλά κατά τη δική μου οπτική ήταν απόρροια κυρίως του εφησυχασμού της ΑΕΚ. Υπερεκτίμησε κάποιες επιλογές, άργησε σε άλλες, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το βάρος της υπεράσπισης των κεκτημένων και παράλληλα της ευρωπαϊκής υπέρβασης. Αλλά τώρα αυτά είναι ιστορία, που στην ΑΕΚ φαίνεται να έχουν διδαχθεί από όσα λάθη υπήρξαν.

Το θέμα είναι το «σήμερα». Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα επίδειξης, που αδιαφορεί για κάθε παιχνίδι, σε οιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκεται. Και αυτό δεν αλλάζει ούτε τώρα. Οφείλει απέναντι στην ιστορία της, να είναι ανταγωνιστική και να δώσει τα πάντα ώστε να σπάσει το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.
Θα μπορούσα να σας αραδιάσω ένα σωρό αναλύσεις για το πώς πρέπει να εφαρμοστεί το 3-5-2 για να κλείσει τα δυνατά άκρα του ΠΑΟΚ. Να σας πω για τον κομβικό ρόλο του Μπακάκη στην αμυντική ισορροπία. Να συζητήσουμε για τη δύναμη του άξονα. Να αναλύσουμε αν ταιριάζει καλύτερα ο Κρίστισιτς ή ο Αλεφ και ποιος θα έπρεπε να βγει για να μπει ο Σέρβος. Αλλά θεωρώ αυτές τις αναλύσεις, ήσσονος σημασίας.

Μπορεί κάποιοι να θεωρηθούν παρωχημένα τα σχόλια περί ψυχής και πάθους. Στη δική μου αντίληψη για το ποδόσφαιρο, από τις μικρές ηλικίες μέχρι τα 5Χ5 που μαζευόμαστε και βγάζουμε τα σωθικά μας, το σημείο κλειδί είναι το πάθος. Η θέληση να τα δώσεις όλα, να μη συμβιβάζεσαι με την ήττα. Ειδικά, όταν οι διαφορές δεν είναι τόσο αστρικές, όσο εμφανίζει η βαθμολογία.

Για τους παίκτες της ΑΕΚ, το πρώτιστο που πρέπει να υπάρχει το βράδυ είναι εγωισμός. Να δείξουν προς όλους, πως δεν υπολείπονται σε τίποτα. Να βγάλουν τη λέζα που επιχείρησαν με πολλή προσπάθεια να τους φορτώσουν από πέρυσι. Να εμφανίσουν ξανά εκείνη τη γυαλάδα στο μάτι, που πέρυσι τους έδωσε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ακόμα και όταν βρέθηκαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο.

Για να μη λησμονούμε την ιστορία των δύο τελευταίων αγώνων, τα πράγματα ήταν πολύ συγκεκριμένα: στον τελικό, η ΑΕΚ ήταν σαφές – τραγικά κάκιστα κατά τη γνώμη μου – πως είχε ξεμείνει από κίνητρο, πως είχε μείνει στους πανηγυρισμούς του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε εκείνο το ματς ως παιχνίδι δίχως αύριο. Στον πρώτο γύρο, η ΑΕΚ επιχείρησε να παίξει μπάλα, είχε δυο δοκάρια και πλήρωσε ατομικά λάθη.

Τι δείχνουν αυτά; Πολύ απλά, πως τα ματς είναι θέμα θέλησης και συγκυριών. Οποιος το θέλει περισσότερο, όποιος είναι λίγο πιο τυχερός, μπορεί να πάρει τη νίκη. Μετά ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις, να θεωρεί πως μία νίκη ισοδυναμεί με έναν ολόκληρο πρωτάθλημα, αλλά αυτά είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η πραγματικότητα που δεν αλλοιώνεται, είναι πως στο κάθε ματς κερδίζει αυτός που το θέλει περισσότερο.

Το κίνητρο στο ΟΑΚΑ βρίσκεται από όποια πλευρά και αν το δεις, στην «κιτρινόμαυρη» γωνιά. Είναι η ευκαιρία να πάρει τα πάνω του ο κόσμος, να επιτευχθεί η πρώτη μεγάλη νίκη της χρονιάς μετά τις καλοκαιρινές για τα προκριματικά του Champions League, να αποδείξουν Ουζουνίδης και παίκτες πως μπορούν ακόμα να σώσουν την παρτίδα. Αυτά είναι κίνητρα που πρέπει να τους κάνουν να λυσσάνε για κάθε μπάλα, να τα δώσουν όλα για τη νίκη. Οι αποδείξεις, σε λίγες ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X