Ζουν ανάμεσα μας!

Ζουν ανάμεσα μας!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τώρα εσείς περιμένετε να σας πω, αν πρέπει να παίξει με τετράδα ή τριάδα στην άμυνα ο Ουζουνίδης. Δεν έχω να προσθέσω πολλά, πέραν μιας αναφοράς που είδα και στο μπλογκ του Τσίλη. Τώρα ειδικά που έχουν μείνει πολλοί λίγοι, η διαχείριση σε επίπεδο σωματικής δύναμης και ψυχολογίας είναι κριτήριο για τον Ουζουνίδη. Ούτε για το μπάσκετ θα πω, γιατί να πω την αλήθεια χαλάστηκα από τη σαββατιάτικη ήττα στη Θεσσαλονίκη και θέλω το χρόνο μου.

Αυτό που τις τελευταίες μέρες συνεχώς μου κεντρίζει το ενδιαφέρον και με τρελαίνει, είναι το θράσος με το οποίο επιχειρούν να παραχαράξουν την ιστορία τα αγόρια από τον Πειραιά. Συμβαίνουν πλέον τόσα πολλά, που δεν προλαβαίνεις να τους παρακολουθήσεις. Δεν μπορώ να πιστέψω το μέγεθος του γκαιμπελισμού που ασκούν και το χειρότερο, πόσο επηρεάζουν την κοινή γνώμη και τις απόψεις πολλών που θολώνουν από όσα βλέπουν.

Δείτε μόνο όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες: τη μία, λίγες μόνο μέρες έπειτα από τη φραστική επίθεση στον Τζήλο, τον είδαμε να ξυλοκοπείται αγρίως με σφυρί. Ηθικοί αυτουργοί μάλλον θα ήταν εξωγήινοι. Δεν μπορώ να πιστέψω πως το ήθος και η προσωπικότητα ανθρώπων που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τέτοιες συμπεριφορές.

Ο κυρ Σάββας, γεμάτος πόνο και μελαγχολία, βγήκε να πει εξυπναδακισμούς για μικτή χάντμπολ – ποδοσφαίρου. Μέχρι και χθες, εμφανίστηκε το αγόρι με τα μάτια τα μελιά, ο κυρ Βαγγέλης Μπαλόκας με το όνομα, να πει για όσα έζησε. Πως ο Ψωμιάδης του έσβησε πούρο, πως ο Μελισσανίδης τον απείλησε με όπλο! Που να τα πεις και ποιος να σε πιστέψει. Υπάλληλοι που άλλοτε εμφανίζονται σαν αγγελούδια και άλλοτε σαν ύαινες, ρίχνουν δηλητήριο.

Είναι κωμικό, αλλά έχουν καταφέρει να καθοδηγήσουν πολλούς να θεωρούν τη λέξη «εξυγίανση» αρνητική. Γιατί; Γιατί τους επιτρέπει να διεκδικούν ακόμα το πρωτάθλημα. Γιατί είναι η ομάδα που έχει ευνοηθεί σκανδαλωδώς στη Νέα Σμύρνη, έχει πάρει δεκάδες σφυρίγματα, δημιουργεί κλίμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πριν από κάθε παιχνίδι της. Που δεν πλήρωσε καν πρόστιμο για τον πόλεμο στο Ηράκλειο, που διαμαρτύρεται για τα πάντα.

Λένε πως δεν είναι δυνατόν να παίζουν τόσα ματς συνεχόμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ερώτημα έρχεται αβίαστα. Η ΑΕΚ δεν έπαιζε σε ανάλογους ρυθμούς πέρυσι. Είδατε κανέναν να κάνει την παραμικρή νύξη για να αναβληθεί αγωνιστική, να μετατεθεί κάποια μέρα ενός ματς, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η ζωή της. Όχι βέβαια. Μόνο βρωμιές και ελεεινές φήμες για το πώς έτρεχαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Ας ρωτήσουν τον Λάζαρο, που έσπευσαν να τον…κλέψουν.

Η εξυγίανση έγινε, με πρωταγωνίστρια την ΑΕΚ, για να υπάρχει ανταγωνισμός, ενδιαφέρον, να πάψει η μονοκρατορία του ενός. Και αυτό δεν αλλάζει, όσα λάθη και αν υπάρχουν. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έχει πληρώσει πιο ακριβά από κάθε άλλη, την εμπλοκή του παράγοντα αστυνομία, τους τακτικούς δικαστές, όλα. Για κάθε χέρι του Μάνταλου, υπάρχουν δεκάδες ιστορίες από το παρελθόν για να θυμίσουν τα αίσχη που συνέβαιναν. Ξέρουν πως στα ίσια δεν μπορούν να κερδίσουν ποτέ. Ούτε την ΑΕΚ δίχως επτά βασικούς, όπως συνέβη στον πρώτο γύρο.

Αυτό καλό είναι να υπάρχει στο μυαλό όλων, ειδικά όταν δέχονται καταιγισμό προπαγάνδας σε καθημερινή βάση. Να μη λησμονούν ποιος είναι απέναντι και δεν κρύβει καν την προβιά του λύκου. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Οσα χρόνια και αν περάσουν, αυτά που συνέβησαν την τελευταία 20ετία γράφτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη και το πετσί όλων.

Όπως συνέβαινε τα παλιότερα χρόνια, στην εποχή του Βαρδινογιαννισμού. Εκεί και αν δεν πρέπει κανείς να τρώει τον παπά των καλών παιδιών. Ιστορικά, ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που καταλήστεψε τα πάντα και προκάλεσε τα μεγαλύτερα δεινά της ΑΕΚ. Αντιλαμβάνομαι πως κάποιοι δεν τα έχουν ζήσει, ίσως να τα έχουν ξεχάσει στο πέρασμα των ετών, αλλά είναι γεγονότα που δεν αλλοιώνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X