Η προθεσμία για ένσταση του Παναθηναϊκού πλησιάζει

Η προθεσμία για ένσταση του Παναθηναϊκού πλησιάζει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη Δευτέρα (28/1) εκπνέει η προθεσμία που προβλέπει ο ΚΑΠ για ένσταση από τον Παναθηναϊκό για τον αγώνα με τη Λαμία, μετά την ενέργεια του Τάσου Παπαπέτρου να μην επιτρέψει στις δύο ΠΑΕ να πραγματοποιήσουν τέταρτη αλλαγή στην παράταση.

Μπορεί όλοι να συζητάνε για πιθανό ντέρμπι Ολυμπιακού (που «έπεσε» στη Λαμία στην κλήρωση της Παρασκευής 25/1) – Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδας στους «8», σε περίπτωση ένστασης, δικαίωσης και πρόκρισης των «πράσινων» σε βάρος της ομάδας της Φθιώτιδας, αλλά, όπως αποκαλύπτει το SDNA, προκύπτουν ερωτηματικά και για την τύχη της κλήρωσης αλλά πολύ περισσότερο για το πρόγραμμα στη συνέχεια του θεσμού.

Όσον αφορά την κλήρωση, το σκεπτικό της ΕΠΟ και της νομικής υπηρεσίας, όπως δήλωσε στο SDNA, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, είναι ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. «Θα μπει στο ζευγάρι και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό όποιος νικήσει γιατί μπορεί ενδεχομένως, να ξαναγίνει ο αγώνας αλλά να νικήσει η Λαμία».

Θα πρέπει να σημειωθούν δύο πράγματα:

1. Το συγκεκριμένο «σενάριο» δεν προβλέπεται πουθενά στους κανονισμούς. Να μην επαναληφθεί η διαδικασία δηλαδή αλλά να αντικατασταθεί η ομάδα που έχει κληρωθεί. Για την ακρίβεια, ούτε για αντικατάσταση γίνεται λόγος πουθενά, ούτε για επανάληψη της κλήρωσης. Νομικό κενό δηλαδή… Η αντικατάσταση πάντως, αποτελεί τακτική της UEFA και η ΕΠΟ είναι υπό την Επιτροπεία της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Κάτι τέτοιο άλλωστε (αντικατάσταση), είχε γίνει το 2011 μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου τη θέση του οποίου στο Europa League είχε πάρει η Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο, την οποία νωρίτερα, είχαν αποκλείσει οι «ερυθρόλευκοι».

2. Σε περίπτωση προσφυγής κάποιας ομάδας (του Ολυμπιακού για παράδειγμα) για την κλήρωση, την απόφαση περί επανάληψης ή μη της διαδικασίας, δεν θα την πάρει η ΕΠΟ αλλά η Πειθαρχική Επιτροπής της Ομοσπονδίας που αποτελείται από τακτικούς δικαστές. Η ΕΠΟ βέβαια, θα κληθεί να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Το πρόβλημα που σίγουρα θα δημιουργηθεί αφορά τις ημερομηνίες.

Σε περίπτωση δικαίωσης του Παναθηναϊκού σε ενδεχόμενη ένσταση και απόφασης για επανάληψη του αγώνα, αυτός θα διεξαχθεί στις 6 Φεβρουαρίου, ημερομηνία στην οποία έχουν οριστεί οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «8».

Τα παιχνίδια αυτά δεν θα γίνουν το συγκεκριμένο τριήμερο (4-6/2), θα μετατεθούν  για το τριήμερο 26-28/2 όπου έχουν οριστεί οι ρεβάνς και το πρόγραμμα θα πρέπει να πάει πίσω. Μόνο που μέχρι τις 12 Μαϊου (ο τελικός έχει οριστεί για τις 18), δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες.  Μόνο η 28η Απριλίου είναι κενή αλλά τότε υπάρχει Αργία λόγω Πάσχα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάρτιο δεν υπάρχει καμία κενή ημερομηνία στο καλεντάρι ενώ τον Απρίλιο στις 2-4/4 και 24-25/4 έχουν προγραμματιστεί οι ημιτελικοί του θεσμού.

Όλα αυτά, από τη στιγμή που η UEFA, έχει απαγορεύσει να διεξάγονται αγώνες την ίδια ημέρα με παιχνίδια του Champions ή του Europa League, έστω και αν γίνονται νωρίτερα χρονικά. Αν δεν αλλάξει στάση λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα δημιουργηθεί τεράστιο μπάχαλο, εφόσον φτάσουμε στο συγκεκριμένο σημείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X