Air Χάντερ και ΑΕΚ να την πιείς στο ποτήρι!

Air Χάντερ και ΑΕΚ να την πιείς στο ποτήρι!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ με κορυφαίο τον Βινς Χάντερ πάτησε… γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και «καθάρισε» εύκολα την Ντιζόν με 80-56. για το Basketball Champions League.

Η «Βασίλισσα» μετέτρεψε μία αναμέτρηση κόντρα σε έναν επικίνδυνο και φορμαρισμένο αντίπαλο σε… προπόνηση φτάνοντας εύκολα στην 9η νίκη της στον Γ’ Όμιλο και πλέον έχει ρεκόρ 9-2 και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κορυφαίος για ακόμη μια φορά ήταν ο Βινς Χάντερ για το σύνολο του Λούκα Μπάνκι ο οποίος… σταμάτησε στους 22 πόντους ενώ έφτασε μία… ανάσα από το νταμπλ-νταμπλ αφού μάζεψε 9 ριμπάουντ. Μεγάλη βραδιά και από τον Ντούσαν Σάκοτα ο οποίος είχε 11 πόντους.

Στην πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση της στο 2019 για το Basketball Champions League η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει τη Ντιζόν για την 11η αγωνιστική της διοργάνωσης. Η «Βασίλισσα» προερχόταν από την εύκολη επικράτηση κόντρα στον Κολοσσό της Ρόδου (94-79) για την Betshop Basket League και είχε ως στόχο να συνεχίσει στο… μονοπάτι των νικών κόντρα σε μία φορμαρισμένη ομάδα.

Ο Λούκα Μπάνκι είχε γεμάτο το «οπλοστάσιο» του για την επικείμενη «μάχη» με μοναδικό απόντα τον Βασίλη Καββαδά ο οποίος φαίνεται πως δεν θα είναι για αρκετό καιρό ακόμα εκτός καθώς ανεβάζει στροφές. Παράλληλα, ο Ιταλός κόουτς είχε στα «χέρια» του τον Τζόρνταν Θίοντορ ο οποίος θα πραγματοποιούσε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο μάλιστα ως βασικός. Η υπόλοιπη «κιτρινόμαυρη» πεντάδα απαρτιζόταν από τους Σαντ-Ρος, Γιόνας Ματσιούλις, Ντούσαν Σάκοτα και Βινς Χάντερ.

Λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαν προς την κερκίδα όπου βρισκόντουσαν οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας και κατέθεσαν ένα λουλούδι στη μνήμη του «αδικοχαμένου» φίλου της «Ένωσης», Αλεξέι στην πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς.

Στην εκκίνηση του αγώνα, η «Βασίλισσα» δεν μπήκε όπως θα ήθελε με τους Γάλλους να δείχνουν πιο έτοιμοι αφού μετά το πέρας των πρώτων λεπτών άφησαν πίσω τον «Δικέφαλο» με -7 (1-8, 3′) με τον Λούκα Μπάνκι να καλεί εκτάκτως τάιμ άουτ. Η Ένωση κατόρθωσε να ρίξει τον ρυθμό των Γάλλων και ταυτόχρονα να ροκανίσει τη διαφορά φτάνοντας στην ισοφάριση (12-12, 9′). Στη λήξη του δεκαλέπτου ο Χάντερ κάρφωσε μετά από ασίσ του Ξανθόπουλου (14-12) αλλά τα χαμόγελα δεν κράτησαν πολύ αφού ο Αξέλ Ζουλιέ ευστόχησε σε τρίποντο για το 14-15 που ήταν το σκορ της περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έδειξαν να βρίσκουν σιγά-σιγά τον ρυθμό τους με την ΑΕΚ να «πονάει» από μακρινή απόσταση έχοντας 2/9 τρίποντα σε εκείνο το σημείο (17-15, 11′). Έπειτα η «Βασίλισσα» θέλησε να δείξει τα… δόντια της στους φιλοξενούμενους φτάνοντας μέχρι και το +8 δια χειρός Τζέιμς (28-20, 16′). Η δυναμική αυτή εικόνα δεν συνεχίστηκε και το σύνολο του Λοράν Λένιαμ κατάφερε να καλύψει την διαφορά με ένα επι μέρους σκορ 3-8 (31-28), με το δεύτερο δεκάλεπτο να λήγει με +6 υπέρ της «Βασίλισσα» (36-30, 20′).

Με την επιστροφή της από τα αποδυτήρια το σύνολο του Λούκα Μπάνκι είχε ως στόχο να ξεκαθαρίσει την υπόθεση νίκη κόντρα στη Ντιζόν. Αρχικά, η διαφορά πήγε σε διψήφιο αριθμό υπέρ της (42-32, 23′) και λίγο αργότερα ο Λαρεντζάκης έκανε το +16 για τον «Δικέφαλο», (53-37, 27′). Η ΑΕΚ έδειχνε ασταμάττητη και οι Γάλλοι να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της με το δεκάλεπτο να λήγει στο +23 (!) υπέρ της (62-39, 30′).

Η τελευταία περίοδος είχε χαρακτήρα… προπόνησης καθώς η νίκη είχε κλειδώσει για την ΑΕΚ η οποία είχε φτάσει στην 9 νίκη της στο BCL. Στα μέσα του δεκαλέπτου η διαφορά ήταν στο +23 με ένα από τα μεγάλα τρίποντα του Ντούσαν Σάκοτα (73-50, 35′), ενώ λίγο αργότερα (38′) ο Τσαλμπούρης «πυροβόλησε» από μακριά για το +26 (75-52). Το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης ήταν 80-56 με τους «Ενωσίτες» να χειροκροτάνε την προσπάθεια των παικτών του Λούκα Μπάνκι.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 36-30, 62-39, 80-56.

ΑΕΚ (Λούκα Μπάνκι): Τζέιμς 6, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 11 (2), Τσαλμπούρης 8 (1), Ματσιούλις 9 (2), Λαρεντζάκης 6, Μωραΐτης, Γκρίφιν 3 (1), Θίοντορ 5 (1), Σαντ-Ρος 7 (1), Γιαννόπουλος 3 (1), Χάντερ 22.
ΝΤΙΖΟΝ (Λοράν Λενιάμ): Βέμπερ 2, Αρσινάρ, Λελούπ, Χόλστον 5 (1), Εμεγκάνο 12 (1), Ουέιρ 11, Λουμ 8, Τσασάνγκ 8, Πίρσον 4, Ζουλιέν 6 (1).

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς στο ΟΑΚΑ το enwsi.gr

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X