ΚΑΕ ΑΕΚ: «Το ακούς, «Παγκόσμιε»; Η «Βασίλισσα» στο... Παγκόσμιο» (ΦΩΤΟ)

ΚΑΕ ΑΕΚ: «Το ακούς, «Παγκόσμιε»; Η «Βασίλισσα» στο... Παγκόσμιο» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Η ΚΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή την οριστική απόφαση για διεξαγωγή του Final-4 στο FIBA Intercontinental Cup, με τη συμμετοχή της «Βασίλισσας» ως κατόχου του Basket Champions League, εξέδωσε ανακοίνωση αναφερόμενη στον περσινό… άθλο της Ενωσης. Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ… θυμήθηκε τον Γιώργο Αμερικάνο, που πρωταγωνίστησε το 1968 στην ξέφρενη πορεία της «Βασίλισσας» που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ: 

Πριν από οκτώ χρόνια, εκατομμύρια «Ενωσιτών» ανά την υφήλιο, έκαναν την καρδιά τους πέτρα και άντεξαν, όσοι άντεξαν, στο θρήνο. Βουβός θρήνος. Ήταν στα 2011 όταν η χιλιοδοξασμένη «Βασίλισσα» γκρεμοτσακίστηκε. Εξαιτίας ανθρώπινων λαθών, αλλά και ραδιουργιών της εποχής, που θα εκτιμήσει-αξιολογήσει ο ιστορικός του μέλλοντος.

Ο ιστορικός του… παρόντος, ωστόσο, είναι σε θέση να εκτιμήσει άμεσα τα σπουδαία της νέας εποχής, που φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μάκη Αγγελόπουλου και του οργανισμού ΑΕΚ BC.

H «Βασίλισσα» του Λούκα Μπάνκι, χάρη στο μαγικό Μάη του 2018, όταν ο Kόουτς Ντράγκαν Σάκοτα και οι παίκτες του έκαναν την Ευρώπη να παραληρεί και να ζηλεύει το ακατόρθωτο, θα διεκδικήσει τον Παγκόσμιο τίτλο!

Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης, η κάτοχος του Basketball Champions League 2018 της FIBA, ετοιμάζεται να διεκδικήσει το τρόπαιο του F4 του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, με πρώτο εμπόδιο στον ημιτελικό την Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Σαν Λορέντζο, με συνδιοργανωτή το ΝΒΑ!

Τα ακούς, «Παγκόσμιε»;

Η ΑΕΚ… Η ΑΕΚ σου… Θα διεκδικήσει τον Παγκόσμιο τίτλο! Από 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2019. Στην πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ πορτογαλικής αυτοκρατορίας, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Στην πατρίδα της Σάμπα. Στην Cariocas Arena 1.

Η ομάδα, που σε περιόδους δύσκολες έκανε την Ελλάδα υπερήφανη, πριν από 51 χρόνια, με μπροστάρη τον ΑΘΑΝΑΤΟ Γιώργο Αμερικάνο, αλλά και άλλους ισάξιους συναγωνιστές, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, μόλις 4 χρόνια μετά τη «νεκρανάστασή» της να πετάει στα σύννεφα. Να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Γης και να αναζητεί την αγωνιστική υπέρβασή της. Να τρυπήσει το ταβάνι της. Να αγγίξει τον ουρανό…

H ανακοίνωση της FIBA:

Η ΑΕΚ ανοίγει τα φτερά της στο FIBA Intercontinental Cup

Η πρωταθλήτρια του NBA G League, oι Austin Spurs, είναι η ομάδα που θα συμπληρώσει την τετράδα των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο FIBA Intercontinental Cup, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο από τις 15 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή των κατόχων των Ηπειρωτικών κυπέλλων, η ΑΕΚ, ως πρωταθλήτρια του Basketball Champions League, και η San Lorenzo de Almagro από την Αργεντινή, νικήτρια της DIRECTV Liga de las Americas.

Αυτές οι τρεις ομάδες, θα πλαισιωθούν από τη διοργανώτρια ομάδα του τουρνουά, τη Φλαμένγκο, που είναι η τελευταία βραζιλιάνικη ομάδα που κατέκτησε την DIRECTVLiga de las Americas, καθώς και το FIBA Intercontinental Cup (και τους δύο τίτλους το 2014), έχοντας πανηγυρίσει πέντε φορές το εγχώριο πρωτάθλημα της Βραζιλίας, Novo Basquete Brazil (NBB).

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Carioca 1 Arena, το εμβληματικό γήπεδο, που φιλοξένησε το άθλημα του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Η μορφή του τουρνουά θα είναι πανομοιότυπη με αυτή του Φάιναλ Φορ, με δύο ημιτελικούς που θα γίνουν στις 15 Φεβρουαρίου, και τους δύο τελικούς, τον μικρό και τον μεγάλο, οι οποίοι θα διεξαχθούν δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι τα εξής:

San Lorenzo de Almagro vs AEK

Flamengo vs Austin Spurs

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X