H Τρίπολη στην Καλογρέζα και τα δύο βαρόμετρα

Ξυπνήστε και κυνηγήστε το, ξανά νίκη για την ΑΕΚ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Τρίπολη έρχεται στην Καλογρέζα στην οποία έχει λαχταρήσει αρκετές φορές τόσο την ΑΕΚ όσο και τον προπονητή της όσο αυτός βρισκόταν σε άλλους πάγκους. Δυνατή ομάδα που η πορεία της στη σεζόν δεν φανερώνει τη γενικότερη δυναμική της για αυτό και θέλει προσοχή χωρίς ίχνος αέρα σε κανένα μυαλό λόγω του πρόσφατου αποτελέσματος στους Ζωσιμάδες (αυτό έλειπε κιόλας).

Είναι μια καλή ευκαιρία για την ομάδα να δώσει την αίσθηση της αυτοπεποίθησης τόσο στον εαυτό της όσο και στον περίγυρο για να «αγοράσει» κι άλλη ηρεμία με την οποία θα πορευτεί στη συνέχεια της σεζόν. Σε αγωνιστικό επίπεδο πάντως, τουλάχιστον μέχρι το τέλος είναι ξεκάθαρα τα πιο φανερά σημεία αναφοράς της…

Το μεγάλο ποντάρισμα στον Κρίστισιτς

Στον αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα πήραμε μια πρώτη εικόνα από τις δυνατότητες του Νέναντ Κρίστισιτς ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Σέρβος μέσος έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεδομένης και της χρησιμοποίησής του από τον Μαρίνο Ουζουνίδη σε καλό τάιμινγκ και σε χρονικό σημείο κατά το οποίο η «Ένωση» είχε «κλειδώσει» (και με εμφατικό τρόπο) το ματς.

Η ικανότητά του στο κάθετο παιχνίδι και το «δίνω την μπάλα και κάνω κίνηση» ήταν ένα από τα σημαντικά ατού του Σέρβου. Στοιχείο το οποίο έλειπε αρκετά από τον άξονα της ΑΕΚ, κάτι που πλήγωσε τους «κιτρινόμαυρους» αρκετά και που φυσικά έχει την εξήγησή του: Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, να ξεκλειδώσει πολυπρόσωπες άμυνες και να προσπαθήσει να βρει λύσεις απέναντι σε αυτές. Η παρουσία δύο μέσων με πιο ανασταλτικά χαρακτηριστικά (Γαλανόπουλος, Σιμόες) δεν μπορούσαν να ευνοήσουν τη συγκεκριμένη επιθυμία από άποψη λειτουργικότητας. Τόσο ο Κρίστισιτς, όσο και ο Άλεφ είναι συμβατοί σε έναν πιο επιθετικό τρόπο παιχνιδιού και είναι λογικό οι άνθρωποι της ομάδας να τρίβουν τα χέρια τους με τη συγκυρία που γεννιέται ενόψει του δευτέρου εξαμήνου της σεζόν. Ένα χρονικό διάστημα στο οποίο οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ χαλαρώνουν αισθητά, αφού οι εναπομείναντες στόχοι είναι η αξιοπρεπής πορεία στο πρωτάθλημα και η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Αν υπάρξει διάρκεια στην απόδοση του Κρίστισιτς (που όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει) τότε η ΑΕΚ ενδεχομένως να απαλλαχθεί από φέτος από έναν βραχνά που την ταλαιπώρησε αρκετά λόγω των μονοδιάστατων χαφ που είχε στο ρόστερ της το τελευταίο  διάστημα.

Ο υψηλός δείκτης xG του Πόνσε

Η βαθμολογία του στην -σημαντική για κάθε φορ- κλίμακα των xGoals είναι αξιοπρεπέστατη για έναν επιθετικό με βάση τα ελληνικά δεδομένα. Το 7.22 του Πόνσε στη συγκεκριμένη κατηγορία κατατάσσει τον Αργεντίνο στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα που αφορά όλη τη Λίγκα. Πάνω από αυτόν είναι μόνο οι Κουλούρης και Γιουνές, ενώ έχει αφήσει πίσω του όλους τους επιθετικούς των παραδοσιακών ανταγωνιστών της ΑΕΚ, μαζί και τον Πρίγιοβιτς (6.29) που άφησε πρόσφατα τον ΠΑΟΚ για άλλες πολιτείες.

Αυτό από μόνο του αρκεί για να εξηγήσει αρκετά σχετικά με την προσφορά του Πόνσε στη φετινή ΑΕΚ και με τα όσα γράφονταν το περασμένο καλοκαίρι σχετικά με τη μεγάλη δυσκολία που παρουσιαζόταν ότι θα είχε προκειμένου να μπει στα παπούτσια του Αραούχο. Αραούχο, βέβαια, δεν είναι ως προς την προσφορά του εκτός περιοχής, είναι όμως πιο φορ από τον «Τσίνο» ο οποίος ήταν άλλου στιλ επιθετικός με διαφορετικού είδους χαρίσματα.

Όπως και να έχει, οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται πλήρως τη χρησιμότητα του Πόνσε με την πάροδο του χρόνου. Ένα ποδοσφαιρικό ρητό λέει ότι ο επιθετικός είναι καλός όταν είναι μέσα στις φάσεις. Αν είναι μέσα στις φάσεις θα έρθει το γκολ. Αυτό ακριβώς είναι ο Πόνσε, αυτή είναι η ποδοσφαιρική του ταυτότητα. Είτε σε στημένες μπάλες, είτε στο σετ παιχνίδι, ο Αργεντίνος έχει δώσει πολλές βοήθειες στην ΑΕΚ και η παρουσία του μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι καθοριστική για το ακριβές πρόσημο της «Ένωσης» στο σύνολο των υποχρεώσεών της.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X